Snelheid

Ik ben aan het trainen om tien kilometer te kunnen lopen, en vorder gestaag. Dus besloot ik even naar het naburige dorpje Westendorp te lopen, acht kilometer verderop. Westendorp is niet pittoresk of gezellig. Westendorp is vooral een doorgaande weg, met wat huizen er om heen. Maar, Westendorp heeft een heus pannenkoekenrestaurant! En de belofte van een heerlijk kopje koffie is genoeg voor mij.

Volgens mijn schema moest ik afwisselend vijf minuten lopen en één minuut wandelen. Onderweg rekende ik uit, dat ik dat zo'n 8 keer zou moeten herhalen en dan zou ik in Westendorp zijn.

Ik liep en ik liep en ik liep, maar toen ik mijn acht keer had gedaan, zag ik Westendorp nog niet eens in de verte! Verontrust plakte ik er nog twee keer vijf minuten lopen/één minuut wandelen achteraan en kon toen eindelijk het pannenkoekenhuis begroeten.

Maar blijkbaar doe ik dus een uur over acht kilometer! Of, en dat kan natuurlijk ook, ze hebben afgelopen nacht Westendorp een stuk opgeschoven! Twee kilometer om precies te zijn. Ik ben ervan overtuigd dat het laatste het geval is.

Het is een schande.
Ik zie mij dan ook genoodzaakt de gemeente hierover te berichten.

Similar Posts

One Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.