Polar OH1: je hartslag meten tijdens het lopen

polar oh1Heb jij een hekel aan een borstband om je hartslag te meten en je hartslag zones in de gaten te houden?

Dan is de Polar OH1 misschien wat voor jou! Want dat is een hartslagsensor die je gewoon om je boven- of onderarm kunt dragen. Zonder verder gedoe.

Polar OH1: wat is het precies?

De Polar OH1 is een zogenoemde optische hartslagsensor. Je hoeft er geen borstband of polshorloge bij te dragen. de Polar OH1 bestaat uit een:

 • Armband
 • Een sensor
 • Bijgeleverde usb-stick

Je laadt de sensor op met de usb-adaptor:

polar oh1
De Polar OH1 usb-adapter

En als hij is opgeladen doe je hem in de armband. De volgende keer dat je gaat hardlopen doe je de armband + sensor om je arm en je hartslag wordt bijgehouden.

Praktische informatie over de Polar OH1

 • De Polar OH1 kan tot 200 uur trainingsgegevens opslaan.
 • Je kunt hem gebruiken als losse hartslagmeter of in combinatie met een Polar app.
 • De armband is verkrijgbaar in de maten M-XXL.
 • Je hartslag wordt gemeten met behulp van 6 LEDS.
 • De oplaadbare batterij gaat tot 12 uur mee.
 • De Polar OH1 is waterdicht tot 30 meter.
 • De Polar OH1 is vriendelijk geprijsd: 79,90.
polar oh1
Hier draag ik de Polar OH1

Mijn ervaringen met de Polar OH1

Wat  ik erg handig vond aan de Polar OH1 is dat ik niet eerst een borstband nat hoef te maken, en mijn shirt omhoog te hijsen. De Polar OH1 is wat dat betreft makkelijker. Het enige wat je hoeft te doen is de armband om je arm te doen.

Je kunt de Polar OH1 verbinden met https://flow.polar.com. Al je trainingsgegevens worden dan automatisch daar naar toe geupload. Je kunt dit doen via je computer of met behulp van de Polar Flow app op je smartphone.

N.B. Het lukte mij eerst niet om de Polar OH1 te 'syncen' met mijn computer. Toen bleek dat ik hem niet op de juiste manier in de adaptor had gedaan. Let er dus op dat je dit precies goed doet: de contactpunten van de sensor en die van de USB adaptor moeten elkaar raken.

Het syncen met de computer lukte uiteindelijk, maar het is me nog steeds niet gelukt om de Polar OH1 aan mijn smartphone te koppelen. Mogelijk komt dit doordat ik een Wiley Fox smartphone heb?

Polar OH1 vergeleken met Polar M400

Ik gebruikte altijd mijn Polar M400 bij mijn workouts. Vervolgens worden de gegeven die ik zo verzamel geupload naar flow.polar.com. Hieronder zie je eerst de informatie die ik kreeg van mijn Polar OH1, en daarna informatie die mijn Polar M400 oplevert:

Informatie Polar OH1

polar

Informatie Polar M400

Eén van de dingen ik blijkbaar niet goed kan instellen is dat mijn Polar OH1 alles 'Overig indoor' noemt. Ook als ik buiten heb hardgelopen. Een ander verschil is dat de Polar OH1 geen informatie geeft over afgelegde afstand. Daar staat tegenover dat hij wel een inschatting geeft van de inspanning die de work-out me kostte.

Mijn conclusie over de Polar OH1

Wie graag zijn of haar hartslag wil bijhouden tijdens het hardlopen of wil trainen in bepaalde hartslagzones, maar liever geen borstband wil dragen kan kiezen voor de Polar OH1. Het grote voordeel vind ik dat hij zo eenvoudig is. Je doet hem om je bovenarm en klaar. Hij is bovendien vriendelijk geprijsd.

Ik pak de Polar OH1 door het grote gebruiksgemak sneller dan mijn Polar M400! Maar met de Polar M400 krijg je wel meer informatie.

Afhankelijk van wat je allemaal wilt meten en weten kun je je keuze maken. Voor gemak is de Polar OH1 ideaal, voor veel informatie raad ik de Polar M400 aan.

Voor wie is de Polar OH1 geschikt?

 • Voor hardlopers die niet van borstbanden houden.
 • Voor hardlopers die het geen probleem vinden om hun hartslag te zien via hun smartphone. (De OH1 heeft geen display)
 • Voor hardlopers die graag makkelijk hun hartslag willen bijhouden.
 • Voor hardlopers die het niet erg vinden dat het apparaat alléén hun hartslag meet. Hoewel je in combinatie met de gratis Polar Flow app alsnog info krijgt over afstand, calorieën etc.

Ik ben er in ieder geval heel blij mee omdat hij zo makkelijk is!

Praktische informatie over de Polar OH1

Je kunt de Polar OH1 onder andere kopen via polar.com. Hij kost 79,90.

Similar Posts

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.