Waarom hardloopsokken? 2 belangrijke redenen!

hardlopen zonder sokken

Waarom hardloopsokken dragen?

Don Johnson was übercool in de serie Miami Vice met zijn schoenen zonder sokken!

Waarom hardloopsokken dragen als het zonder leuker staat?

Hoe zit het met hardlopen zonder sokken?

Ik zelf durf het niet...

Waarom hardloopsokken?

Hardlopen zonder sokken lijkt me in theorie best fijn. Zeker omdat ik in mijn gewone dagelijks leven echt nooit sokken draag. Ik heb namelijk best een hekel aan sokken. Dat is één van de belangrijkste redenen dat ik zo dol ben op uggs. Die zijn gemaakt om met blote voeten te dragen.

Maar de reden dat ik hardlopen zonder sokken niet aan durf is de angst voor blaren.

Die angst lijkt mij namelijk echt heel reëel. Ik krijg soms zelfs al blaren mét sokken namelijk. Dus als iemand mij vraagt: 'Waarom hardloopsokken?' dan is mijn antwoord heel simpel: 'Ik wil kunnen blijven lopen, en mezelf niet zo blesseren met blaren dat dit niet meer kan.'

Hardlopen zonder sokken? Fake it!

Ik denk dat er wel meer hardlopers zijn die de look van 'zonder sokken' mooi vinden. Om die reden is het fijn dat er veel zogenoemde sneakersokken zijn. Dat zijn sokken die zo laag zitten dat je amper ziet. Zo lijkt het net als je geen sokken aan hebt.

Zeker bij tropische temperaturen is het bovendien fijn om je benen zo bloot mogelijk te hebben. In de winter zijn hogere sokken juist fijn.

Maar let op, niet alle sokken zijn geschikt voor hardlopen!

Waarom hardloopsokken: het belang van de juiste sok

Net als bij je hardloopkleding is het belangrijk dat je sokken gemaakt zijn van materiaal dat vocht weg transporteert van je huid. Stel je maar voor: katoenen sokken absorberen het vocht, en vervolgens gaat dat lekker schuren. Speciale sportsokken doen dat niet! Die zorgen dat je voeten keurig droog blijven omdat ze het zweet afvoeren.

Waarom hardloopsokken?

Als je dan toch sokken draagt kun je het beste kiezen voor echte hardloopsokken. Speciale hardloopsokken hebben bijvoorbeeld een dubbel laagje stof. Als er dan al sprake is van wrijving in je hardloopsokken, dan is dat tussen die twee laagjes stof. En dus niet tussen je sok en je huid.

Als je snel last hebt van blaren tussen je tenen bij het hardlopen, dan kun je zelfs kiezen voor hardloopsokken met tenen.

Zo zitten ze allemaal keurig beschermd.

Waarom hardloopsokken? Tot slot

Hardloopsokken beschermen je voeten. Daarnaast houden ze je voeten in de winter warm. Het is goed om te investeren in een paar goede hardloopsokken zodat je niet verrast wordt door blaren of ander ongemak.

Welke soort hardloopsokken draag jij?

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.