Naakt hardlopen als in hardlopen zonder je Samsung of iPhone 11 !

naakt hardlopen zonder Samsung

Naakt hardlopen.

Het lijkt me wel wat.

Maar ik heb het hier niet over hardlopen in je blootje.

Met naakt hardlopen bedoel ik in dit geval hardlopen zonder je smartphone met een uitgebreid iPhone of Samsung abonnement.

Ik heb het over hardlopen zonder hardloophorloge, activity tracker of andere gadgets.

Alleen jij, je hardloopschoenen en de grond onder je voeten.

Wie doet dat nog?

Naakt hardlopen als in 'in je blootje hardlopen'

Maar voordat we het hebben over naakt hardlopen in de betekenis van hardlopen zonder gadgets, toch ook nog even over hardlopen in je blootje. Eerlijk gezegd lijkt dat mij best prettig. Mits het buiten niet te koud is natuurlijk. Ik stel me zo voor dat het een prettig gevoel van vrijheid kan geven.

Tegelijkertijd denk ik ook meteen dat alles dan wel erg los hangt en bungelt. Niet alleen dat, ook missen borsten dan de ondersteuning van een goede bh. Om van het hamer en klokkenspel van de heren nog maar te zwijgen.

Toch wordt er enthousiast gesport op naturistencampings. Denk aan tennis en volleybal! Dit zijn best intensieve sporten, waarbij gesprongen wordt. Dus wellicht zou hardlopen dan toch ook wel kunnen wat bungelende lichaamsdelen betreft.

Maar ja, het kan niet wat betreft de fatsoensnormen. Op 112 Maasmedia staat bijvoorbeeld een bericht over een meneer die naakt ging hardlopen. Daar ging de politie op af.

Dus dan nu weer terug naar naakt hardlopen in de zin van zonder gadgets.

Dat mag namelijk wel : )

Naakt hardlopen als in 'hardlopen zonder gadgets'

Hardlopen zonder technologische snufjes. Zonder je vertrouwde Samsung of Huawei smartphone...

Als ik echt heel eerlijk ben, doe ik dat echt liever niet!

Sterker nog, ik baal enorm als ik in een zeldzaam geval mijn Fitbit vergeet om te doen.

Als ik mijn Fitbit niet om heb om mijn stappen en activiteit te registreren dan voelt het toch een beetje alsof ik niet heb gelopen.

En hardlopen zonder mijn smartphone? Ook dat doe ik liever niet...

Waarom ik liever niet zonder mijn smartphone loop

 1. Mijn smartphone heb ik nodig om muziek mee te luisteren tijdens het hardlopen. Zonder muziek, met alleen mijn gedachten als gezelschap, vind ik hardlopen veel moeilijker. Hoewel ik heus wel begrijp dat hardlopen zonder smartphone juist een heel goede manier is om tot jezelf te komen en mindful te lopen.
 2. Een andere niet onbelangrijke reden om mijn smartphone mee te nemen is dat ik dan bij problemen iemand kan bellen. Je weet tenslotte maar nooit. Een ongeluk zit in een klein hoekje. Stel dat ik struikel over een stoeptegel of losliggende kei en mijn enkel verzwik. Dan is het wel zo prettig om iemand te kunnen bellen. Wat dit betreft is het wel handig om een iPhone, Samsung of ander smartphone abonnement te hebben, zodat je niet ineens zonder beltegoed staat als je wilt bellen. Dat vind ik wel een nadeel van prepaid. Soms blijkt het ineens op te zijn. Een ander voordeel van een telefoon met abonnement is bovendien dat je niet afhankelijk bent van gratis wifi.
 3. Er zijn speciale apps die werken als een alarm. Ook dat vind ik een voordeel van hardlopen met mijn Huawei smartphone. Zo'n alarm kan toch enige bescherming bieden tegen kwaadwillend volk.
 4. Nog een reden waarom ik graag mijn smartphone meeneem als ik ga hardlopen is dat ik vaak mooie dingen zie onderweg. Zo zag ik ooit een hele mooie schuur. En daar wil ik dan graag een foto van maken. Ik maak al mijn foto's met mijn smartphone! Kijk, dit is die mooie schuur:

  Foto's met je smartphone maken kan ook zonder abonnement.
 5. Tot slot trackt mijn smartphone mijn looproute. En ik vind het leuk dat hij bijhoudt hoeveel kilometer ik heb gelopen.

Hardlopen met of zonder telefoon abonnement

Of je nou een iPhone met abonnement hebt of een Samsung abonnement de voordelen van hardlopen met een telefoon abonnement zijn hetzelfde. Zo is de Start to run app van Evy alleen bruikbaar als je een internetverbinding hebt. Ik heb dat pijnlijk ontdekt, toen ik halverwege een rondje hardlopen de app wilde inschakelen.

Dat ging dus niet want ik had geen internet.

Hetzelfde geldt voor de Fitbit app. Ook die kun je alleen starten met werkende internet verbinding.

Redenen om te kiezen voor 'naakt hardlopen'

Toch zijn er wel degelijk goede redenen om te kiezen voor 'naakt hardlopen'. Als ik nu bijvoorbeeld 's ochtends de deur uitloop voor mijn hardlooprondje ben ik zo 5 minuten kwijt om alle apps te activeren op mijn smartphone.

 • Ik moet mijn Fitbit app thuis activeren omdat ik geen abonnement heb maar prepaid. Dat kan dus alleen maar thuis omdat ik daar wifi heb.
 • Ik moet mijn Trekz Air oortjes koppelen aan mijn smartphone.
 • Ik moet mijn Fitbit 5 om mijn pols activeren voor mijn hardlooprondje.
 • Op Spotify moet ik kiezen waarnaar ik wil luisteren en dat aanzetten.

En dan moet ik dus nog gaan hardlopen.

Naakt hardlopen is sneller en onbekommerder. Je hebt minder gedoe! Bovendien zorgt juist het feit dat je geen muziek kunt luisteren of je hartslag controleren dat je niet wordt afgeleid van het hardlopen.

Naakt hardlopen kan goed helpen bij mindful hardlopen.

Letterlijk en figuurlijk naakt hardlopen

Op Youtube kwam ik onderstaand filmpje uit Finland tegen waarin mensen zowel letterlijk als figuurlijk naakt hardlopen. Ze lopen zonder kleding én zonder hun smartphone!

Het kan dus wel.

Deze hardlopers dragen alleen sokken en hun hardloopschoenen. En ik zag ook een mevrouw die met behulp van tape haar borsten steun gaf!

Tot slot

Letterlijk naakt hardlopen is 'not done' in onze maatschappij. Maar naakt hardlopen in de zin van hardlopen zonder smartphone of andere gadgets kan een manier zijn om terug te gaan naar de basis van hardlopen.

Alleen jij en je voetstappen.

Leestip

Streaking ook niet wat je denkt : )

Met hoeveel gadgets loop jij? En heb je een smartphone abonnement of prepaid?

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.