Beginnen met hardlopen apps: de 5K Runner app

Beginnen met hardlopen apps

Beginnen met hardlopen apps zijn er genoeg.

Maar welke app is de beste keuze?

En welke beginnen met hardlopen app is echt gratis? Veel hardloop apps lijken gratis, maar als je eenmaal aan de slag wilt, blijken ze ineens toch geld te kosten.

Wat dat betreft doen hardloop apps me erg denken aan het kiezen van een school voor je kind:

Je weet pas echt hoe het is, als het te laat is.

Ik ga daarom diverse hardloop apps voor beginners onder de loep nemen.

En we beginnen met de 5K Runner app van fitness22!

Beginnen met hardlopen apps: de 5K Runner app van fitness 22

De 5K Runner app helpt beginnende hardlopers om in periode van 8 weken op te bouwen naar 5 kilometer hardlopen. Nadat je de 5K Runner app gratis gedownload hebt, moet je een account aanmaken.

Ik had daar geen zin in, en logde in met mijn Google account. Het kan ook met je Facebook account. Daarna is het heel simpel, en wijst deze beginnen met hardlopen app zichzelf.

Beginscherm 5K Runner app van fitness 22

Kijk dit is het beginscherm van de 5K Runner app:

5K Runner app van fitness 22

De opzet van deze hardloop app voor beginners

Je drukt op 'Let's Go' en hij begint met 5  minuten wandelen. Daarna wordt 1 minuut hardlopen telkens afgewisseld met 1,5 minuut hardlopen. De overgangen worden aangegeven met het geluid van een belletje en een stem die zegt wat je moet doen. Aan het eind is er een cooldown, die weer bestaat uit 5 minuten wandelen.

Je kunt tijdens het lopen gewoon je eigen muziek beluisteren.

Hieronder een screenshot van het beeld dat je ziet als je eenmaal aan het lopen bent:

Beginnen met hardlopen apps

Wat deze beginnen met hardlopen app leuk maakt

Wat ik erg leuk vind aan deze beginnen met hardlopen app is in de eerste plaats dat je beloont wordt met 'awards'. Nou weet ik ook wel dat dit niet veel voorstelt, maar toch vond ik het leuk dat ik na mijn eerste keer hardlopen meteen de Lion Award kreeg : )

Beginnen met hardlopen apps

Een andere leuke kant van deze hardloopapp voor beginners is dat je kunt klikken op inspiratie, en dan komt er een mooi plaatje met een inspirerende tekst. Normaliter vind ik die altijd heel irritant, maar bij een hardloop app kan ik het toch wel waarderen. Kijk deze kwam er bij mij tevoorschijn:

Beginnen met hardlopen apps

Mijn conclusie over de beginnen met hardlopen app 5K Runner

De 5K Runner app van Fitness 22 is een fijne app voor beginnende hardlopers. Hij is gratis te downloaden, werkt heel duidelijk en je kunt er meteen mee aan de slag. Het geluid van het belletje is niet vervelend, en vertelt je heel duidelijk wanneer je moet wandelen of juist hardlopen.

Hij laat je telkens 1 minuut hardlopen en 1,5  minuut wandelen. Bij de Evy app moet je de eerste keer meteen 2 minuten lopen, dus dat is best een groot verschil. Zeker voor echt beginnende hardlopers.

Maar! Deze hardloopapp voor beginners is toch niet gratis

Maar helaas, is er een grote 'maar' met deze beginnen met hardlopen app. En dat is dat hij uiteindelijk toch niet gratis is. Je kunt de app een week gratis gebruiken. Daarna moet je gaan betalen. Voor 3 maanden betaal je 3,09 cent. Wat op zich niet duur is, zeker als je het vergelijkt met een abonnement op de sportschool. Voor 4,99 krijg je zelfs ongelimiteerde toegang.

Nou hoeft betalen geen probleem te zijn, maar het is wel even slikken als je dacht dat deze hardloop app voor beginners gratis was. En dat dacht ik dus.

5K Runner app van fitness 22

En dan doet zich nog een probleem voor: als je klikt op 3 months of Unlimited gebeurt er niets. Met andere woorden: zelfs als je wilt betalen, dan lukt dat niet. Dit schijnt een bekend probleem te zijn, en ze adviseren je hetzelfde Google account te gebruiken of zo. Maar wat een gedoe!

Samenvattend

Ik vind de 5K Runner app van fitness 22 ondanks de vele goede eigenschappen geen aanrader. Kortgezegd hierom:

Hij is na 1 week niet meer gratis, en upgraden naar een betaalde versie werkt niet. In ieder geval niet op mijn smartphone.

Het is jammer, want deze hardloop app voor beginners heeft veel te bieden!

  • Hij is makkelijk te gebruiken. Je hoeft niet eerst te oefenen en uit te zoeken hoe hij werkt
  • Je kunt hem gaan gebruiken zonder dat je eerst je creditcard of bankrekeningnummer moet opgeven. (Dit moet bij de Hardlopen met Evy app bijvoorbeeld wel.)
  • Een schema dat je helpt om in 8 weken 5 kilometer te lopen
  • 3 keer per week hardlopen gedurende 30 minuten
  • Een prettige opbouw
  • Je kunt gewoon je eigen muziek luisteren tijdens het gebruik van deze app
  • Inspiratie
  • Bemoedigende woorden tijdens het hardlopen
  • Awards als je hebt gelopen
  • Hij doet het ook als je geen internet hebt. Ik heb een prepaid smartphone en geen internet als ik loop. Maar ik kon gewoon de volgende training starten onderweg. Bij de Evy app kon dit niet. Daarbij kreeg ik de melding dat er geen internetverbinding was.

Tot slot

In onderstaand filmpje wordt in ongeveer 4 minuten deze hardloop app voor beginners doorgenomen. Het filmpje is 4 jaar oud, maar alles ziet er nog net zo uit als bij mij in 2020.

 

Praktische informatie over de 5K Runner app van fitness 22

Wil je deze hardloopapp voor beginners toch downloaden? Hieronder de links:

Leestips

Heb jij nog goede suggesties voor Beginnen met hardlopen apps? Vertel het in de comments!

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.