Hardloopkleding

Lopen in alleen je sportbh: is dat oké?

Ondanks twee feministische golven is er één ding waarin vrouwen nog niet dezelfde rechten hebben als mannen! Mannen mogen hun shirts uitgooien, en met ontbloot bovenlijf hardlopen, terwijl vrouwen veroordeeld zijn tot bovenkleding.

Hoewel ik graag de gelegenheid wil aangrijpen om te benadrukken dat er mannen zijn die ten allen tijde hun bovenkleding dienen aan te houden! Jullie weten wel wie jullie zijn, maar ik zal toch een hint geven: jullie hebben géén six-pack, maar wel een A-cup.

Vanochtend ging ik hardlopen, de zon scheen, en ik had het stikheet. En ik dacht bij mezelf: zal ik mijn hemdje uit doen, en gewoon in mijn sport-bh lopen? Ik droeg ook nog eens een uitbundig paarse sport-bh, die het feit dat het om een bh ging verdoezelde.

Helaas won mijn preutsheid het van mijn verlangen naar verfrissing, maar ik vraag me af: zouden mensen het zelfs wel zien als ik alleen een sport-bh droeg? Sterker nog: wat zou het ze kunnen schelen!

Zie ook mijn post getiteld Sportbeha Hema.

Loop jij wel eens in alleen je sport-bh?
Waarom wel of niet?
Waaraan moet een sport-bh voldoen om er geen shirt of hemdje overheen te hoeven dragen?

Similar Posts

3 Comments

  1. Het lijkt mij soms heerlijk om alleen in een sportbeha te lopen. Helemaal als het van dat heerlijke warme weer is. Ik doe het alleen niet. Niet alleen om het feit dat mijn sportbeha niet als een leuk hemdje oogt, maar ook omdat ik onder de noemer ‘vrouw zonder sixpack’ val. Als je in een leuk kort naveltruitje wilt lopen of in zo’n leuke, hippe sportbeha (zoals jij die omschreef), dan moet je lichaam dat ook wel kunnen hebben vind ik. Daar kunnen anderen natuurlijk geheel anders over denken. Ik voel me daar absoluut niet vrij in.

  2. Ik zou er geen problemen mee hebben als ik iemand anders zie lopen in een sportbeha. Maar ik voel me er zelf niet prettig bij. Om dezelfde reden als Anoniem, dat ik geen sixpack heb 🙂 Als ik een strakke buik zou hebben zou ik het misschien nog wel doen.

  3. Ik zou zeggen, mannen en vrouwen, bij warm weer trek iets wit aan in plaats van uit de kleren te willen. Trek op het strand uit wat je wil maar hou het tijdens het beoefenen van ene sport gewoon deftig. Heeft niets met preutsheid te maken volgens mij, je hebt zelfrespect.

Leave a Reply