Flipbelt Action: een review van deze sportriem

flipbelt Action

Goed nieuws: de Action verkoopt op dit moment flipbelts! Maar is het wat? Zo'n flipbelt van de Action?

Waarom flipbelts populair zijn

Eén van meestgestelde vragen onder hardlopers is: 'Hoe neem jij je huissleutel/geld/snacks/drinken mee als je gaat hardlopen?' Een van de antwoorden is: 'Ik draag een flipbelt'.

Een flipbelt is eigenlijk niet meer dan een tricot band die je om je middel draagt bij het hardlopen.

Een aantal jaar geleden probeerde ik een officiële flipbelt, en schreef er een review over die je hier vindt.

Flipbelt: wat is het?

Wat de flipbelt zo handig maakt is dat hij elastisch is, en dat er verrassend veel in kan. Het is eigenlijk niet meer of minder dan twee stroken tricot die aan elkaar zijn genaaid, met openingen om er dingen in te doen. Bovendien zijn er speciale waterflesjes te koop, die perfect in een flipbelt passen. Je kunt dus heel makkelijk drinken meenemen tijdens het hardlopen.

De officiële flipbelt kost rond de 30,- euro bij bol.com en ziet er bijvoorbeeld zo uit:

flipbelt action

Maar nu is er een flipbelt bij de Action te koop voor maar 3,99. Ik was erg benieuwd naar de kwaliteit van deze goedkope flipbelt, en kocht hem.

Hieronder lees je mijn flipbelt review!

Action Flipbelt: product omschrijving

De flipbelt van de Action bestaat uit 90% polyester en 10% elasthaan. Hij wordt verkocht met de naam 'Sports belt,'en is op de website van de Action te vinden onder de titel:

'Sportriem met opbergvakje.'

Dat laatste doet de riem geen recht, want er zitten 4 openingen in, waardoor je het idee hebt van 4 opbergvakjes. Ook al is het er uiteindelijk inderdaad maar eentje. Maar dat is nou juist het kenmerk van een flipbelt: je hebt feitelijk 1 grote opbergruimte, maar met meerdere openingen. In 1 van de vakjes zit bovendien een soort haakje, waaraan je iets kunt hangen.

Hieronder zie je een foto van dat haakje:

sportriem

De afmeting van de flipbelt van de Action(incl. verpakking) (lxbxh) is 24 x 19 x 1 cm.

flipbelt Action

Op de site van de Action staat hij vermeld als verkrijgbaar in de kleuren grijs en roze. Maar ik kon hem in de winkel in het zwart kopen.

Mijn ervaring met de flipbelt van de Action

Ik koos de kleur zwart, omdat me dat het meest praktisch leek. Omdat ik niet goed had gekeken, kocht ik de flipbelt in maat L. Achteraf gezien had ik denk ik beter maat M kunnen nemen, hoewel L ook wel gaat. De officiële flipbelt heb ik in maat S, en dat vind ik veel te strak. Daarom draag ik hem eigenlijk nooit.

Maat L van de flipbelt van de Action heeft een omvang van 83 centimeter.

Mijn taille is een slordige 86 centimeter. Ik ben 1 meter 70 lang, weeg 60 kilo en draag meestal maat 40.

Ik probeerde de flipbelt van de Action uit op zaterdagmorgen, en liep 45 minuten. Hij bleef prima zitten, en mijn huissleutel bleef ook keurig op de plaats.

flipbelt Action

Zoals je ziet draag ik hem iets lager dan mijn taille, omdat maat L wat ruim is. Maar ik vind dit eigenlijk ook fijner. Ik houd niet van iets straks om mijn taille.

Action flipbelt versus de officiële flipbelt

De officiële flipbelt is verkrijgbaar in veel meer kleurtjes, en heeft het logo van flipbelt. Die van de Action heeft geen logo. Het materiaal is ietsje anders van samenstelling: De officiële flipbelt bestaat uit 92% polyester en 8% elasthan en de running belt van de Action uit 90% polyester en 10% elasthan.

Een ander verschil is dat de officiële flipbelt naden heeft halverwege, en die van de Action niet.

flipbelt review
De officiële flipbelt en de versie van de Action

Flipbelt review: mijn conclusie over de versie van de Action

Op basis van mijn ervaring met de flipbelt van de Action vind ik het goede koop. Zeker voor de prijs van 3,99 die echt een schijntje is vergeleken met de officiële flipbelt.

Running belt Action: Welke maat flipbelt moet je kiezen?

De informatie bij de hardloopriem van de Action is helaas wel waardeloos. Er staat alleen een maataanduiding op de verpakking, maar niet hoeveel centimeter de riem is. Dat maakt het lastig om de juiste maat te kiezen. Bovendien zit de riem muurvast aan het karton, en kun je hem dus niet even ter plekke passen.

Daarom hieronder de maattabel van de officiële flipbelt:

Bron: bol.com

Je moet kijken naar het 'uitgerekte' getal. Hoe dichter de omtrek van je taille bij het uitgerekte getal komt, hoe strakker de flipbelt zal zitten. Op basis van mijn taille zou ik volgens deze officiële maattabel een maat tussen de XS en S hebben.

Maar mijn officiële flipbelt is een maat S en vind ik niet fijn zitten. Niettemin denk ik dat maat L van de versie van de Action wat aan de ruime kant is.

Met een taille omvang van zo'n 86 centimeter zou ik een maat M adviseren voor de elastische riem van de Action.

Wat vind jij van het fenomeen flipbelt? 

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.