Ren mama, ren!HardloopkledingHardlopen in alleen je sportbh: is dat oké?

Reacties

Hardlopen in alleen je sportbh: is dat oké? — 6 reacties

 1. Het lijkt mij soms heerlijk om alleen in een sportbeha te lopen. Helemaal als het van dat heerlijke warme weer is. Ik doe het alleen niet. Niet alleen om het feit dat mijn sportbeha niet als een leuk hemdje oogt, maar ook omdat ik onder de noemer 'vrouw zonder sixpack' val. Als je in een leuk kort naveltruitje wilt lopen of in zo'n leuke, hippe sportbeha (zoals jij die omschreef), dan moet je lichaam dat ook wel kunnen hebben vind ik. Daar kunnen anderen natuurlijk geheel anders over denken. Ik voel me daar absoluut niet vrij in.

 2. Ik zou er geen problemen mee hebben als ik iemand anders zie lopen in een sportbeha. Maar ik voel me er zelf niet prettig bij. Om dezelfde reden als Anoniem, dat ik geen sixpack heb 🙂 Als ik een strakke buik zou hebben zou ik het misschien nog wel doen.

 3. Ik zou zeggen, mannen en vrouwen, bij warm weer trek iets wit aan in plaats van uit de kleren te willen. Trek op het strand uit wat je wil maar hou het tijdens het beoefenen van ene sport gewoon deftig. Heeft niets met preutsheid te maken volgens mij, je hebt zelfrespect.

 4. Je wilt je vrij genoeg voelen om in een sport bh te kunnen lopen (en terecht, doen!) maar tegelijkertijd trap je mannen met een maatje méér de grond in met je opmerking. Waarom? Waar is het goed voor? Snap je dat juist dit soort uitspraken, tegen vrouwen èn mannen, ervoor kunnen zorgen dat mensen zich onder kleding blijven verbergen, ook wanneer ze dat eigenlijk niet willen?

  Ben erg benieuwd naar je beweegredenen om dit zó op te schrijven.

 5. Je zegt je te preuts te voelen om in een sport bh te lopen en in dezelfde adem trap je mannen met een maatje méér naar beneden. Welke beweegreden zit daar achter? Hoe zou jij je voelen als iemand zegt dat lopen in een sport bh prima is, maar liever niet wanneer jij dat doet 'want ugh...'?

  Misschien is 'Denk, mama, denk' in dit geval een betere blognaam.

  • Dankjewel Marjoleine voor je feedback en ik snap wat je bedoelt. De tekst die je noemt schreef ik 10 jaar geleden.

   En inderdaad, hij is niet zo fijngevoelig.

   Ik zou dit anno 2021 niet meer zo geformuleerd hebben.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Ren mama, ren!

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder