Hoelahoepen: 6 jaar dagelijks 10 minuten een update!

hoelahoepen

In 2016 kocht ik een fitness hoelahoep en begon dagelijks te hoelahoepen.

Dit is namelijk een mooie vorm van crosstraining voor hardlopers.

Want hoewel hardlopen heel veel voor je lichaam en geest doet, 'pak' je met hardlopen helaas niet al je spieren mee. Vandaar dat advies om toch vooral ook aan crosstraining te doen. Hoepelen bleek voor mij een gouden greep! Ik houd het namelijk nu al 6 jaar lang dagelijks vol.

Hoelahoepen 6 jaar later

Toen ik begon, keek ik ondertussen Koreaanse drama's. Dat is het enige dat is veranderd aan mijn gewoonte om dit dagelijks te doen. Tegenwoordig gebruik ik de 10 minuten hoelahoepen om te mediteren. Ik doe dat met behulp van de Headspace app of met Meditation moments.

Dagelijks 10 minuten hoelahoepen: mijn lichaam na 6 jaar

Hoelahoepen doet veel voor je lichaam, en versterkt onder andere je romp. Ook heb ik het idee dat ik er veel betere buikspieren van heb gekregen, en dat mijn taille mooi in vorm blijft. Wel denk ik dat ik er nog meer uit zou kunnen halen. Ik hoelahoep nu namelijk altijd linksom. Daarmee bedoel ik dat ik de hoelahoep een zwieper naar links geef, en dan ga draaien.

Linksom hoelahoepen versus rechtsom hoelahoepen

Als ik de andere kant uit probeer te draaien, ben ik namelijk ineens weer echt een beginner. Dan heb ik al mijn aandacht en inspanning nodig om de hoelahoep in de lucht te houden. Het is werkelijk heel apart hoe het werkt.

Linksom kan ik mediteren tijdens het draaien, maar rechtsom beslist niet.

Ik denk wel dat ik hiermee kansen laat liggen. Want als ik vaker rechtsom zou draaien, worden mijn spieren vast op een andere manier belast. En dat zou een mooie aanvulling zijn. Nu train ik in die zin mijn buikspieren nogal eh... eenzijdig.

Mijn conclusie over hoelahoepen en hardlopen

Na 6 jaar dagelijks hoelahoepen na afloop van mijn hardlooprondje kan ik wel zeggen dat ik het een geweldige vorm van crosstraining vind. Het is makkelijk om te doen, een hoelahoep is niet duur, en als je een beetje handigheid dan kun je er ook andere dingen bij doen.

Zoals mediteren met Headspace.

De hoelahoep die ik 6 jaar geleden kocht is bovendien nog prima. Een fitness hoelahoep kost zo'n 40 euro. Dat komt neer op 5 euro per jaar. Dat is een koopje!

De truc is zoals zo vaak om iets te vinden dat bij je past.

Dan houd je het veel makkelijker vol.

Wat doe jij aan crosstraining als hardloper?

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.