Sportarmband voor je smartphone: alternatieven

Sportarmband

Een sportarmband wordt vaak genoemd als een handige oplossing om onderweg muziek, podcasts etc. te kunnen luisteren zonder dat je voortdurend je smartphone in je hand moet houden.

Hoewel ik zo'n sportarmband/ telefoonhouder tijdens het hardlopen diverse keren heb geprobeerd, gebruik ik hem eigenlijk nooit meer. In plaats daarvan zeul ik mijn smartphone mee in mijn zweterige handjes. Een handig alternatief zou zijn om de smartphone in een zakje in mijn hardloopkleding te doen, maar ik heb een Huawei smartphone. En die is daar eigenlijk te groot en te zwaar voor.

Waarom gebruik ik geen telefoonhouder voor hardlopen meer?

Sportarmband hardlopen: waarom ik er geen heb

  1. De belangrijkste reden is dat ik sportarmbanden vrij groot vind. En ik vind het niet fijn om zo'n groot ding aan mijn arm te hebben hangen.
  2. Een andere heel belangrijke reden is dat de doorzichtige touchscreens van de sportarmbanden die ik had enorm spiegelden. Ik kon mezelf er perfect in zien, maar dat wilde ik helemaal niet. Ik wilde bijvoorbeeld door klikken naar het volgende muzieknummer. Maar door het spiegeleffect van de sportarmband was dat onmogelijk.
  3. En de derde en laatste reden is dat ik tijdens het hardlopen regelmatig een ander nummer wil horen dan dat voorbij komt. Dan is het eigenlijk net zo handig om de smartphone in mijn handen te hebben. Zo kan ik makkelijk 'doorspoelen' naar het volgende nummer.

Alternatieven voor sportarmbanden

Een alternatief voor een sportarmband: handhouder van Decathlon?

Nou blijken ze bij Decathlon een product te hebben voor mensen zoals ik, die hun smartphone in hun hand houden tijdens het hardlopen. En het heet: een handhouder.

4,99 bij Decathlon

Kijk zo draag je hem om je hand:

Bij de productomschrijving staat:

'Hardlopen met je smartphone in de hand zonder dat hij kan vallen.'

Ik kan me voorstellen dat zo'n handhouder inderdaad wel zorgt voor extra veiligheid voor je smartphone. Hij kan immers niet per ongeluk uit je hand schieten, of glibberen. Tegelijkertijd is er niet dat irritante spiegelende plastic dat een sportarmband vaak heeft.

Maar de reviews op de site van Decathlon zijn niet onverdeeld positief. Het zijn er maar 3, en één gebruiker noemt het een 'lomp ding' en klaagt dat je smartphone in landscape modus gaat door het ontwerp van de Handhouder.

Nog een alternatief: een sport heupband

Er is nóg een alternatief voor een telefoonhouder in de vorm van een sportarmband. Als je het zoals ik niet fijn vind om een grote sportarmband om je arm te hebben, zou je ook kunnen kiezen voor een sport heupband. Kijk:

12,45 bij bol.com

Net als een sport armband heeft deze heupband een touchscreen, zodat je tijdens het hardlopen makkelijk je smartphone kunt bedienen. Je kunt natuurlijk ook gewoon een flipbelt omdoen, en daarin je smartphone doen, maar dan mis je het touchscreen.

Hoe neem jij jouw smartphone mee tijdens het hardlopen? Of neem je hem juist niet mee? Heb je toevallig ervaring met deze handhouder voor smartphones?

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.