Thermo shirt van de Action

thermo shirtVoor 2,99 kocht ik een thermo shirt bij de Action. Ik viel voor de mooie hals, die zelfs een biesje met bloemetjes had!  ‘Zeer geschikt voor outdoor sporten’ stond er bovendien op de verpakking. Die woorden in combinatie met de prijs, waren genoeg om mij te overtuigen. Ik kocht ‘m. In maat S.

Is het een mouw? Nee, het is het lijfje!

Toen ik het shirt voor het eerst aan wilde doen, dacht ik eerst dat ik probeerde mijn hoofd in de mouw te steken! Maar het was niet de mouw, het was het lijfje. Ik noem dit om duidelijk te maken dat dit thermo shirt heel nauwsluitend is. Het materiaal is heel soepel en rekbaar, dus je komt er wel in. Maar als je het thermo-shirt op tafel ziet liggen, dan lijkt het wel erg smal!

Thermo shirt van de Action getest

Vandaag testte ik het thermo shirt van de Action. De temperatuur lag vanmorgen rond het vriespunt. Ik droeg een dryfeel sporthemdje onder het thermo shirt. En er over heen die bodywarmer die nu eenmaal ontzettend handig is in de herfst en winter. Aan mijn handen droeg ik een paar wanten van de C1000.

Toen ik begon met hardlopen had ik het best koud. Maar na 5 minuten werd het beter. In totaal liep ik zo’n 35 minuten. Aan het eind van die 35 minuten kreeg ik het weer wat kouder. Bijzonder warm vond ik het thermo shirt van de Action dus eigenlijk niet!

Maar misschien is het meer bedoeld om onder een trui te dragen? Ik droeg het thermo shirt echt als bovenkleding.

Thermo shirt van de Action: materiaal

Het thermoshirt van de Action bestaat uit

 • 93% polyester
 • 7% elastaan

Helaas staat er niets op de verpakking over ‘climacool’ of ‘wicking powers’. Maar omdat er wel op staat dat dit shirt heel geschikt is voor buitensporten neem ik aan dat het vocht van je huid weg transporteert. Dat hoop ik tenminste wel!

Thermo shirt van de Action: pasvorm

Zoals ik al zei is de pasvorm wat intimiderend! De mouwen zijn prima, maar het deel dat over je torso moet lijkt wel erg smal. Toch is het thermo shirt makkelijk aan te trekken. En het kleedt enorm slank af. Dat is dan wel weer leuk.

Door de flatteuze pasvorm kun je dit shirt ook prima in je dagelijks leven dragen.

Conclusie

Het thermo shirt van de Action is spotgoedkoop, en je krijgt er een mooi shirt voor. Zeker als je het vergelijkt met het thermo ondergoed van de Wibra en Zeeman! Zelfs de thermo truien van de Hema zijn veel minder mooi. Voor goedkope hardloopkleding is de Action telkens weer een prima plek!

Mijn enige kritiekpuntje is dat ik het er koud in kreeg. Maar het zou dus kunnen dat ik te weinig had aangetrokken.

Zie ook mijn ervaring met Redmax sportkleding van de Action en andere Action sportkleding.

Similar Posts

9 Comments

 1. Ik zoek me altijd wezeloos naar sportkleding daar. Vooral geïnspireerd door jou mooie recenties over de hardloopkleding in de action. Het zal ongeveer hetzelfde zijn qua indeling in de winkels. Waar moet ik zoeken??

  1. Hoi Cynthia, bij onze Action ligt de sportkleding in de buurt van de gewone kleding! Volgens mij in de rij van de kinderkleding als ik me niet vergis.

 2. Oh echt? Zo luxe ook nog, keuze in kleur! Dan is de Action zeker een bezoekje waard en loop ik er lekker warmpjes bij! Bedankt Nicole

 3. Beste Nicole,

  Het nadeel dat je beschrijf: het koud hebben, komt waarschijnlijk omdat je het thermoshirt over een tshirt aan had. Probeer het eens andersom, een thermoshirt dient als eerst laag over de huid gedragen te worden. Als je lagen tussen de huid en het thermoshirt gaat dragen dan verliesg het zijn kracht.

  Gr

   1. Thermoshirt is echt bedoelt als ondershirt. Als eerste laag aantrekken en een “normaal” hardloopshirt met lange mouwen eroverheen. Dan zou je het niet snel koud moeten hebben 🙂 Als je Googlet op hardlopen/thermokleding is er veel handige info te vinden over waarom dit zo werkt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.