Oortjes zonder snoer: Trekz Air van aftershokz
Ik kreeg de mogelijkheid om de oortjes van aftershokz te testen. Om precies te zijn hun Trekz Air draadloze hoofdtelefoon. Deze hoofdtelefoon geeft het geluid door via je je jukbeenderen. Je hebt dus geen dopjes in je oren!
Trekz Air oortjes: wat houdt het in?
De Trekz Air oortjes zijn dus eigenlijk geen 'oortjes'. Het is een soort headset die je óver je oor heen draagt. Het geluid hoor je via de botten in je gezicht. Dit wordt gedaan met zogenoemde botgeleidingstechnologie.
Omdat je oren dus vrij blijven bij Trekz Air kun je alle geluiden uit je omgeving gewoon nog goed horen. En dat is een enorme plus als het gaat om veiligheid natuurlijk.
Eigenschappen van de Trekz Air op een rijtje
- Sterk en flexibel titanium frame
- Zweetbestendig, IP55-gecertificeerd
- Bluetooth v4.2-connectiviteit
- Frequentiebereik 20 Hz tot 20 KHz
- Gevoeligheid: 100 ± 3 dB
- Batterijduur: 6 uur. Het opladen duurt 1,5 uur.
- Draadloos bereik van 10 meter
- Gewicht: 30 gram
De Trekz Air werkt via bluetooth.
Wat krijg je voor je geld?
De set bestaat uit een headset, usb-kabel om op te laden, oordopjes en een etui om alles in te bewaren.
Trekz Air voor de eerste keer gebruiken
'Als je een gebruiksaanwijzing nodig hebt om oortjes te gebruiken, zijn ze dus te ingewikkeld,' vond ik. Maar hoewel de Trekz Air inderdaad een gebruiksaanwijzing heeft, is die zo makkelijk dat het geen probleem is.
Nadat je de Trekz Air hebt opgeladen, is het werkelijk niet moeilijk om de hoofdtelefoon te koppelen aan je smartphone of iPod. Ik heb een hekel aan gebruiksaanwijzingen lezen, en zelfs mij lukte het. Ook omdat de gebruiksaanwijzing lekker kort is. Je hoeft je niet door hele lappen tekst heen te ploegen om te lezen hoe het moet. Het zijn maar 3 stappen:
- Opladen
- Koppelen
- Verbinden
Trekz Air in de praktijk
Ik moest even kijken naar de foto op de verpakking voor de juist manier van 'omdoen' maar dat heb je vrij snel door. Het was even apart dat ik ze niet 'in' mijn oren hoefde te doen. Ik heb mijn iPod touch gekoppeld aan de Trekz Air. Toen ik mijn hardloopmuziek ging luisteren kon ik dat eerst ook een beetje voelen in trillingen aan mijn jukbeenderen. Maar dat was niet hinderlijk.
Het enige verbeterpunt is dat mijn man de muziek nog zachtjes kon horen. Zelfs als ik het zachter zette.
Tijdens het lopen bleef de Trekz Air hoofdtelefoon prima zitten, hoewel het behoorlijk hard waaide. Ik vergat al snel dat ik ze droeg, en zo hoort het ook : )
Filmpje van Trekz Air
Mijn conclusie over de Trekz Air
De Trekz Air heeft duidelijke voordelen:
- Geen snoertjes die in de knoop kunnen raken.
- Geen snoertje waar je last van kunt hebben tijdens het lopen.
- Ze vallen minder op, omdat er geen snoer aan zit.
- Je oor is vrij, waardoor je niet bent afgesloten van je omgeving.
- Geen oortjes die voortdurend uit je oren vallen!
Het enige verbeterpuntje vind ik dat mijn man en jongste zoon toch nog een beetje mijn muziek konden horen als ik naast ze stond.
Al met al vind ik de Trekz Air een echte aanwinst voor hardlopers. Vooral vanwege de veiligheid. Dus als jij al een tijd op zoekt bent naar de juiste oortjes, dan is Trekz Air misschien wel wat voor jou.
Praktische informatie over de Trekz Air
De Trekz Air draadloze hoofdtelefoon is onder andere te koop voor 174,17 bij bol.com. Bij All4running kosten ze maar 169,95! Het loont dus om even prijzen te vergelijken voordat je de Trekz Air koopt.
Lees ook mijn ervaringen met Kruidvat oortjes.
Comments
Oortjes zonder snoer: Trekz Air van aftershokz — No Comments
HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>