Hardloopriem Action

Schermafbeelding 2013-12-24 om 12.45.52
Hardloopriem van de Action

De algemene stelregel is dat je pas drinken hoeft mee te nemen als je langer dan een uur gaat hardlopen. Aangezien ik meestal halverwege mijn duurlopen een restaurant bezoek, neem ik zelden drinken mee. Maar als je wel water wilt meenemen, is een hardloopriem handig. Anders moet je steeds met zo'n klotsende fles in je hand lopen.

Laat ik nou bij de Action zo'n hardloopriem tegenkomen! Voor het duizelingwekkend lage bedrag van 1,99. Ik besloot hem mee te nemen en te testen! Hij heet daar 'Sport bidonhouder'.

Hardloopriem van de Action: product omschrijving

De hardloopriem van de Action is zwart, en van 100% polyester. De riem sluit met zo'n gesp die je in elkaar schuift. De maximale  lengte van de hardloopriem is zo'n 107 cm. De riem biedt twee opbergruimtes. Eentje voor een fles drinken, en eentje voor geld, sleutels, en smartphone. De ruimte voor de fles drinken lijkt net een onderbroek! (Zie foto)

Wat betreft opbergruimte is deze hardloopriem dus echt prima.

Maar hoe doet de riem het tijdens het hardlopen?

hardloopriem ActionHardloopriem van de Action: Dirty Harry stijl

Volgens de verpakking kun je de hardloop van de Action op twee manieren dragen. Als heupgordel, en als schoudergordel. Tijdens mijn eerste test droeg ik de hardloopriem als heupgordel. Dat leek me het fijnst, en dat is ook de manier waarop ik hardloopriemen meestal gedragen zie worden. Nadat ik de riem had omgedaan, kreeg ik wel meteen een Dirty Harry gevoel. 'Go ahead. Make my day!'

Zorg voor het juiste formaat fles

Ik vond het nog wel even lastig om de juiste hoogte te bepalen: moest ik de hardloopriem op taillehoogte dragen, of op heuphoogte? Ik koos voor heuphoogte. Achteraf denk ik dat de fles die ik meenam te groot was. Want tijdens het lopen viel hij wel zo'n drie keer uit mijn hardloopriem! Heel irritant.

Een deel van de tijd, liep ik dus alsnog met een klotsende fles in mijn hand. Tot ik daar weer genoeg van kreeg. Opnieuw duwde ik de fles in de hardloopriem, en duwde de fles achter op mijn rug. Dat hielp om te voorkomen dat de fles er steeds uitviel..

Ik besloot dat dit een mooie gelegenheid was om 'chi-running' te beoefenen! Daarbij loop je heel lichtvoetig. Als de fles er niet uit viel, liep ik lichtvoetig en gelijkmatig, besloot ik.

Al met al ging het best goed. Maar de volgende keer neem ik een kleinere fles mee.

hardloopriemHardloopriem over de schouder: Robin Hood stijl

Mijn tweede testrun was een dag later. Dit keer nam ik een schoolbeker van de kinderen mee. Die is een stuk kleiner, en bleef inderdaad beter zitten. Daarnaast droeg ik de riem dit keer over mijn schouder. Ik moest wel erg op de foto van de verpakking kijken, om te zien hoe het precies moest. Maar het lukte! Dit keer voelde ik me niet zozeer Dirty Harry als wel Robin Hood. Ik had zin om een pijl uit de denkbeeldige koker op mijn rug te pakken, en te schieten! Ik vond het wel lastig om te bepalen hoe strak de riem moest.

Misschien verklaart dat dan ook dat de beker 'aan de wandel' ging tijdens het hardlopen. Hij bleef niet netjes op mijn rechterschouder zitten, maar kroop langzaam maar zeker onder mijn linkeroksel. Irritant en vervelend. In onderstaande galerij zie je waar de beker uiteindelijk terecht kwam.

Hardloopriem Action in beeld

Conclusie over hardloopriem van de Action

Voor 1,99 vind ik de hardloopriem van de Action zo gek nog niet. Als je hem om de heupen draagt, en het juiste formaat fles meeneemt, is hij best handig. Door de zwarte kleur is hij bovendien discreet, en valt niet op.

Mijn grootste probleem bij de eerste test, was niet zozeer de hardloopriem, als wel het feit dat de fles te groot was.

Een gebruiksaanwijzing bij deze hardloopriem zou fijn geweest zijn.

N.B. Ik heb geen ervaring met hardloopriemen, en weet dus niet of het verschuiven van de riem een bekend probleem is of dat het aan de riem van de Action lag.

Dus als er mensen in de zaal zijn, die hierover informatie kunnen geven, zeg het dan in de comments!

Similar Posts

5 Comments

 1. Hai Nicole,

  Ik heb de zelfde reeds in de zomer gekocht bij de Action en gebruik hem dus alleen bij extreem warm weer. Ik had er eerst ook wat moeite mee, maar het is een kwestie van het juiste flesje en even de juiste hoogte op de heup, ik had hem meer iets achter op de rug/bil hangen en dat ging prima. Maar een betere gebruiksaanwijzing had fijn geweest idd.

  Groetjes
  Ellen

 2. Hi Nicole,

  Ik heb een veel duurdere van het merk Camelbag en ben er erg tevreden over. Hij zit hoog en blijft ook zitten, mede door het aantrekkoordje. De fles heeft verder een groot vulgat en dat is erg makkelijk. Ik zet hem ook in de afwasmachine. Ik heb erover geschreven in dit blog djaktief.wordpress.com/2013/10/27/loopallerlei-2/ en daar moet je dan even op googelen anders kan ik het bij jou niet in het comment zetten.

  Groetjes,

  Dorothé

   1. Hi Nicole,

    Ik geloof dat ik er rond de 30 euro voor betaald heb. Ik vind het anti-leksysteem erg goed, toen ik het goed leerde gebruiken (zie dat blog) en het draagt ook goed aan die belt die nog extra zakken heeft + nog extra flesje kwijt kan. Ik gebruik hem veel 's zomers en op lange stukken >25 km. Ik leg hem dus zo plat in mijn tas als ik ergens heenreis om te lopen en hij lekt niet. Omdat hij achter zit heb ik er geen last van bij mijn armen wat ik met die 4-flesjes-belts wel heb. Soms na hele lange lopen draai ik hem op mijn buik omdat ik dan verstijfd ben en krom ga lopen. Gaat ook prima. Ik gebruik tijdens wedstrijden ook eerder mijn eigen drinken dan dat van de organisatie dat in weggooibekers klaar staat. Ik ben geneigd daarvan een te grote slok te nemen en dat heb ik niet met dit ventiel. Ik vind de grote vulopening ook handig met poeder/tabletten om op te lossen. Ik heb hem pas een half jaar, dus ik weet niet hoe lang hij meegaat maar ik denk toch wel 3 jaar, dat zou dan 10,- per jaar zijn. Je kunt er ook andere bidonflessen in vervoeren en je kunt ook een nieuwe fles kopen als hij stuk is. Ik heb nog even de naam goed bekeken en het is Camelbak. Ze worden op veel plaatsen verkocht, dus google er maar eens op als je interesse hebt. Als je niet meer loopt dan een halve marathon bij koel weer heb je niet zoveel vocht nodig, maar ik loop onder alle omstandigheden en ook flinke afstanden, dus voor mij loont een goede fles we.

    groetjes,

    Dorothé

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.