Tunebelt Sport Armband: handsfree hardlopen!

Ik loop graag met muziek, en dus heb ik tijdens het lopen hand altijd mijn Samsung Smartphone in de hand, en de roestplekken er op om het te bewijzen.

Want mijn hand beschermt mijn mobieltje helaas niet tegen de regen die Nederland zo regelmatig teistert! Dus toen Peter van de Tunebeltshop me mailde met de vraag of ik hun Tune Belt Sport Armband wilde testen, was ik meteen enthousiast. Het leek me fijn om handsfree te rennen!

tunebeltTunebelt: geen gebruiksaanwijzing nodig

De Tunebelt zit verpakt in een vrolijk gekleurd doosje, en met een foto van een hardloopster die hem gebruikt. Dat werkt meteen al inspirerend. Toen ik het doosje opende zocht ik automatisch naar een gebruiksaanwijzing, maar wat blijkt: die was er niet! En de reden is dat de Tunebelt zo eenvoudig te gebruiken is, dat een gebruiksaanwijzing niet nodig is. Geweldig, want ik haat gebruiksaanwijzingen en heb nooit het geduld om te ze te lezen. Vandaar ook de roestplekken op mijn smart phone...

De Tunebelt: product omschrijving

De Tunebelt is zwart en van neopreen materiaal. De armband heeft een verstelbare grootte, van 22 centimeter tot 43 centimeter. Voor bredere armen is er een verlengstuk te koop.

De Tunebelt sluit met een gesp en klittenband, en er is ook nog een klein lipje dat eveneens sluit met klitteband waarachter je het snoer van je oortjes kunt opbergen. Je kunt hem op de hand wassen.

De Tunebelt heeft een transparant venster, waardoor heen je je smartphone kunt bedienen.

Tumebelt om doenDe Tunebelt om doen

De laatste weken heb ik steeds zitten worstelen met van die lichtgevend armbandjes omdat ik 's ochtends vaak in het donker loop, en dan moet ik altijd één van de kinderen vragen om me te helpen dat ding om mijn arm te doen. Maar de Tunebelt kun je in je eentje makkelijk om doen. En dat komt door de gesp: je haalt de riem door de gesp, en trekt hem eenvoudig strak.

Mijn mobieltje schoof ik er eenvoudig in, en omdat de bovenkant open is, kon ik mijn oortjes makkelijk bevestigen.

tunebelt touchscreenTouchscreen werkt uitstekend

Toen ik het plastic venster zag van de Tunebelt was mijn eerste gedachte: 'Dat is veels te dik! Met dat dikke plastic kan ik nooit mijn touchscreen bedienen!' Maar wie schetst mijn verrassing toen de touchscreen even gevoelig bleek voor mijn aanraking als zonder de laag plastic.

Tunebelt verbeterpuntje

Ik vond de Tunebelt superfijn, en heb maar één verbeterpuntje: er waren momenten waarop ik het scherm van mijn mobieltje niet kon zien door het transparante venster doordat het teveel spiegelde. Het enige wat ik zag was mijn eigen zweterige gezicht. In hoeveel bochten ik mezelf en mijn arm ook wrong, ik kreeg het niet voor elkaar het scherm te zien. Een aantal keren moest ik daarom mijn mobieltje uit de Tunebelt halen, om een liedje over te slaan.

Conclusie

Afgezien van het zo nu en dan spiegelende, transparante venster vond ik de Tunebelt geweldig. Het is bevrijdend om zonder mobieltje in je hand te lopen, en ook handig. Bovendien is je smart phone in de Tunebelt beschermd tegen de weersomstandigheden.

Daarnaast vond ik het prettig toen ik na mijn kopje koffie in een restaurant even naar het toilet moest: met  mijn mobieltje veilig om mijn arm hoefde ik het niet angstvallig mee te nemen uit angst voor diefstal.

Praktische informatie

De Tunebelt is te koop voor 19,95 bij de Tunebeltshop.

MORGEN: WINACTIE!!!!!

Tromgeroffel en trompetgeschal: morgen gaat er een winactie van start, want dan mag ik 3 Tunebelt Sport Armbanden weggeven van de Tunebeltshop! Dus vergeet niet morgen even langs te rennen!

 

Similar Posts

4 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.