Buizerd alert: bescherming tegen aanvallende buizerds?

Buizerd alert hardlopers

Alsof het niet genoeg is dat we geplaagd worden door de eikenprocessierups, maak ik me als hardloper ook nog eens druk om aanvallende buizerds. In deze tijd van het jaar broeden ze namelijk, en zien daardoor onschuldige hardlopers zoals ik, als een bedreiging. Om mij heen hoor ik gruwelijke verhalen van hardlopers die denken dat iemand een baksteen tegen hun hoofd aanslaat, en dat blijkt dan een buizerd te zijn.

Truc om buizerds af te schrikken: ogen op je achterhoofd

Het goede nieuws, is dat buizerds graag van achteren aanvallen. Een slimme hardloper, Jan Heijnen, maakte daarom een petje en plakte daar aan de achterkant ogen op. Dat inspireerde mij tot onderstaande 3D-bril met ogen. Door de bril achterstevoren op mijn hoofd te zetten, hoop ik buizerds af te schrikken.

Buizerd en hardloper

Hoe is het bij jou? Van welke dieren heb jij last? Hier zijn het vliegen, muggen, eikenprocessierups en buizerds!

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.