Merrell Hardloopschoenen: Mix Master Move Glide

merrell hardloopschoenenIk mocht een paar Merrell hardloopschoenen testen! Om precies te zijn, het Mix Master Move Glide model.

Merrell hardloopschoenen: verpakking

De Merrell hardloopschoenen arriveerden in een oranje met bruin gekleurde schoenendoos. Aan de zijkant van het deksel staat een leuke tekening van de skyline van een stadje. De tekening is gemaakt in één lijn. De tekenaar heeft zijn potlood op het papier gezet, en heeft de punt niet meer van het papier afgehaald. Op de bovenkant van de doos staat Merrell en het logo. Het leukst vond ik de uitnodigende tekst: 'Let's Get Outside'. (Zie ook de foto's in de galerij hier onder!)

Merrell hardloopschoenen: eerst indruk

De Merrell hardloopschoenen zien er blits uit. Het model dat ik testte is zwart met roze. Het model voelt vederlicht.

Foto's van de Merrell Mix Master Move Glide hardloopschoenen

Als je op een afbeelding klikt, wordt hij groot!

Merrell hardloopschoenen: getest

Toen ik de schoenen had gekregen was mijn eerste impuls: op internet opzoeken wat ik er van kon verwachten. Ik ben namelijk erg gevoelig voor beloftes van 'vederlichte tred' en 'soepel lopen'. Als op een verpakking een fijne loopervaring beloofd wordt, dan verwacht ik die ook. Maar om de schoenen objectief te kunnen testen, verbood ik mezelf informatie te zoeken. Ik wilde de schoenen blanco en onbevooroordeeld dragen.

Vrijdagochtend liep ik 5 kilometer en zaterdag 8 kilometer op mijn Merrell hardloopschoenen. En ze lopen prima. Anders dan met mijn Saucony antipronatie loopschoenen, voelde ik de ondergrond veel beter. Het riep associaties bij mij op aan de middelbare school, toen ik op goedkope gympies mijn verplichte rondje draafde. Het gevoel van contact met de grond was hetzelfde. En dat bedoel ik positief. De schoenen voelen dan ook licht aan de voeten, en dat zorgt voor een lichtvoetige loopervaring.

Wel heb ik tijdens mijn tweede keer hardlopen op de Merrell hardloopschoenen een spiertje verrekt in mijn rechtervoet. Het voelt alsof ik hem verstuikt heb. Ik hink nu door het huis. Maar ik weet dat ik mijn voet niet verstuikt heb. Dus het zal ongetwijfeld komen doordat de Merrell hardloopschoenen andere spieren aan het werk zetten, dan ik gewend ben.

Dikte zolen vergeleken

Ik heb mijn Saucony's er even bij gepakt, en de dikte van de zool gemeten. Mijn Saucony's zijn op het dikste punt bijna 4 cm! Bij de Merrell hardloopschoenen meet ik maar 2,5 cm.

Maatvoering Merrell: ik pas in maat 38!!!

Opvallend aan de Merrell hardloopschoenen vind ik de maatvoering. In mijn dagelijks leven draag ik een maat 38. Maar in mijn Saucony hardloopschoenen moet ik een maat 40 hebben. Maar de Merrell hardloopschoenen kan ik in maat 38 dragen.

Tot zover mijn objectieve verslaggeving! Dan gaan we nu kijken wat ze bij Merrell zeggen over deze loopschoenen!

Merrell over hun Mix Master Move Glide hardloopschoenen

Zoals ik al verwachtte op basis van de zool zijn het minimalistische hardloopschoenen.

Dit zeggen ze er over:

'Onze minimalistische Mix Master Move Glide-hardloopschoen creëert een zachtere tred en is gemaakt voor de verharde weg. 8 mm demping bij de hiel tot 4 mm onder de bal van de voet creëert een dempend 4 mm platform over een dunnere Float™-tussenzool die zorgt voor meer gevoel met en controle over de grond met minder impact. Het opvallende bovenmateriaal van ademend mesh is geschikt voor veganisten en houdt je voeten luchtig en droog.'

Materiaal van de Merrell hardloopschoenen

 • Bovenmateriaal van textiel en synthetisch leer
 • Vaste veterogen, zodat veters stevig vastzitten
 • Beschermende neus
 • Ademende mesh voering die de voeten drooghoudt
 • M-Select FRESH voorkomt op natuurlijke wijze het ontstaan van geuren, voor fris ruikende voeten
 • Verwijderbaar EVA-voetbed
 • Reflecterende details voor extra zichtbaarheid bij weinig licht

Conclusie over de Merrell Mix Master Move Glide hardloopschoenen

De Merell Mix Master Move Glide hardloopschoenen zijn vriendelijk geprijsd, en van prettig materiaal. Afhankelijk van je loopstijl, is het een fijne hardloopschoen. Voor iemand als ik, die normaliter antipronatie loopschoenen draagt, is het belangrijk ze met mate te gebruiken. Of het rustig op te bouwen.

