Gratis app voor veilig hardlopen: React Mobile

hardloop appIk vind het leuk om nieuwe paadjes uit te proberen bij het hardlopen.

Maar tegelijkertijd ben ik me er van bewust dat ik als hardloopster kwetsbaar kan zijn. Soms blijkt een nieuw paadje veel langer dan ik dacht. En als het dan ook nog eens langs maisvelden en bossen voert, dan vind ik het soms best eng.

Personal Safety App: laat de wereld weten dat je in gevaar bent

Dus toen ik een mailtje kreeg van ene Robb Monkman uit de VS met de vraag of ik zijn gratis app Reace Mobile wilde testen, was ik enthousiast. Zijn app is namelijk een zogenaamde personal safetly app.

Sla ongemerkt alarm

Als je de app hebt geïnstalleerd kun je ongemerkt alarm slaan. Je drukt op het knopje en een SOS + je GPS locatie wordt gestuurd naar je contactpersonen via een tekstbericht en email. Je kunt er zelfs voor kiezen dat de SOS ook naar de Facebook en Twitter accounts van je contacten gaat.

Zelfs al kunnen ze je op dat moment niet meteen helpen, ze weten in ieder geval waar je was toen je in gevaar was…

React Mobile getest: mijn ervaringen

De app vereist 10,04 mb geheugen. Het installeren was niet moeilijk. Daarna vulde ik bij contacts mijn eigen emailadres en telefoonnummer in. Ik wilde de app testen zonder iedereen in mijn omgeving op stang te jagen met SOS berichten. Als je iemand toevoegt aan je contacts krijgt die persoon daar trouwens een mailtje van.

SOS sturen

Om een SOS bericht te sturen hoef je alleen maar het plaatje aan te raken. Hoewel de app met een Nederlands nummer nog niet werkt, stuurt hij inderdaad een email bericht met een SOS. Hij doet het dus! Om het telefoonnummer te laten werken kreeg ik het advies de 'country code' voor het telefoonnummer van mijn contact te zetten. Dat is 31. Maar ik krijg nog steeds 'server error'.

Je kunt met de app ook 112 bellen.

Voorbeeld SOS mailtje

Hier onder zie je een schermafdruk van het mailtje dat ik kreeg nadat ik een SOS signaal had verstuurd met de React Mobile app. In het mailtje zit een link met je locatie. Ik heb er op geklikt, en het klopte precies.

react mobile alert

React Mobile app: ook alarm slaan op Facebook en Twitter

Je kunt je SOS bericht ook automatisch op Facebook en Twitter plaatsen. Dat heb ik niet getest om dezelfde reden als dat ik mijn SOS berichten alleen naar mezelf heb gestuurd!

Follow Me feature

Naast de alarm functie kun je met de React Mobile app ook mensen je laten volgen. Stel je gaat hardlopen over een eenzame route. Dan kun je 'follow me' activeren.

Je geeft aan hoe laat je weer thuis denkt te zijn. Bijvoorbeeld na 30 minuten. Je kiest 'Follow me' en je contacten krijgen een berichtje als je vertrekt. Nadat je 'I'm safe' hebt in gedrukt krijgen ze weer een bericht. Druk je niet op het 'I'm safe' knopje na 30 minuten dan gaat er automatisch een SOS bericht uit.

De Follow Me functie kost 1.99 USD per maand. Anders dan de SOS functie is deze dus niet gratis

React Mobile video uitleg

Conclusie over de React Mobile app

Ik vind het een handige hardloop app!

De telefoonfunctie heb ik nog niet aan het werk kunnen krijgen, maar de emailfunctie doet het uitstekend.

Maar het is natuurlijk wel een app die je nooit hoopt te gebruiken! Want als je een SOS signaal stuurt is er natuurlijk wel echt iets aan de hand. Een belangrijke functie van de React Mobile app is dan ook het gevoel van veiligheid omdat je makkelijk alarm kunt slaan. En hij is nog gratis ook.

De Follow Me functie is wel iets wat je het dagelijks leven vaker kunt gebruiken.

Meer informatie of deze app downloaden?

Bezoek dan de website.

Lees ook mijn reviews van Hardloop app voor beginners C25K en Beginnen met hardlopen apps.

Similar Posts

2 Comments

  1. Handig Nicole... maar inderdaad hopen dat je hem nooit nodig hebt. Ik heb tegenwoordig mijn ice (in case of emergency) nummer met een plakker op mijn hartslagmeter bevestigd. Als iemand mij vindt als er iets is weten ze tenminste wie ze moeten bellen. Running Ronald heeft me op dat idee gebracht.

    groetjes,

    Dorothé

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.