Hardlopen met Evy: alles wat je weten wilt over de app!

Hardlopen met Evy

Hardlopen met Evy werd populair in de vorm van Start to run. Dat is een serie podcasts waarin beginnende lopers in een periode van 10 weken worden begeleid om 5 kilometer zonder stoppen te lopen. Je downloadt de podcasts en luistert ze tijdens het lopen af.

Lees hier meer over hardlopen met Evy.

Inmiddels is hardlopen met Evy met behulp van haar app ook heel populair .

Hardlopen met Evy app

Hardlopen met Evy via de app is net als Start to Run voor mensen die nog niet eerder hebben gelopen, maar dat wel graag willen. Of voor mensen die ooit eens begonnen zijn, maar toen weer zijn gestopt. Eigenlijk is de app geschikt voor iedere hardloper die begeleiding wil om het hardlopen rustig op te bouwen. De app biedt hetzelfde als de podcasts, maar je kunt de training nu dus volgen via je smartphone.

Wat kun je van deze app verwachten?

De looptraining met Evy Gruyaert gaat ervan uit dat je 3 keer per week gaat lopen. Dat klopt met de algemene richtlijn als het gaat om sporten: bij minimaal 3 keer per week sporten zal je lichaam zich ook echt gaan verbeteren. Evy's looptrainingen zijn als volgt opgebouwd:

 • Eerst een warming-up van 5 minuten.
 • De hardlooptraining onder begeleiding van Evy
 • Cooling-down van 5 minuten

Tijdens de trainingen krijg je:

 1. Tijdens het lopen krijg je algemene aanwijzingen over je ademhaling.
 2. Evy vertelt je onderweg hoe ver je al hebt gelopen en hoe snel.
 3. Motiverende opmerkingen zoals het bekende: 'Ik ben fier op jou.'
 4. Tips over hardloopkleding.
 5. Tips over je voeding.
 6. Aan het eind van je looptraining vertelt Evy hoe ver en hoe snel je liep.
 7. Als je wilt kun je een eigen playlist afspelen terwijl je loopt.

Leuke extra: je kunt met Evy ook trainen op hartslag zones. Dit is vooral interessant als je wilt afvallen met hardlopen.

Looptraining in persoonlijk trainingsboek

Je training wordt vastgelegd in een persoonlijk trainingsdagboek. Dit kun je vervolgens delen op Facebook als je dat wilt. Misschien spreekt dit je niet direct aan, maar het kan ervoor zorgen dat je een stok achter de deur hebt. Als je aan iedereen vertelt dat je gaat hardlopen met Evy, en belooft dit te delen op Facebook, dan maakt dat het lastiger om over te slaan. Of om af te haken. Grote kans dat mensen je er dan op aanspreken.

Het delen van je training op social media heeft dus een psychologisch en motiverend effect.

De app met Evy werkt met een puntensysteem

Elke keer dat je een looptraining van Evy afmaakt levert dat 4 punten op. Heb je 300 punten dan kun je gratis het volgende hardloopschema kopen. Dat komt neer op 75 keer braaf gaan hardlopen.

Hardlopen met Evy gratis?

Hardlopen met Evy is helaas niet gratis. De app downloaden is dat wel, maar vervolgens moet je voor de loopprogramma's betalen. Een hardloopschema van Evy kost 3,99 oftewel 300 punten. Dat is ook meteen één van de nadelen, want er zijn ook gratis hardloop apps verkrijgbaar.

Hardlopen met Evy: de app downloaden

Je kunt de app gratis downloaden op de volgende manieren:

Download Hardlopen met Evy App voor iPhone
Download Hardlopen met Evy App voor Androidtoestellen

Maar vervolgens moet je dus wel alsnog betalen voor de trainingen.

Hardlopen met Evy: community

Er is een speciale site voor Hardlopen met Evy. Je vindt daar collega hardlopers die de app ook gebruiken. Verder kun je er inloggen en je trainingen delen. Overigens zijn er meerdere plekken waar je hardlopers vindt die lopen met Evy. Zo is er ook een speciale Facebookgroep voor hardlopen met Evy.

Problemen met de app lopen met Evy

Hoewel de app populair is, valt het me op dat er best veel problemen mee zijn, en dus ook veel klachten. Dat zie je terug in de beoordeling van de app in de Google playstore: slechts 2,7 van de 5 potentiële sterren. En bij de App store zijn het er nog minder: maar 2 sterren van de 5. De looptrainingen op zich worden positief beoordeeld, maar er zijn allerlei andere problemen met de app met Evy. Hieronder een greep uit de problemen zoals die worden genoemd in de Google Playstore:

 • De app registreert een betaling niet, en blijft op 0 punten staan. Of iemand betaalt voor een training, en vervolgens verschijnt die niet op de app of het duurt 24 uur.
 • Slechte ondersteuning bij problemen met de app.
 • Slaat trainingen vaak niet op, waardoor mensen telkens dezelfde les op nieuw moeten doen en geen punten krijgen.
 • App crasht tijdens training.

Evy zelf over de app

In onderstaand filmpje vertelt Evy over de app.

Alternatieve apps om te beginnen met hardlopen

Stel nou dat je liever niet de app met Evy wilt omdat je bijvoorbeeld niet wilt betalen, of om andere redenen. Wat zijn dan goede alternatieve apps om te beginnen met hardlopen? Goede alternatieve apps om te leren hardlopen zijn Runkeeper en Nike+.

Hardlopen met Evy tot slot

Net als de populaire mp3's van Evy kun je met de Start to run app op een verantwoorde manier beginnen met hardlopen. In een periode van 10 weken leer je 5 kilometer achter elkaar te lopen. De app is gratis, maar de looptraining kost vervolgens 3,99. Wil je niet betalen, dan zijn er ook gratis hardloop apps verkrijgbaar waarvan Runkeeper één van de bekendste is.

Lees ook mijn post over hardloop apps!

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.