Evou looprokje: review

evou looprokjeIk ben dol op hardlooprokjes, en draag ze van de merken Asics, Running Skirts, Gore Running Wear, Triks en Sparkle Skirt. Wat je wellicht opvalt is dat dit allemaal buitenlandse merken zijn. Dus toen ik hoorde dat er nu een heus Nederlands merk hardlooprokje op de markt is, ging mijn hart sneller kloppen!

Dorien Dek ontwikkelde haar eigen lijn sportkleding, Evou, met onder andere looprokjes en loopjurkjes.

Evou collectie: bestaat uit twee delen

De Evou Sportswear collectie bestaat uit twee delen: Enriching-vous en Entroducing-vous. De Enriching-vous is de winter collectie, en de Entroducing-vous collectie is voor de zomer. Wat ik erg leuk vind is dat de collecties er op gericht zijn om gecombineerd te worden. Dat is niet alleen praktisch maar ook vriendelijk voor de portemonnee.

Vandaag mijn review van het Evous looprokje. Dit rokje is onderdeel van de Entroducing-Vous collectie.

Evou looprokje: mooie presentatie, en het het ziet er leuk uit

Het looprokje arriveerde in een witte doos, en was prachtig ingepakt in lila papier, waardoor het aanvoelde als een cadeautje. Toen ik het rokje uit de doos pakte was ik aangenaam verrast door het zachte materiaal. De paars-achtige kleuren zijn leuk, hoewel voor de zomer misschien wel wat donker. Maar de gedekte kleuren voorkomen wel een té meisjesachtige look. Ook het model is prettig: vrij recht toe, rechtaan.

Evou looprokje: materiaal

Het  materiaal van het Evou looprokje voldoet aan alle voorwaarden van goede sportkleding:

 • ademend
 • vochtafdrijvend (droogt snel!)
 • UV beschermend
 • gerecyclede polyester
 • op en top vrouwelijk
 • een elastieken band van 3 cm

Waar zijn de tights?!

Maar toen ik het Evou looprokje nader bekeek miste ik iets: er zit helemaal geen korte tight of onderbroekje in dit rokje*! Voor mij horen looprokjes eigenlijk altijd een tight of onderbroekje te hebben: dat maakt dat ik me in een dergelijk kort rokje buiten durf te wagen. Voordeel van een looprokje zonder tights is natuurlijk wel dat je het rokje dan gemakkelijk over een paar gewone looptights heen trekt. Zo verdoezel je een Hangkont Syndroom.

Helaas zit er nergens een handig zakje in het rokje, of een opening voor het snoer van je oortelefoon.

Qua uiterlijk en materiaal gaf ik het looprokje een 8, maar qua praktisch een 3.

Evou looprokje: getest

Ik testte het Evou looprokje op mijn zondagse duurloop. Het was welisaar vrij fris, maar ik was zo benieuwd hoe het zou bevallen dat ik niet wilde wachten! Daar gingen wel wat hoofdbrekens aan vooraf, want wát zou ik er onder aan trekken?! Normaliter hoef ik daar niet over na te denken, want mijn andere looprokjes hebben korte tights of ingebouwd slipje. Uiteindelijk besloot ik er maar een gewone onderbroek onder aan te doen, in de kleur van het rokje.

Ik riep de kinderen en mijn man gedag toe, en rende weg. Maar al na een paar passen, kroop het rokje omhoog, en moest ik het omlaag trekken. En dat bleef de rest van mijn 16 kilometer zo. Ik vond het rokje daarom niet fijn lopen. Het is niet relaxt als je om de haverklap vreest dat je letterlijk in je ondergoed staat. Bovendien vind ik het één van de eerste vereisten waaraan looprokjes moeten voldoen: NIET OPKRUIPEN!!!!**

Alles voor de wetenschap!

Om zeker te weten dat ik me het opkruipen niet 16 kilometer lang had ingebeeld, liet ik mijn dochter thuisgekomen met stift op mijn been aangeven hoe het rokje zit als ik rustig sta. Daarna draafde ik een rondje door de kamer, en op onderstaande foto kun je zien dat het rokje dan zo'n 2 cm omhoog kruipt.

looprokje evou

Maatvoering

'Zou ik een te kleine maat hebben getest?' vroeg ik me af, in verband met het opkruipen van het rokje. Sympathiek vond ik daarom de maattabel op de website van Evou. Als je even meet wat je boven-, taille- en heupwijdte is kun je daar de juiste maat bij zoeken.

Ik heb een heupwijdte van 99 cm, en mijn taille meet 79 cm. Ik testte het rokje in maat M. Dat zou volgens de maattabel moeten kloppen, en verklaart dus niet het omhoog kruiopen.**

Pluspunten Evou rokje:

 • De kleur
 • Het model
 • Het materiaal
 • Het idee van stroken, wat het rokje een speels effect geef
 • De lengte (zo lang het tenminste niet opkruipt)

Evou looprokje: aanbevelingen

Op basis van mijn ervaringen heb ik de volgende aanbevelingen voor het Evou looprokje

 1. Maak een versie met korte tights! Tights maken het voor veel vrouwen laagdrempeliger om zo'n kort rokje te dragen en ze zorgen er bovendien voor dat je dijen niet tegen elkaar aan wrijven.
 2. Maak vervolgens op beide pijpen van die korte tights zakken waar een smartphone in past.
 3. Zorg hoe dan ook voor een zakje op het rokje.
 4. Voorzie het rokje van een gaatje waar het snoer van oortjes doorheen kan worden gehaald
 5. Maak een versie met een slipje voor de mensen die geen last hebben van wrijvende dijen
 6. Zorg ervoor dat het rokje niet meer omhoog kruipt.

Praktische informatie en prijsvergelijking

Dit looprokje is voor 52,90 te koop op evousportswear.nl. Ze worden gratis verzonden binnen Nederland, dus daar komen geen verzendkosten meer bij. Ter vergelijking: een hardlooprokje op hardlooprokjes.nl kost 59,95 + 2,95 verzendkosten. Bij hiphardlopen.nl kosten hardlooprokjes zo'n 56 euro + 3,75 verzendkosten.

Dat maakt deze Nederlandse variant dus goedkoper. Maar ik vind op dit moment de rokjes die looprokjes.nl en hiphardlopen.nl aanbieden wel veel praktischer.

Wat zijn jouw ervaringen met looprokjes?

* Op de website van Evou Sportswear vind je ook een rokje dat wel een ingebouwd broekje heeft.
** Volgens Dorien Dekker, de vrouw achter Evou Sportswear, heb ik toch een te kleine maat getest, en veroorzaakte dat het omhoog kruipen.

Similar Posts

One Comment

 1. Hi Nicole,

  Bij jouw wensen voor een looprokje sluit ik me helemaal aan. Misschien dat ik er gewoon nog eens eentje zelf maak en die naar een fabrikant stuur.

  groetjes,

  Dorothé

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.