Run light Kalenji van Decathlon

run light KalenjiIn een hardloopgroep op Facebook kwam een handige lamp voor hardlopers voorbij van Decathlon, die de weg voor je verlicht. Zo kwam ik op de website van Decathlon terecht en kocht ik een run light Kalenji.

De lamp in de Facebookgroep was enorm afgeprijsd. Ik geloof naar zo'n 20,-. Maar helaas bleek hij uitverkocht. De runlight Kalenji kostte ongeveer het dubbele: 39,95.

Waarom ik de run light Kalenji voor hardlopers kocht

Hier op het platteland zie ik in de herfst en winter soms echt geen hand voor ogen. Tel daarbij op dat we aan een zandweg wonen, en dat is best lastig. Want ik kan totaal de gaten en kuilen in de weg niet zien. Met de run light Kalenji hoopte ik dit probleem op te lossen.

Inmiddels heb ik hem meerdere keren gebruikt. Hier onder mijn ervaringen.

Run light Kalenji: omschrijving

Volgens de productomschrijving verlicht de runlight Kalenji de eerste 20 meters voor je. De lamp heeft een voor- en achterlamp. De voorlamp is rond, en kun je in verschillende standen zetten. Je kunt het licht omhoog laten schijnen, of juist omlaag. Aan de achterkant zit een rood lampje. Zo ben je ook van achteren zichtbaar. Je kunt hem opladen met een bijgeleverde usb-kabel. Dat vind ik geweldig! Zo zit je nooit met lege batterijen.

De run light Kalenji zit in een soort tuigje dat je aantrekt, en vervolgens vastgespt. Het is geschikt voor alle maten, en er zit zelfs een extra verlengstuk bij voor grotere mensen.

runlight Kalenji

De run light Kalenji in de praktijk

Het omdoen van de run light Kalenji vind ik niet altijd even makkelijk. Het eenvoudigst is om hem aan te trekken als een vest, en daarna vast te klikken. Heb ik hem eenmaal om dan zit hij echt prima.

Met en zonder run light Kalenji: zie het effect van de lamp

Hier onder een foto tijdens een donkere ochtend. Voor de foto zette ik de run light Kalenji even uit:

Zonder runlight Kalenji

En vervolgens zette ik de lamp aan:

runlight kalenji
Met runlight Kalenji

Zie je het verschil?! Het blauwe fietsbord is ineens uitstekend zichtbaar. Ik was prettig onder de indruk van de kracht van de lichtstraal van de runlight Kalenji.

Selfie met de runlight Kalenji:

Mijn conclusie over de run light Kalenji

Hoewel de runlight Kalenji me meer kostte dan ik van plan was, ben ik er erg blij mee. Niet alleen zorgt hij er voor dat ik kan zien waar ik loop, hij is ook goed voor mijn zichtbaarheid als hardloper. Daardoor geeft hij me het gevoel dat ik veilig hardloop.

Hij draagt bovendien makkelijk, en ik heb er geen last van tijdens het lopen.

Praktische informatie over de run light Kalenji

De runlight Kalenji is voor 39,95 te koop bij Decathlon. Je kunt hem online bestellen, of één van de Decathlon filialen bezoeken.

Filmpje met de run light Kalenji

In onderstaand filmpje zie je de runlight Kalenji in actie:

Heb jij verlichting nodig tijdens het hardlopen?

Lees ook mijn post over Decathlon hardloopschoenen!

Similar Posts

One Comment

  1. Hallo Nicole,
    Ziet er goed uit.Ik vind dat dit ook wel iets is voor fietsers.Ik vraag me alleen af of dit over een jas heen kan?
    Vriendelijke groet Fenny

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.