Hardloper Kimberley (31)

hardloper mom on top

'Hoe kan dat nou leuk zijn?' vroeg Kimberley zich af als ze mensen zag hardlopen.

Ze besloot het zelf dan maar eens te proberen. Dat bleek een succes. Inmiddels loopt Kimberley alweer 3 jaar hard!

Kimberley is moeder van twee jongens: één van 1,5 en een van 4. Dit is haar hardloopverhaal!

Hardloopgewoontes

Mijn omgeving is gevuld met polder. Weilanden, koeien en water. Ik geniet er zo van! Heerlijk in de natuur. Ik probeer minimaal één keer per week te gaan hardlopen. Niet veel, maar ik wissel het af met krachtsport.

Het liefst loop ik alleen. Muziek in mijn oren en gedachten op nul. Je kan je eigen tempo bepalen, en niemand waar je rekening mee moet houden. Een groep daarentegen kan ook heel fijn zijn, zeker als je laat ’s avonds loopt.

Hardloopmotivatie

Als ik een tijdje niet gelopen heb, merk ik dat ik chagrijnig word. Hardlopen is voor mij een uitlaatklep. Wat mij betreft maakt hardlopen een psycholoog overbodig. Je hoofd wordt er leeg van, en je lichaam sterker. Hardlopen vind ik de gezondste therapie ooit.

Hardlopen en moederschap

Hardlopen kan een moment voor jezelf zijn als moeder. Gewoon even weg zijn van alles. Als mijn kinderen hardlopen later leuk vinden, mogen ze lekker mee. Misschien kan de oudste van de zomer al mee op de fiets terwijl ik loop. Ik zal het ze zeker aanraden.

Hardloop apps en gadgets

Ik loop met een Fitbit en mijn telefoon. Op mijn telefoon staat Spotify aan en de Nike Run Club om mijn kilometers te meten. Tijdens het lopen luister ik graag naar hardloopmuziek. Tropical House heb ik op staan (Kygo bijvoorbeeld) Zo blijf ik een continu tempo aanhouden tijdens mijn ronde.

Hardloopwedstrijden en evenementen

Ik doe niet mee aan wedstrijden. Ik wil gewoon genieten van mijn hardlooprondje, en me niet moeten haasten om te winnen. Mijn prijs is een leeg hoofd, een onoverwinnelijk gevoel en fitter worden!

Een marathon zou ik sowieso niet gaan lopen. Dat vind ik echt veel te veel kilometers. Ik loop omdat ik het ontspannend vind, en ik haal er veel plezier uit. Ik zou eventueel wel ooit een obstacle-run willen doen.

Hardloopkleding en schoeisel

Ik vind hardloopschoenen kopen leuk, maar ze zijn helaas erg duur. Mijn favoriete loopschoenen zijn mijn Asics.

Hardloopinspiratie

Ik heb niet echt een voorbeeld of een inspiratie om te gaan lopen. Ook lees ik niet over hardlopen: niet in tijdschriften en geen boeken. Ik houd gewoon niet zo van lezen.

Mijn boodschap voor moeders die willen gaan hardlopen

Doen! De eerste stappen zijn zwaar en niet leuk, maar als je merkt dat je steeds beter wordt in lopen en steeds fitter, dan krijg je er heel veel plezier in. Vergeet niet te genieten onderweg in plaats van je ogen op het klokje te houden.

Meer weten over Kimberley?

Bekijk dan haar blog Mom on top.

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.