11 hardloopgeheimen

hardloopgeheimen

Het is inmiddels ruim 15 jaar geleden dat ik me voor het eerst op het loperspad waagde in mijn oude Schoenenreus sportschoenen. In die 15 jaar heb ik een aantal hardloopgeheimen ontdekt, die ik graag met jullie deel.

 1. Hardlopen wordt eigenlijk nooit echt makkelijk. Ik loop inmiddels 14 jaar en de keren dat ik moeiteloos het huis uit rende als een snelle hinde kan ik tellen op de vingers van 1 hand.
 2. Hardlopen kan hemelschreiend saai zijn. Tijdens een duurloop kun je ontdekken dat je gedachtenwereld helemaal niet zo boeiend is als je misschien had gehoopt.
 3. Zelfs als je geen greintje competitiedrang hebt, kan het ongelooflijk irritant zijn als een andere hardloper je inhaalt! Of babyboomers.
 4. Je krijgt een nieuw besef van afstanden. Vijf kilometer betekent bijvoorbeeld ineens 30 minuten hardlopen. Of voor de wat langzamere lopers onder ons: 40 minuten.
 5. Je gaat anders over tijd denken. Een uur in de auto is de hel. Maar een uur hardlopen is goed te doen.
 6. Hardlopen is een goedkope sport, maar als je niet oplet kost het toch een boel geld. Nieuwe hardloopkleding kan erg motiverend werken, maar ja, je portemonnee wordt er wel leger van.
 7. Hardlopen is bij uitstek  een sport die je in je eentje kunt doen. Het is een sport die erg geschikt is voor introverten.
 8. Hardlopen is bij uitstek een sport die je met anderen kunt doen. Denk aan looproepen en hardloopevenementen. Het is een sport die erg geschikt is voor extraverten.
 9. Als je een dagje niet hebt gelopen en je zit in de auto, en je ziet een hardloper dan voel je je jaloers dat jij dat niet bent.
 10. Je gaat (hardloop)schoenen kopen die je helemaal niet mooi vindt. Puur omdat ze goed voor je voeten zijn. Terwijl je normaliter de hele stad afloopt op zoek naar het mooiste paar.
 11. Liedjes van Jan Smit en Frans Bauer zijn erg geschikt om je tempo op te voeren. Hetzij uit afschuw, hetzij doordat ze een pakkend ritme hebben... Hieronder een vreselijk liedje van Frans Bauer dat desondanks heel goed loopt:

Wat zijn jouw hardloopgeheimen?

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.