Beginnen met hardlopen met Evy

Beginnen met hardlopen Evy

Beginnen met hardlopen met Evy? Dat kan met de Hardlopen met Evy app. Deze app wordt tegenwoordig denk ik meer gebruikt dan de bekende Start to Run podcasts van Evy, waarmee hardlopen met Evy populair werd. Ik besloot de Hardlopen met Evy app te testen.

Hieronder mijn ervaringen met deze hardloopapp voor beginners.

Beginnen met hardlopen met Evy app: verplicht betaalgegevens opgeven

Nadat ik Hardlopen met Evy app had gedownload viel me meteen iets op: ik moest mijn creditcard opgeven, om deze hardloop app te kunnen gebruiken. Weliswaar zijn de eerste 7 dagen* van deze app gratis, maar je moet toch al je betaalgegevens invoeren. Deze hardloop app kost namelijk 1,99 per maand.

Ik heb daar een hekel aan.

Het voelt toch altijd onrustig bij mij, als ik mijn creditcard gegevens moet invoeren. Zelfs bij dingen die in eerste instantie gratis zijn. Het eerste wat ik vervolgens dan ook deed was het abonnement weer opzeggen. Pas daarna haalde ik weer rustig adem. Na het opzeggen kon ik gewoon nog de hardlopen met Evy app 7 dagen proberen.

De vormgeving van de Hardlopen met Evy app

De vormgeving van de Hardlopen met Evy app is prima. Duidelijk, overzichtelijk, en geen irritante poespas. Dat is dan weer het voordeel van een betaalde app: je hebt minder last van allerlei reclames.

Hieronder zie je hoe duidelijk de vormgeving is:

Beginnen met hardlopen Evy

Beginnen met hardlopen met Evy: in 10 weken 5 km lopen

Een les in de hardlopen met Evy app duurt in totaal 20 minuten. Er wordt verwacht dat je 3x per week gaat hardlopen, en in totaal duurt het loopschema 10 weken. Aan het eind van die 10 weken kun je 5 kilometer hardlopen.

De eerste les is als volgt opgebouwd:

 • 1 minuut lopen
 • 1 minuut wandelen
 • 2 minuten lopen
 • 2 minuten wandelen
 • 2 minuten lopen
 • 2 minuten wandelen
 • 2 minuten lopen
 • 2 minuten wandelen
 • 2 minuten lopen
 • 2 minuten wandelen
 • 1 minuut lopen
 • 1 minuut wandelen

Dit is duidelijk anders dan de twee andere hardloopapps voor beginners die ik testte. Daarbij werd er telkens maar 1 minuten gelopen, en 2 minuten gewandeld.

Mijn observaties over beginnen met hardlopen met Evy

 • Er is geen officiële warming up of cooling down. De twee andere beginnen met hardloop apps die ik probeerde hadden elk 5 minuten warming up, en 5 minuten cooling down aan het begin en het eind van de work-out.
 • Je moet de Hardlopen met Evy app activeren zolang je nog wifi hebt. Ik heb een prepaid smartphone, en heb eenmaal onderweg geen internet. Ik moest de app daarom thuis activeren.
 • Om diezelfde reden kon ik onderweg mijn looptraining niet opslaan toen ik halverwege mijn rondje klaar was met de Hardlopen met Evy app. Ik kon mijn training pas thuis opslaan.
 • De Hardlopen met Evy app laat ook een kaartje zien van je route. Op die manier kun je feitelijk ook meteen een hardlooproute maken.
 • Het is mogelijk om je hartslagzones in te stellen in de Hardlopen met Evy app. Je moet ze dan alleen eerst wel even weten.
 • Je kunt je eigen muziek luisteren met de Hardlopen met Evy app, of je kunt gebruik maken van de playlists van Evy! Die zijn erg handig, want ze zijn ingedeeld op BPM. Als je rustig wilt lopen kies je voor muziek met een lagere BPM. Wil je juist flink tempo maken, kies dan voor een hogere BPM. Lees nu alles over de BPM betekenis!
 • Anders dan bij de podcasts geeft Evy geen instructies over hoe je het beste kunt lopen. Je krijgt vooral technische informatie over nu lopen, nu wandelen en informatie over afstand/tempo etc.
 • Evy noemt je bij de naam! 'Nicole, geniet ervan,' zei ze op een gegeven moment.
 • Evy gaat ervan uit dat je 100 calorieën verbrandt per kilometer. Dat vind ik vrij optimistisch.
 • Evy geeft onderweg veel informatie: ze vertelt je gemiddelde loopsnelheid, hoeveel kilometer je hebt afgelegd, en hoeveel calorieën je hebt verbrandt. Deze informatie krijg je niet bij de
 • De Hardlopen met Evy app bevat bemoedigende woorden, en soms een aanmoedigend zinnetje.
 • Ik struikelde soms een beetje over de Belgische zinnen.
 • Na afloop kun je je training delen op social media.

