Bommen: Bewegen Op Muziek

bommen

In de jaren negentig was het een populaire sport in de sportscholen: Bommen, oftewel Bewegen Op Muziek. Helaas bestond deze tak van sport uit ingewikkelde pasjes, en was dus niks voor mij.

Hardlopen heeft tenminste makkelijke pasjes : )

Geef mij maar hardlopen, daar zijn de passen tenminste simpel. Gewoon de ene voet voor de andere. Maar bewegen op muziek is wél aan mij besteed. En wanneer ik worstel met mijn motivatie om te gaan hardlopen dan weet ik: het is tijd voor een nieuwe playlist!

Motivatieproblemen? Nieuwe playlist

Dan zoek ik op Youtube naar 'strange country songs' of 'funny country songs', en zet die op mijn smartphone. George Strait, Brad Paisley en Shania Twain zijn goede vrienden geworden, en ik luister graag naar hun verhalen tijdens het lopen.

Onderweg pink ik dan wel eens een traantje weg als ik luister naar het droevige verhaal van Billy Bob die zijn linkerhand verloor, vervolgens zijn zus, zijn moeder, zijn vrouw, en tenslotte zijn rechtervoet. Of ik moet hardop lachen als Rodney Carrington vrouwen vraagt om hun borsten aan hem te laten zien, zodat de wereld een beetje mooier wordt.

En terwijl ik luister naar de verhalen van deze zangers en zangeressen loop ik ongemerkt mijn zestien kilometer.

Met muziek kunnen afstanden mij niet bommen. (Sorry, dat moest even).

Klik hier voor enkele van mijn favoriete liedjes!

Stijldansen als crosstraining

Ik loop 5 dagen per week hard, 1 dag fiets ik, en op zondag ga ik met mijn man stijldansen. Ook stijldansen is bewegen op muziek, ook al heb ik dan wel degelijk met iets ingewikkelder pasjes te maken. Maar de passen van de quick step, chachacha, tango etc kan ik wel onthouden. Bovendien doe je stijldansen met een partner, en aangezien de heer moet leiden is het geen ramp als ik de passen niet meer weet.

Mijn conclusie over bewegen op muziek

Ik vind het heel knap als je kunt hardlopen zonder muziek. En ik denk ook echt dat je zonder hardloopmuziek meer tot jezelf komt omdat je minder wordt afgeleid. Maar voor mij is de muziek toch wel erg prettig bij het hardlopen.

Het helpt me om door te zetten en een goed ritme te vinden.

Luister jij naar muziek bij het hardlopen?
Wat is jouw favoriete hardloopmuziek of lied?

Similar Posts

One Comment

  1. Ik liep altijd met muziek, maar heb nu een paar keer zonder gelopen. Ik moet toegeven dat dat me wel bevalt. Het harde geluid in mijn oren kan ik 's morgens niet altijd goed verdragen, en 's morgens vind ik het het fijnst om te gaan lopen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.