Hoe maak je je eigen homegym?

homegym

Tuurlijk kun je 30 keer de trap op en af rennen. Of gewicht heffen met twee kratjes bier. Maar voor je motivatie kunnen heuse fitness apparaten toch wel erg leuk zijn.

Ik ben zelf bijvoorbeeld superblij met mijn crosstrainer. Terwijl ik er tegelijkertijd een hekel aan hebt, omdat het zo saai is. Precies de relatie die ik zocht met mijn fitnessapparatuur. Een effectieve cocktail van liefde en haat!

Waarom zou je een homegym maken?

Dat zal ik je zeggen. Omdat het zo makkelijk is!

Net als bij hardlopen ligt de drempel om te gaan sporten bij een homegym laag.

Je hoeft alleen maar je sportkleding aan te trekken, en te gaan sporten. Een ander voordeel is, ook weer net als bij hardlopen, dat je niet afhankelijk bent van openingstijden. Als je een homegym hebt kun je sporten wanneer het jou uitkomt. Ideaal bijvoorbeeld als je maar weinig tijd hebt. Even snel een half uurtje op je loopband, en je bent weer helemaal fit.

Homegym versus de sportschool

Mijn 18-jarige dochter heeft een abonnement op BasicFit. Het leuke aan dit abonnement is dat ze het kan uitlenen. Zo kan ik bijvoorbeeld op haar abonnement gaan sporten bij BasicFit. Toen ik dat eerst hoorde was ik helemaal enthousiast. Ik zag mezelf al mee doen aan een groepsles yoga. Yoga en hardlopen is een goede combinatie.

Maar toen puntje bij paaltje kwam liep ik tegen mijn aloude probleem op: ik vond het teveel gedoe. Ik kon het niet opbrengen in de auto te stappen, naar de sportschool te rijden, en daar dan te gaan sporten. In plaats daarvan ging ik hardlopen.

Toch zijn er uiteraard ook voordelen aan de sportschool. Je wordt er bijvoorbeeld omringd door andere sporters. Dat kan motiverend werken. En bij een wat duurdere sportschool krijg je vaak persoonlijke begeleiding.

Hoe maak je zo'n homegym?

Mijn homegym is misschien wel een beetje sneu. Hij bestaat uit een crosstrainer en twee roze halters die ik kocht bij de Action. Maar stel, jij wilt een homegym maken en vraagt je af: 'Wat heb ik dan nodig?'

Hier onder vind je mogelijke apparatuur voor je homegym!

  1. Een loopband. Een loopband zou ik zelf ook best graag willen. Maar omdat ik ook prima buiten kan lopen vind ik voor mij een crosstrainer beter. Omdat ik dan tenminste ook nog eens andere spieren train.
  2. Een crosstrainer! De naam van het apparaat zegt het al: je traint er je hele lichaam mee. Ik kocht de mijne voor 45,- bij de kringloop, maar zou eigenlijk best graag een mooiere willen!
  3. Halters. Deze kun je o.a. kopen bij de Action. Vergeleken met een loopband en crosstrainer is dit een goedkope aanschaf!
  4. Zo'n Dynaband, ook wel 'weerstandsband' genoemd. Bij de Kruidvat heb je er al eentje voor 2,95. Het is zo'n band waarmee je je spieren traint.
  5. Een springtouw.
  6. Een yogamat voor oefeningen op de grond. Ook die kun je in verschillende prijsklasses kopen. Heel goedkoop bij de Lidl en Kruidvat en duurder bij speciaalzaken.
  7. Een step apparaat. Zo'n verhoging waar je steeds op stapt en er weer af.
  8. Een fitnessbal. Heb je die niet, dan kun je het ook proberen met een skippybal! Zorg wel dat de kinderen je niet zien met hun springtouw en skippybal. Want dan willen ze ze natuurlijk terug.
  9. Een trampoline. Grote kans dat je er al eentje hebt, achter in je tuin. Heb je al een paar kinderen gekregen, pas dan op voor ongelukjes...

Leestip

Hardlopen en fitness

Heb jij een homegym? En zo ja, welke apparatuur heb je?

Similar Posts

2 Comments

  1. Goede tips zeg, en als ik zo naar de prijzen kijk die je aangeeft is dit voor iedereen wel betaalbaar. Zelf vind ik wel dat bijvoorbeeld 1 of 2 keer per week gaan zwemmen ook al een hoop helpt, in plaats van de aanschaf van allerlei apparatuur.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.