Wat beweegt je?

Wat beweegt je?'Wat beweegt je?'

Het is een vraag met een dubbele betekenis. Het kan een vraag zijn naar je motivatie: 'Waarom doe je iets?' Maar je kunt de vraag ook letterlijk nemen: 'Wát beweegt je?'

Wat beweegt je? Portretten van fietsreizigers

In het geval van het boek Wat beweegt je? is dat een fiets! Maar het gaat ook over de figuurlijke kant van de vraag. Wat beweegt je is namelijk een boek met 12 portetten van fietsreizigers. Mensen die bijvoorbeeld wel 120.000 kilometer op de teller hebben staan.

Gaele Strootman wilde weten wat deze fietsreizigers bewoog om zulke afstanden te fietsen. Waarom doen mensen dat, en hoe ervaren ze het? Strootman ontmoette deze mensen tijdens zijn werk in De Vakantiefietser, een fietswinkel in de Amsterdamse Jordaan. En voor zijn boek interviewde hij hen over hun motivatie en ervaringen.

Wat doet een post over fietsers op een hardloopblog?

Nou is dit natuurlijk een blog over hardlopen. Dus waarom een post over een boek over fietsers?!

Ik denk dat lange afstand fietsers veel gemeenschappelijk hebben met hardlopers.  Beide brengen veel tijd buiten door, vaak met alleen hun eigen gedachten als gezelschap. Ze delen ook een verlangen naar vrijheid. Naar in beweging komen met de kracht van je eigen lichaam. Naar je losmaken van de hectiek van de hedendaagse maatschappij. En zowel als hardloper en als fietser kun je jezelf tegenkomen!

Wat beweegt je is ook leuk voor hardlopers

Dat maakt dit boek ook interessant voor hardlopers. Het is interessant te lezen over de processen die je doormaakt als je zo ver van huis gaat op de fiets. Over wat je onderweg tegenkomt, en wat het met je doet.

Daarnaast is Wat beweegt je? ook een informatief boek. Stel je overweegt om een fietsvakantie te doen. Dan vind je in dit boek beslist handige informatie. Hoewel het zeker geen 'How-to' boek is. Maar elk portret eindigt met een handige wijze raad van de geportretteerde en een tip over wat zij als onmisbaar ervaarden.

Conclusie

Na het lezen van Wat beweegt je? vind ik hardlopen nog steeds meer vrijheid bieden, en vind ik dat fijner om te doen. Maar ik zie zeker in dat fietsen ook heel waardevol kan zijn.

En het is ook nog eens een mooi kijkboek.

Praktische informatie

Wat beweegt je? is voor 19,90 te koop bij bol.com

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.