Meer informatie over Merrell hardloopschoenen

Bekijk de Merrell Mix master Move Glide hardloopschoenen hier zelf! Ze kosten 89,99 en zijn verkrijgbaar in de kleuren zwart/roze, blauw en groen.

Similar Posts

5 Comments

 1. Helemaal off topic wat schoenen betreft: Vandaag stond in de Volkskrant: 'Ouder-dan-40-en-marathonaspiraties-Eerst-een-test-doen'. (ik kan de link hier niet plaatsen).

  Oei. Ik moest vanochtend voor mijn studerende zoon een gezondheidsverklaring halen bij het gezondheidscentrum. Hij is op dit moment in Buenes Aires (Argentinie) voor een onderzoeksproject en in het kader van netwerken/meer contacten opdoen/beter de stad leren kennen heeft hij zich ingeschreven voor de halve marathon van Buenes Aires. Blijkt dat daar een gezondheidsverklaring van een arts voor nodig is. Na dat bericht van vandaag (zie de link) klinkt dat toch weer ietsje minder overbodig. Zoonlief sport veel en is in goede conditie. En een halve marathon is geen hele, dus half zo zwaar. Maar toch.Ik heb zelf aan hele en halve marathons meegedaan, en in NL wordt nooit om een gezondheidsverklaring gevraagd. Wat denk jij, Nicole?

  1. In principe is je zoon denk ik jonger dan 40. En hij sport al, en is in goede conditie, dus in die zin heeft hij geen enkele indicatie voor een gezondheidsverklaring.

   Maar ik zou denk ik gewoon even naar een arts gaan voor een gezondheidsverklaring. Baat het niet, het schaadt ook niet. En als het voorwaarde is voor deelname, zou ik daar gewoon gehoor aan geven.

   Ik ga het artikel opzoeken! Bedankt voor de tip.

   1. Sorry, ik zie dat mijn vraag niet echt duidelijk overgekomen is. Dat komt doordat ik op het laatst de link naar het Volkskrantartikel toch nog moest verwijderen. Dat mijn zoon jonger dan 40, dus geen risico loopt en dat we die verklaring echt nodig hebben i.v.m. een hard vereiste in Argentinie is me duidelijk. De huisarts werkt op dit moment aan zo'n verklaring, hopelijk wel in het Engels:-)

    Mijn vraag: 'Wat denk jij?' sloeg dus op het Volkskrantartikel zelf. Jarenlang was de sportkeuring uit de gratie, achterhaald, het zou alleen maar fout-positieve uitslagen met zich meebrengen (wat mensen ten onrechte zou afhouden van het sporten) en het zou hypochondrie aanwakkeren. Nu wordt in dit VK artikel toch weer gepleit voor een soort herinvoering van een sportkeuring. Ik moet er wel bijzeggen dat ik een keer op de 19e km van een marathon een veertiger aan de kant heb zien liggen die gereanimeerd werd. Aan zijn oogopslag zag ik eigenlijk al dat het een verloren strijd was, ondertussen loeiden de sirenes van ambulances rondom het parcours. Later las ik dat de man, een veertiger dus, en vader van 2 kinderen het niet gehaald had. Dus de stelling dat het risco niet onderschat moet worden kan ik vanuit die ervaring wel onderschrijven. Ik vrees alleen een beetje dat we dan meteen weer teruggaan naar de tijd dat sport boven de 40 als risciovol wordt bevonden, juist nu we een beetje daar van af waren. Dat bedoelde ik eigenlijk met 'Wat vind jij?'.

 2. Hi Nicole,

  Merell heeft hele goede gewone schoenen. Ik wist niet dat ze nu ook sportschoenen hadden. De stiksels en de afwerking van hun schoenen vind ik erg goed. Mijn kinderen hebben ze veel gedragen en daardoor weet ik dat ze tegen een stootje kunnen.

  Wat betreft je blessure. Onlangs liep ik dus >23 km op trailschoenen met ook een sterk mindere demping. Op zich nergens last van, de week daarna ook niet, maar toen ik dit weekend dus opnieuw een halve marathon liep over de weg op mijn reguliere schoenen had ik ineens last van mijn knie en de voetboog, dat was dus voor ik mijn laatste blog had geschreven. Je voeten moeten blijkbaar ook weer terug wennen.

  Ik hoop dat jouw blessure gauw over is.

  groetjes,

  Dorothé

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.