Hardlopen en tropische temperaturen: zwemmen als alternatief

hardlopen alternatieven

Ik laat me niet gauw weerhouden om te gaan hardlopen! Maar de huidige temperaturen vind ik echt niet te doen. Dus zocht ik een alternatief. Want als ik niet kan hardlopen, dan wil ik op een andere manier aan mijn dagelijkse portie beweging + endorfines komen!

Aangezien ik me permanent warm, kleverig en zweterig voel viel mijn keuze op het zwembad. Op zes kilometer afstand ligt een dorpje met een zwembad dat elke ochtend open blijkt te zijn van 7 tot 8.30. Het was even zoeken in mijn kast naar fatsoenlijke badkleding, maar gelukkig had ik nog een tankini die ik ooit bij de Zeeman kocht voor 9,95.

De avond van te voren legde ik de tankini klaar, zodat ik er 's ochtends alleen nog maar in hoefde te schieten. Ik wierp een jurk over mijn hoofd, schoot in mijn Birkenstocks en sprong in de auto.

Fluweelzacht water

En klokslag 7 uur sprong ik in het water. Wat een heerlijkheid zeg! De laatste keer dat ik ging zwemmen is volgens mij wel vijf jaar geleden, maar ik vond het fijn. Bovendien is zwemmen een uitstekende vorm van crosstraining waarbij je je hele lichaam gebruikt. In totaal zwom ik 46 baantjes in ongeveer 30 minuten. De meeste schoolslag. Maar daarnaast ben ik een paar keer heen en weer gegaan met borst- en  rugcrawl. En die laatste zónder mijn armen te gebruiken zodat mijn benen een flinke work-out kregen.

Rond 7.30 kreeg ik het op de heupen, want ik was bang dat mijn jongste zoon niet op tijd wakker zou worden voor school. Anders had ik nog wat langer gezwommen. Vanaf het zwembad belde ik naar huis, waar mijn zoon inderdaad nog sliep. Dus het was maar goed dat ik hem wakker belde.

Al met al was ik om 7.50 uur weer thuis na een prima work-out.

Het voelde als een geweldig begin van de dag, en ik ga dit beslist vaker doen. Vooral het vroege tijdstip van 7 uur vind ik ideaal. Wel jammer dat het zo saai is... Ik overweeg bijna om een zeemeerminnenstaart te kopen.

Hoe ga jij als hardloper om met de tropische hitte?

Similar Posts

2 Comments

  1. Hoi,
    Ik ben afgelopen dagen heel vroeg opgestaan om toch mn training te kunnen doen. Ik ben net 5 weken begonnen en wil dus niet overslaan. Volgende week op vakantie naar Spanje zal het erg lastig worden daar. Ik had al het plan om dan maar te gaan zwemmen. Nu ik jouw stukje lees, weet ik zeker dat ik dit ga doen. Onze tent staat vlak bij het zwembad.....

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.