Crosstraining? Nu gaan ze toch echt te ver!!!

'Nu gaan ze toch echt te ver!' was mijn eerste gedachte, toen ik las over het belang van crosstraining voor hardlopers.

Hier was ik, na jarenlange enthousiaste onsportiviteit, uitermate sportief bezig door vijf keer per week hard te lopen, en dan was het nóg niet genoeg! Zie ook Welke spieren train je bij hardlopen?
Ik besloot dit stomme advies dan ook in de wind te slaan.

Maar ik had buiten mijn taken als moeder gerekend, die op geheel eigen manier voor crosstraining zorgen. Mijn dagelijks takenpakket bestaat namelijk uit een overvloed aan spierversterkende oefeningen: stofzuigen, dweilen met de kraan open, bedden verschonen, kinderen tillen, boodschappen tillen en randen uit badkuipen schrobben.

En afgelopen woensdagmiddag stortte ik mij bovendien op de jungle die onze tuin is, en kamp nu, drie dagen later nog steeds met de spierpijn die daaruit voortvloeide. Zo doe ik dankzij mijn moederschap alsnog aan crosstraining.

Zo houdt het moederschap mij gezond, en ben ik als veertigjarige in betere conditie dan als twintiger. Niet alleen zorgt het moederschap er voor dat ik heel hard wil (weg)rennen, het geeft bovendien met gulle hand crosstraining oefeningen.

Zie ook Touwtje springen als crosstraining.

Hoe is jouw conditie vergeleken met je conditie toen je twintig was? Beter? Slechter?

Similar Posts

One Comment

  1. Mijn conditie is veel beter, nu. Stom he, achteraf? Al die verloren jaren... maar goed, toen is toen, nu is nu, en nu ligt er een wereld aan mogeljkheden VOOR me. Hoef er alleen maar naartoe te rennen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.