Beginnen met hardlopen Evy

De Hardlopen met Evy app ad 1,99 versus de gratis C25K app

De vraag is: is de Hardlopen met Evy app het geld waard als je ook gratis de C25K app kunt gebruiken? Het antwoord is:

Dat ligt aan je wensen.

Als je puur op zoek bent naar een hardloop app voor beginners die je vertelt wanneer je moet gaan hardlopen, en wanneer je weer mag wandelen, dan is de C25K prima. De C25K biedt een uitstekend loopschema voor beginners.

Maar wil je tijdens het lopen informatie horen in je oor over de gelopen afstand, verbrande calorieën etc? En kun je ook wel wat aanmoediging gebruiken? Dan is de Hardlopen met Evy app voor jou de betere keuze. Met deze hardloopapp krijg je tijdens het lopen meer feedback.

Wat zou ik doen?

Zelf zou ik kiezen voor de gratis C25K. Die biedt alle informatie die een beginner nodig heeft om het hardlopen goed op te bouwen. Bovendien draag ik een Fitbit Charge 3 die me informatie geeft over mijn hartslag, afstand etc. Een goede activity tracker vult dus de informatie van de C25K goed aa

Beginnen met hardlopen met Evy: mijn conclusie

De Hardlopen met Evy is een prima app voor mensen die willen beginnen met hardlopen. Het enige nadeel is dat hij geld kost, maar duur is hij niet. Een abonnement kost 1,99 per maand. Je bent veel goedkoper uit dan met een abonnement op de sportschool.

Aanvullingen van de makers van Hardlopen met Evy!

De makers van de app  van Hardlopen met Evy mailden mij de aanvullende belangrijke punten:

 • Het abonnement verloopt via de app store of Google play store, en niet rechtstreeks via ons. Het is inderdaad wel vanuit de app store / google play store nodig dat je een betaaloptie instelt
 • Tijdens de training krijg je enerzijds motivaties, maar anderzijds ook tips over bijvoorbeeld je loophouding, rustdagen, voeding & drank voor/tijdens/na je training, etc.
 • Je kunt de app ook gratis gebruiken om vrije trainingen te registreren. Enkel wanneer je een schema wenst te volgen en tips/motivaties tijdens je training wil horen,hoef je een abonnement te starten. We houden de prijs bewust heel toegankelijk, en kiezen inderdaad voor een kleine bijdrage ipv de app vol te steken met advertenties.

Praktische informatie en links

Je kunt de Hardlopen met Evy downloaden via:

Similar Posts

2 Comments

 1. Hey,
  Dank je wel voor jouw eerlijke review!
  We kunnen er heel wat uit leren, zo is namelijk de app nog steeds gratis te gebruiken als je geen trainingsschema wil volgen, maar dat is blijkbaar niet voldoende duidelijk voor nieuwe fans. Het staat op onze todolijst om dit te verduidelijken 😉

  Wanneer je voorheen reeds app gebruiker was, kreeg je van ons ook toegang tot alle schema's tot 31 maart 2020. Je kan in je profiel nakijken of je een actief abonnement hebt.
  Wanneer je een abonnement start (aan €1,99/maand of €9,99/jaar), krijg je inderdaad 7 dagen gratis proef om het allemaal eens uit te proberen.

  Het klopt ook dat je dataverbinding nodig hebt om je training klaar te zetten en op te slaan, tussendoor is geen data nodig. Je kan je training opslaan wanneer je terug binnen wifibereik bent, zo kan je een trainingshistoriek bijhouden.

  Je hartslagzones kan je via de app laten berekenen als je jouw rusthartslag (de hartslag die je hebt wanneer je wakker wordt) en je maximale hartslag kent.

  Tijdens de trainingen krijg je afwisselend tips en motivaties, die verschillen van les tot les, daardoor kan het zijn dat je bij één les meer motivaties krijgt, en bij een andere les tips krijgt over je hardloophouding.

  In de opbouw naar je eerste 5 km zit geen aparte warming up of cooling down, bij de volgende trainingsschema's zit dat wel verwerkt aan de hand van een rustige 5 tot 10min warmlopen en op het einde 5 tot 10min rustig uitlopen. We hebben momenteel nog geen oefeningen in de app, maar in de achtergrond bekijken we hiervoor wel de opties.

  Er staan namelijk nog heel wat verbeteringen/nieuwe functionaliteiten op onze wishlist en daar werken we in de achtergrond aan verder. Alle tips zijn uiteraard welkom!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.