Kiprun hardloopschoenen dames review: belangrijke update 3!

kiprun hardloopschoenen dames

Op 13 april 2021 bestelde ik een paar Kiprun hardloopschoenen voor dames. Hoewel de schoen belooft geschikt te zijn voor elke voetstijl, valt hij in de categorie 'pronerend'.

Maar dat vond ik alleen maar een extra geruststelling!

Het is inmiddels juni 2021 en tot mijn spijt moet ik toch concluderen dat deze Kiprun hardloopschoenen ondanks hun mooie beloftes problemen hebben veroorzaakt bij mij.

Waarom ik Decathlon Kiprun hardloopschoenen kocht

Er waren eigenlijk twee redenen dat ik afdwaalde van mijn standaard hardloopschoenen van Asics en/of Saucony:

  1. Ik had pijn aan mijn grote tenen. Daarom bedacht ik dat het misschien een goed idee was om eens een totaal ander type hardloopschoen te kopen. Andere schoenen zouden ongetwijfeld mijn voeten anders belasten. Wellicht zouden mijn grote tenen daarvan opknappen.
  2. Ik baal stiekem al jaren dat ik nooit leuke andere hardloopschoenen kan kiezen. Bij de hardloopwinkel bij mij in de buurt, kan ik altijd maar kiezen uit 1 model en 1 kleur...

Maar goed de belangrijkste reden was dus pijnklachten aan mijn grote tenen.

Decathlon Kiprun hardloopschoenen dames

Toen ik de Decathlon Kiprun hardloopschoenen voor het eerst aandeed, voelde ik heel duidelijk ondersteuning in de holte van mijn voet. Dat leek me heel gunstig, want bij de hardloopwinkel zie ik altijd dat bij elke voetlanding mijn voet naar binnen zakt. Precies op die plek voelde ik de ondersteuning! Verder viel het me op dat de Kiprun hardloopschoenen enigszins gaapten bij mijn enkels, maar daar had ik verder geen last van.

3 keer per week hardlopen met Kiprun hardloopschoenen

Ik begon met ongeveer 3 keer per week hardlopen op de Kiprun hardloopschoenen. Helaas deden ze helemaal niets voor mijn pijnlijke grote tenen. Maar ik was toch blij, omdat ik eindelijk eens iets andere hardloopschoenen had. In eerste instantie leken de Kiprun hardloopschoenen voor dames dus een goede koop.

Maar na een tijdje kreeg ik pijnklachten aan mijn rechterheup.

En die zijn tot op heden niet over.

Kreeg ik pijn in mijn rechterheup door de Kiprun schoenen?

Hoewel ik niet zeker weet dat er een verband is tussen de Decathlon Kiprun hardloopschoenen en mijn pijnlijke rechterheup, vind ik het wel frappant. Heupklachten zijn mij namelijk totaal vreemd. En het is toch wel erg toevallig dat ik na het dragen van de Kiprun schoenen klachten heb gekregen.

Volgens de productomschrijving van de Kiprun schoenen kan er geen oorzakelijk verband zijn:

Dankzij zijn exclusief K-ONLY-concept met een dichter schuim onder het eerste middenvoetsbeentje, hoef je niet meer te weten hoe je loopstijl is (pronerend, supinerend, neutraal)!
Een zes maanden durende studie, uitgevoerd in samenwerking met het Luxembourg Institute of Health*, heeft aangetoond dat het K-Only-concept geschikt is voor iedere loopstijl.'

Dus hoewel ik grif toegeef dat het toeval kan zijn, durf ik ze toch niet meer te dragen.

Mijn conclusie over de Decathlon Kiprun hardloopschoenen dames

Qua prijs zijn de Decathlon Kiprun hardloopschoenen niet eens zoveel voordeliger dan mijn 'normale' merk hardloopschoenen van Asics en Saucony. Het scheelt ongeveer 30 euro. Maar als ik de Asics of Saucony hardloopschoenen in de aanbieding koop, valt ook dat weg.

Daarom is mijn conclusie helaas dat de Decathlon Kiprun, in ieder geval voor mij, geen goede aankoop zijn. Ze zijn het risico op hardloopblessures beslist niet waard.

Ik ben beter af bij mijn oude, vertrouwde, saaie merk van Asics of Saucony.

Zowel lichamelijk als voor mijn portemonnee.

Kiprun hardloopschoenen dames: eerste 2 posts

Lees ook mijn twee eerdere posts over deze hardloopschoenen:

Praktische informatie over deze Kiprun hardloopschoenen dames

Deze hardloopschoenen zijn voor 89,99 te koop bij Decathlon.

Similar Posts

One Comment

  1. Hoi, gelezen probeer ook de Long 2 (30 dagen heb je 😉 ), ik heb meerdere modellen aangehad met dezelfde soort gedachten als jij en ben tot de conclusie gekomen (na vele kilometers) dat de Long 2 de beste is momenteel. Verder; mijn advies is om één modeel niet 2x per week aan te hebben. Ik gebruik een zelf samengestelde schoenencarrousel (waar mijn blauw Long 2 nu ook in zit) en dat is heerlijk m.i.

    Groetjes Ar.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.