Hardlopen na trekken verstandskiezen: mag dat?

hardlopen na verstandskiezen trekken

Hardlopen na het trekken van verstandskiezen.

Hoe zit dat?

Kun je bijvoorbeeld meteen weer gaan hardlopen? Of kun je beter even wachten?

Hieronder mijn ervaring met hardlopen na het trekken van verstandskiezen, en wat de experts adviseren.

Hardlopen na trekken verstandskiezen: wat zeggen de experts?

Nadat ik mijn jarenlange angst had overwonnen en mijn bovenste verstandskiezen had laten trekken diende zich het volgende vraagstuk aan:

'Wanneer kan ik weer gaan hardlopen?'

De antwoorden van experts variëren van 'na 2 tot 3 dagen' tot 'na een week.

En als je wilt gaan sporten, kies dan voor 'low impact' bewegen.

Zoals wandelen.

Wond na trekken verstandskies = als wond aan je been

Op Tandwijzer.nl vergelijken ze de wond na het trekken van een verstandskies met een grote wond aan je been. Daar ga je toch ook niet mee rennen of springen? Door inspanning komt er meer druk op de wond. Je bloed gaat bovendien sneller stromen, en die twee dingen samen kunnen er voor zorgen dat de wond weer open gaat en gaat bloeden.

Sporten na verstandskies trekken: 3 Redenen om even te wachten

  • Na het trekken van je verstandskies vormt zich een bloedprop. Door te gaan rennen zou die kunnen losgaan en dat wil je niet. Want dan duurt het herstel van de wond langer.
  • Het is toch wat lastiger om te eten met een paar Grand Canyons in je mond: daardoor ben je misschien wat zwakker dan normaal.
  • Afhankelijk van je pijnmedicatie kan het ook beter zijn om even te wachten. Als je een pijnstiller slikt waarvan je suf wordt is het niet verstandig om het verkeer in te gaan.

Verstandskies trekken ervaring

Maak jij je zorgen over je verstandskiezen laten trekken? Ik snap je helemaal! Ik heb er echt jaren tegenaan gehikt, en was zo bang als een wezel. Uiteindelijk kreeg ik er zo veel stress van dat ik het noodnummer heb gebeld, en mijn verstandskiezen liet trekken bij een tandarts in een dorp in de buurt. Mijn eigen tandarts had die dag namelijk vrij.

Van te voren sidderde ik echt van angst. Ik ben echt heel erg bang voor de tandarts namelijk.

En over verstandskiezen laten trekken hoor je altijd vreselijke verhalen

Verstandskies trekken ervaring: het viel mij echt 100% mee!

Maar ik kan niet anders zeggen dan dat het me enorm is meegevallen. Ik had nog twee verstandskiezen boven in mijn kaak zitten. De tandarts had ze er in een mum van tijd uit, en het deed eigenlijk helemaal geen pijn. Ik had helemaal speciaal paracetamol gekocht tegen de pijn die ik daarna verwachtte, maar die heb ik helemaal niet nodig gehad.

Had ik daardoor jarenlang in angst geleefd?!

Op dat 4 na het trekken van mijn 2 verstandskiezen, en ik heb nog wel wat napijn. Ik schortte het hardlopen daarom nog maar heel even op.

Ik mis hardlopen wel eventjes.

Maar mijn verstandskiezen miste ik helemáál niet!

Veelgestelde vragen over sporten na verstandskies trekken

  1. Hoeveel verstandskiezen heb je? Dat zijn er 4! Twee bovenin, en twee onderin.
  2. Kies trekken napijn hoe lang? De napijn na het trekken van mijn bovenste verstandskiezen viel enorm mee dus. Ik had niet eens paracetamol nodig. Op dag 4 na het trekken had ik nog lichte napijn.
  3. Hoe lang last van verstandskies trekken? Bij mij was dat ongeveer 4 dagen. Wil je gaan sporten? Wacht dan het liefst even 7 dagen. Of ga wandelen.

Hardlopen of sporten na verstandskiezen trekken samengevat

Zijn je verstandskiezen getrokken? Dan is het algemene advies om minimaal 2 tot 3 dagen even niet te gaan hardlopen of te sporten. Op marinaclinic.nl vatten ze het handig samen:

'Sporten verhoogd de kans op een bloeding en een minder goede wondgenezing. Wij raden u aan om de eerste 2 tot 3 dagen na de ingreep intensief sporten achterwege te laten.'

Leestips

Hardlopen na een verstuikte enkel

Hardlopen na vaccinatie

Hoe zijn jouw ervaringen met hardlopen na verstandskiezen trekken?

Geraadpleegde bronnen onder andere: Tandartspraktijk de Oversteek, Marina Clinic, Tandarts.nl Chat'nRun, Tandarts Zwarteveen Soest

Similar Posts

2 Comments

  1. Ik googlede "hardlopen na tand trekken" en komt weer terug op jouw website. Ik had mijn tand gister laten trekken en de tandarts zei dat ik de volgende dag kan al hardlopen. Nou, ik geloof hem echt niet en ging online zoeken. Ik denk dat ik zal toch even wachten.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.