Waarom ik ging hardlopen met draadloze oortjes

hardlopen met draadloze oortjesHardlopen met draadloze oortjes?

Ik overwóóg het niet eens!

Want het leek me bij voorbaat kansloos.

Ik heb al regelmatig dat oortjes met draad tijdens het hardlopen uit mijn oren vallen. Hoe erg moet het dan wel niet zijn met draadloze oortjes?

Maar inmiddels loop ik hard met.... draadloze oortjes!

En dat komt zo.

Waarom ik ging hardlopen met draadloze oortjes

Ik kocht bij bol.com altijd Apple oortjes dupes met draad. Dat ging prima, totdat de poort in mijn iPhone 12 kuren kreeg. Als ik mijn oortjes verbond met mijn iPhone dan ging hij spontaan liedjes overslaan of andere rare dingen doen. In eerste instantie gaf ik de schuld aan de oortjes, en kocht nieuwe.

Maar bij de nieuwe oortjes had ik precies hetzelfde probleem!

Toen concludeerde ik dat het dan wel aan mijn iPhone moest liggen.

In eerste instantie heb ik toen mijn Aftershokz earphones gebruikt. Die zijn namelijk ook draadloos, maar moet je wel eerst 'verbinden' met je smartphone voor elk hardlooprondje. Maar vervolgens gingen die ook nog eens kapot.

Toen besloot ik om dan in vredesnaam maar draadloze oortjes te proberen.

Draadloze oortjes voor iPhone: Phreeze SoundMax Draadloze Oordopjes

Voor 24,95 kocht ik op bol.com draadloze oortjes die geschikt zijn voor iPhones. Daarvoor gebruikte ik de cadeaukaarten die ik heb verdiend met de asr Vitality app! Van tevoren had ik er weinig vertrouwen in, maar ik wist even geen andere oplossing.

Maar ik ben aangenaam verrast door de Phreeze oordopjes!

De oortjes blijven prima in mijn oren zitten, en bovendien hoef ik ze niet voor elk hardlooprondje te verbinden met mijn iPhone. Als ik ze in mijn oren doe, hoor ik een soort 'bloemp' geluid en dan doen ze het!

hardlopen met draadloze oortjes

Praktische observaties over draadloze oordopjes

Je moet draadloze oortjes opladen! Dat wist ik niet. Maar het is niet moeilijk: in het doosje waarin de oordopjes zitten zit een opening en daarin kun je een kabeltje doen. En vervolgens kun je gewoon opladen zoals je ook met je smartphone doet.

Na gebruik doe je ze weer in het doosje. De vorm van het oortje bepaalt aan welke kant hij in het doosje moet, dus je kunt het niet fout doen.

Specificaties Phreeze oordopjes

  • De batterij gaat 24 uur mee
  • Elk Phreeze oordopje heeft 2 microfoons
  • Ze hebben CVC noise cancelling. Maar dat heb ik niet geprobeerd. Ik wil gewoon kunnen hardlopen en ondertussen naar muziek en podcasts kunnen luisteren. Meer niet.
  • Ze zijn zweet- en waterbestendig.

Mijn conclusie

Ondanks mijn twijfels ben ik helemaal om: hardlopen met draadloze oortjes kan prima. Hoewel het waarschijnlijk net als met oortjes met draad wel belangrijk is dat ze bij je oor passen. Maar 'Apple oortjes' blijven in mijn oren goed zitten, en dat geldt gelukkig ook voor de draadloze versie.

Draadloze oortjes kopen?

Ik kocht mijn oortjes dus bij bol.com. Hieronder zie je ze:

hardlopen met draadloze oortjes

Similar Posts

One Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.