Streaking: elke dag hardlopen. Bijvoorbeeld 365 dagen!

streaking

Streaking.

Heb jij er wel eens van gehoord?

Streaking is in dit geval dat je elke dag gaat hardlopen.

Maar het kan ook een streak zijn met mediteren zijn in plaats van hardlopen. Zie ook Hardlopen en mediteren.

Zo had ik op 11 februari een '10 day- run streak' met Headspace, oftewel ik had 10 dagen achter elkaar zonder onderbreking een meditatie gedaan.

Streaking betekenis

Het lastige is dat het woord ook allerlei andere betekenissen heeft. De meest bekende is denk ik wel heel hard in je blootje door een publieke plek rennen!

Het gaat dan niet om het rennen, maar om het bloot zijn...

Daarnaast zeggen ze in het Engels soms dat iemand een 'winning streak' heeft. Dat wil zeggen dat die persoon de ene prijs na de andere wint!

Maar in deze post gaat het dus over streaking met de betekenis van hardlopen zonder een dag te missen.

Streaking run = elke dag hardlopen

Elke dag hardlopen wordt doorgaans niet van harte aangeraden. De boodschap is toch meestal dat je lichaam ook rust nodig heeft om te herstellen van het hardlopen. Rust is een essentieel onderdeel van een hardlooptraining.

Running streak: elke week  een 6 dagen streak

Dat neemt niet weg dat ik 6 dagen per week ga hardlopen. Maar ik doe dat in een rustig tempo, en streef nooit naar snellere tijden of zo. Ook doe ik nooit aan hardloopevenementen mee.

Ik ben wel eens bezorgd geweest of elke dag hardlopen wel verstandig is, maar ik heb geen enkele aanwijzing dat het ongezond voor me is. Ik ben niet om de haverklap verkouden, en ik krijg geen hardloopblessures.

Running streak werkt motiverend

Eén van de fijne dingen van een running streak is dat het motiverend werkt. Als je bijvoorbeeld hebt voorgenomen: 'Ik doe een running streak van 365 dagen,' dan helpt dat enorm om toch te gaan hardlopen als het buiten keihard regent bijvoorbeeld. Zeker als je bijvoorbeeld even geen zin hebt in een hardloopevenement, kan een running streak een goed alternatief zijn.

Bij een running streak is het belangrijker om elke dag te gaan hardlopen, dan een bepaalde afstand te doen.

Het gaat erom dat je dagelijks gaat hardlopen. Of dat nou 3 kilometer is of 14 maakt niet zoveel uit. Je kunt bijvoorbeeld ook plannen dat je een jaar lang elke dag 10 minuten gaat hardlopen. De variaties zijn eindeloos.

Streaking app

Er zijn zelfs speciale streaking apps! Deze zijn bedoeld om nieuwe gewoontes aan te leren en eigen te maken. Je voert in de app in wat je wilt gaan doen, en de app houdt 'je streak' voor je bij. Hieronder een voorbeeld van zo'n streaking app:

Streaks

streaking app

Streaking app: Habit Streak

streaking

Maar in sommige apps zit het bijhouden van streaking dus ook al ingebouwd, zoals bij de Headspace app.

Tot slot

Als ik lees over running streaks krijg ik er bijna spijt van dat ik elke week mijn running streak onderbreek door op zondag pauze te nemen!

Wat vind jij van streaking?

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.