Evy hardlopen app

Inmiddels is de hardlopen met Evy app helemaal vernieuwd. Een recente review vind je in mijn post Hardlopen met Evy app.

evy hardlopen app
Hardlopen met Evy app

Je kent Evy Gruyaert vast wel van haar populaire Start To Run Podcasts. Maar podcasts zijn zoo 2013! Dus is het fijn om te melden dat naast de Start to Run podcasts er nu ook een evy hardlopen app op de markt is. Nu kun je nog makkelijker hardlopen met Evy.

Evy hardlopen app: nu ook in Nederland

Eerst werd de evy hardlopen app niet op de markt gebracht in Nederland. Dat kwam door een akkefietje met de Nederlandse Athletiekunie. Die gebruikte de naam Start to Run namelijk al langer. Helaas met minder succes dan Evy, en daarom vonden ze het niet leuk dat ze nu ook nog eens met een app kwam onder die naam.

Evy deed water bij de wijn, en nu heet haar app heel toepasselijk Hardlopen met Evy. Niks mis mee, vind ik.

Evy hardlopen app: getest

Ik testte de evy hardlopen app natuurlijk even uit. Het downloaden ging makkelijk en snel, en is gratis. Maar toen ik een training wilde volgen, moest ik me eerst registreren. Dat lukte niet omdat de app steeds beweerde dat mijn emailadres ongeldig was. Daarom logde ik uiteindelijk maar in met mijn Facebook account.

De evy hardlopen app biedt 5 loopschema's

 1. Je eerste 5 km 10 weken
 2. 10 km beginner 12 weken
 3. 10 mijl beginner 12 weken
 4. Halve marathon beginner 12 weken
 5. Marathon beginner 12 weken
 6. Vrije training

Ik besloot hoog in te zetten, en koos voor een halve marathontraining. Toen kreeg ik het bericht dat ik niet genoeg punten had. Voor dit loopschema heb je namelijk 300 punten nodig. Gelukkig was er ook een optie om het schema eerst gratis te proberen.

Gratis  betekent in dit geval dat je de eerste les van elk loopschema gratis kunt doen. De eerste les van het loopschema voor een halve marathon, is een rustige duurloop van 35 minuten. Voor 3,59 koop je 300 punten. Genoeg voor één compleet loopschema. Dat is dus een stuk goedkoper dan de Start to Run podcasts die 12,95 kosten.

Punten kopen voor de Evy hardlopen app

Hier onder een overzicht van de kosten van de punten:

 • 100 punten 1,79
 • 200 punten 2,69
 • 300 punten 3,59
 • 400 punten4,49
 • 500 punten 5,49
 • 600 punten 5,99

Maar je kunt ook zelf punten verdienen! Een training levert 4 punten op. Dus als je de gratis eerste les nou even 75 keer opnieuw doet, dan heb je genoeg punten om 1 loopschema te kopen zonder geld uit te geven.

Je kunt trouwens goed merken dat de evy hardlopen app in samenwerking met Energylab tot stand is gekomen. Want boven elk loopschema staan tips, met een verwijzing naar www.energylab.be. Bijvoorbeeld: 'Drink voldoende water. Ongeveer 8 glazen per dag volstaat voor de meeste mensen.' Het zijn zinnige tips, dus niet vervelend.

Hier onder enkele beelden van de hardloop app op mijn smart phone

Hardlopen met Evy app: eigen muziek

Nadat ik een loopschema had gekozen kon ik kiezen tussen mp3-speler of Play Music. Ik koos voor Play Music omdat ik dacht dat dit de muziek van Evy was. Maar dat bleek niet het geval. Omdat ik ook geen zin had in mijn eigen hardloopmuziek, koos ik voor niets. Dat heb ik geweten. Het bleef oorverdovend stil tijdens het lopen. Ik houd toch meer van hardlopen op muziek.

Alleen schrok ik me om de 5 minuten helemaal wild, omdat Evy dan zei hoe lang en hoeveel kilometer ik al liep en hoeveel calorieën ik had verbrand. Net toen ik dacht dat ik het door had: 'Om de 5 minuten zegt Evy wat,' kreunde ze bij 11 minuten ineens 'Allright...'

Tijdens het hardlopen kun je even een wandelpauze nemen. Dan zegt Evy ook wat. 'Oké. Even pauzeren,' en als je weer verder gaat: 'En we zijn weer vertrokken.'

Bij de training die ik koos, zei Evy verder helemaal niets. Ik kreeg alleen updates over duur, calorieën en aantal kilometers. Gelukkig werd ze rond 25 minuten toch weer wat spraakzamer. Toen moedigde ze me aan om door te zetten.

Evy klinkt als een robot.

Evy klinkt heel erg mechanisch, en als een robot in haar evy hardlopen app! Dat heeft ongetwijfeld te maken met het feit dat ze persoonlijke informatie geeft over afstand, snelheid en calorieverbranding. Maar het is wel een groot contrast met haar warme, menselijke stem in de podcasts.

Ook noemde ze me niet bij mijn naam helaas. Dit probleem kun je mailen aan de makers, en dan word je naam bij de volgende versie toegevoegd.

Evy hardlopen app versus de Start to Run met Evy

Ik vind de podcasts veel dynamischer. Dáár klinkt Evy tenminste als een levend mens, en niet als een robot. Ook vind ik de muziek die bij de podcasts is inbegrepen handiger. Anderzijds: als je een hekel had aan die muziek, is het een groot voordeel dat je bij de evy hardlopen app je eigen muziek kunt beluisteren.

Praktische informatie Hardlopen met Evy app

Om de Hardlopen met Evy app te kunnen gebruiken heb je minimaal Android 2.3 nodig. De app neemt 84M in beslag. De app scoort 3,1 op de Google Playstore. De hoogst mogelijke score is 5.

Conclusies

 • De Evy hardlopen app is een goed alternatief voor de podcasts van Start to Run met Evy. Mijn grootste nadeel is voor anderen misschien wel het grootste voordeel: er zit geen hardloop muziek bij. Je kunt dus je eigen muziek beluisteren, of in stilte lopen.
 • Eén van de grote krachten van Evy's podcast is altijd haar warme stem en Vlaamse accent geweest. In de podcast gaat die warmte verloren. Maar het accent is er nog wel.
 • De prijs is erg vriendelijk: 3,95. En je kunt de eerste les gratis proberen.
 • De Hardlopen met Evy App biedt geen dingen die  een hardloop app als Runkeeper niet ook al biedt. Het is vooral een kwestie van persoonlijke voorkeur voor Evy.

Meer weten over de Evy hardlopen app?

Bezoek dan de officiële website van de evy hardlopen app: Hardlopen met Evy Gruyaert. Je kunt daar de Hardlopen met Evy app ook downloaden.

Wil je geld verdienen met hardlopen? Lees dan mijn review van de asr Vitality app!

De app is inmiddels geupdate. Lees mijn ervaringen met de vernieuwde app in mijn post Hardlopen met Evy app.

Een heel andere app voor beginners is de gratis C25K app.

Similar Posts

4 Comments

 1. Precies waar ik tegenaan loop. Eigenlijk wil ik er niets voor betalen. Is er ook een gratis programma van Evy?

 2. Runkeeper met de podcast van Evy werkt prima. Zo heb je de voordelen van de podcast gecombineerd met de functionaliteiten van Runkeeper

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.