Ren mama, ren!Product ReviewMerrell Hardloopschoenen: Mix Master Move Glide

Reacties

Merrell Hardloopschoenen: Mix Master Move Glide — 5 reacties

 1. Helemaal off topic wat schoenen betreft: Vandaag stond in de Volkskrant: 'Ouder-dan-40-en-marathonaspiraties-Eerst-een-test-doen'. (ik kan de link hier niet plaatsen).

  Oei. Ik moest vanochtend voor mijn studerende zoon een gezondheidsverklaring halen bij het gezondheidscentrum. Hij is op dit moment in Buenes Aires (Argentinie) voor een onderzoeksproject en in het kader van netwerken/meer contacten opdoen/beter de stad leren kennen heeft hij zich ingeschreven voor de halve marathon van Buenes Aires. Blijkt dat daar een gezondheidsverklaring van een arts voor nodig is. Na dat bericht van vandaag (zie de link) klinkt dat toch weer ietsje minder overbodig. Zoonlief sport veel en is in goede conditie. En een halve marathon is geen hele, dus half zo zwaar. Maar toch.Ik heb zelf aan hele en halve marathons meegedaan, en in NL wordt nooit om een gezondheidsverklaring gevraagd. Wat denk jij, Nicole?

  • In principe is je zoon denk ik jonger dan 40. En hij sport al, en is in goede conditie, dus in die zin heeft hij geen enkele indicatie voor een gezondheidsverklaring.

   Maar ik zou denk ik gewoon even naar een arts gaan voor een gezondheidsverklaring. Baat het niet, het schaadt ook niet. En als het voorwaarde is voor deelname, zou ik daar gewoon gehoor aan geven.

   Ik ga het artikel opzoeken! Bedankt voor de tip.

   • Sorry, ik zie dat mijn vraag niet echt duidelijk overgekomen is. Dat komt doordat ik op het laatst de link naar het Volkskrantartikel toch nog moest verwijderen. Dat mijn zoon jonger dan 40, dus geen risico loopt en dat we die verklaring echt nodig hebben i.v.m. een hard vereiste in Argentinie is me duidelijk. De huisarts werkt op dit moment aan zo'n verklaring, hopelijk wel in het Engels:-)

    Mijn vraag: 'Wat denk jij?' sloeg dus op het Volkskrantartikel zelf. Jarenlang was de sportkeuring uit de gratie, achterhaald, het zou alleen maar fout-positieve uitslagen met zich meebrengen (wat mensen ten onrechte zou afhouden van het sporten) en het zou hypochondrie aanwakkeren. Nu wordt in dit VK artikel toch weer gepleit voor een soort herinvoering van een sportkeuring. Ik moet er wel bijzeggen dat ik een keer op de 19e km van een marathon een veertiger aan de kant heb zien liggen die gereanimeerd werd. Aan zijn oogopslag zag ik eigenlijk al dat het een verloren strijd was, ondertussen loeiden de sirenes van ambulances rondom het parcours. Later las ik dat de man, een veertiger dus, en vader van 2 kinderen het niet gehaald had. Dus de stelling dat het risco niet onderschat moet worden kan ik vanuit die ervaring wel onderschrijven. Ik vrees alleen een beetje dat we dan meteen weer teruggaan naar de tijd dat sport boven de 40 als risciovol wordt bevonden, juist nu we een beetje daar van af waren. Dat bedoelde ik eigenlijk met 'Wat vind jij?'.

 2. Hi Nicole,

  Merell heeft hele goede gewone schoenen. Ik wist niet dat ze nu ook sportschoenen hadden. De stiksels en de afwerking van hun schoenen vind ik erg goed. Mijn kinderen hebben ze veel gedragen en daardoor weet ik dat ze tegen een stootje kunnen.

  Wat betreft je blessure. Onlangs liep ik dus >23 km op trailschoenen met ook een sterk mindere demping. Op zich nergens last van, de week daarna ook niet, maar toen ik dit weekend dus opnieuw een halve marathon liep over de weg op mijn reguliere schoenen had ik ineens last van mijn knie en de voetboog, dat was dus voor ik mijn laatste blog had geschreven. Je voeten moeten blijkbaar ook weer terug wennen.

  Ik hoop dat jouw blessure gauw over is.

  groetjes,

  Dorothé

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Ren mama, ren!

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder