Je smartphone als loopmaatje : )

smartphone loopmaatjeIk loop altijd alleen.

Maar toch ook weer niet.

Want ik heb altijd mijn smartphone bij me.

Mijn smartphone is het perfecte loopmaatje. En hier zijn 5 redenen waarom!

5 redenen waarom mijn smartphone het perfecte loopmaatje is

  1. Ik heb al mijn favoriete country and western liedjes op mijn smartphone gezet. Hoewel er zeker wat te zeggen is voor hardlopen in stilte, helpt muziek bij het hardlopen mij enorm. Het motiveert me, en het verhoogt mijn tempo.
  2. Mocht ik onderweg vallen, of overvallen worden door onweer, bliksem en regen, dan kan ik met mijn smartphone naar huis bellen voor hulp. Sowieso geeft mijn smartphone me een veilig gevoel, want het is een lijntje met thuis.
  3. Dankzij mijn smartphone hoef ik niet allerlei moeilijke trucs uit te halen om te zien hoeveel kilometers ik heb gelopen. Want dankzij de GPS functie houdt mijn smartphone dat voor me bij.
  4. Soms kom ik tijdens het hardlopen prachtige plaatjes tegen. Bijvoorbeeld twee mooie witte zwanen, of een schitterende zonsopkomst. Dankzij de fototoestel functie van mijn smartphone kan ik die dan vastleggen en delen met anderen.
  5. Er zijn inmiddels ontelbaar veel leuke en handige hardloop apps. Er zijn apps die je voorbereiden op een 5 kilometer loop, er zijn apps die je uitdagen om meer te lopen dan andere hardlopers en er zijn apps die gewoon je vorderingen voor je bijhouden. Je kunt het zo gek bijna niet bedenken of er is een app voor.

Hardlopers en hun smartphone

Het enige nadeel aan hardlopen met je smartphone is de grootte en de vraag:

'Hoe neem je hem mee?'

Je hebt speciale sportarmbanden waar je je smartphone in kunt doen. Maar zelf loop ik meestal met mijn smartphone in mijn hand omdat ik er best vaak even op kijk. Eerst liep ik met een iPhone5c. Maar helaas kon ik daar geen foto's meer mee maken dus ben ik overgestapt naar een Wiley Fox. De Wiley Fox is met 5,2 inch een groter toestel en ligt daardoor minder makkelijk in mijn hand. Wat dat betreft was mijn iPhone5c handiger om vast te houden met maar 4 inch.

Iets kleiner, maar net als Wiley Fox redelijk vriendelijk geprijsd is een Huawei van 5,1 inch. De Huawei smartphone heeft bovendien een behuizing die deels van metaal is, en kan dus tegen een stootje. Mocht hij vallen tijdens het lopen dan is het fijn als hij niet meteen kapot gaat. Huawei heeft zelfs een eigen 'health app' met trainingsprogramma voor 5 kilometer tot een hele marathon. Ook voor het maken van selfies is de Huawei geschikt, want hij heeft een 8 Megapixel camera aan de voorkant.

De ideale grootte van een smartphone verschilt natuurlijk per persoon. De een heeft grotere handen dan de ander. En je gebruikt je smartphone waarschijnlijk niet alleen tijdens het hardlopen. Terwijl een grote smartphone tijdens het hardlopen misschien wat minder prettig is, is een groter scherm voor dagelijks gebruik juist wel weer prettig.

Nou ben ik wel benieuwd: loop jij met je smartphone? En met welk model?

Similar Posts

2 Comments

  1. Mijn smartphone laat ik thuis; ik loop graag in 'stilte', d.w.z. dat ik de vogels hoor maar ook de auto's - handig bij het oversteken. Ik vind het heerlijk om even geen scherm in de buurt te hebben en ook om even onbereikbaar te zijn. Maar ik loop dan ook in de stad: als er iets gebeurt zijn er mensen, bussen en trams die te hulp kunnen schieten. Het telefoonnummer van thuis heb ik bij me, voor noodgevallen. Toen ik afgelopen zomer in Frankrijk liep, nam ik mijn smartphone wel mee; in afgelegen gebieden vind ik het risico te groot. Ik doe hem dan in een speciaal gordeltasje, gekocht bij de Hema. Ik heb bewondering voor mensen die het niet irritant vinden om zo'n ding in de hand te houden!

  2. Ik heb ook altijd mijn smartphone mee als ik ga lopen. Het geeft mij een veilig gevoel en ik gebruik het om foto's te nemen en mijn loop te registreren via de Strava app. Ik zou niet meer zonder kunnen!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.