Waarom verzekeraars blij zijn met hardlopers!

levensverzekering

Als hardloper ben je een aantrekkelijke klant voor verzekeringsmaatschappijen! Want als je regelmatig hardloopt verklein je je risico's op allerlei vervelende ziektes en kwalen! De gezondheidsvoordelen van hardlopen zijn al vaak genoemd, maar laten we de belangrijkste nog even snel op een rijtje zetten!

De gezondheidsvoordelen van hardlopen

  • Je hartspier wordt sterker van hardlopen, en daardoor verklein je de kans op een hartaanval met 4,5% volgens de American Heart Association (AHA).
  • Hardlopen verkleint de kans op een te hoge bloeddruk.
  • Hardlopen reduceert stress.
  • Hardlopen zorgt voor een gezond gewicht.
  • Als hardloper heb je minder kans op depressie, diabetes, bepaalde kankers, botontkalking, obstipatie klachen en een beroerte.
  • Hardlopen heeft een goede invloed op je cholesterol.

Al deze voordelen maken je dus een gezonder mens. En daar houden ze van bij verzekeringsmaatschappijen. Zo geldt er een korting voor niet-rokers op een levensverzekering omdat de kans op overlijden kleiner is.

Verzekeringsmaatschappijen sponsoren hardloopevenementen

Verzekeringsmaatschappijen hebben dus belang bij een gezonde levensstijl van hun klanten. Er zijn dan ook zelfs diverse verzekeringsmaatschappijen die hardloopevenementen sponsoren. En dat doen ze niet per sé uit de goedheid van hun hart, maar omdat het in hun eigen belang is om hun klanten gezond te houden.

Zo sponsort Nationale Nederlanden de marathon van Rotterdam, en Salland Zorgverzekeringen is al jaren hoofdsponsor van de IJsselloop. In maart van dit jaar plakte Nationale Nederlanden zelfs een enorme sticker van drie hardlopers op de gevel van de Delftse Poort in Rotterdam. Zie hier onder:

verzekeringen

Verzekeringsmaatschappijen stimuleren een gezonde levensstijl

Naast het sponsoren van hardloopevenementen bieden veel verzekeringsmaatschappijen ook trainingen aan, of leuke kortingsprogramma's.

Zo heeft Menzis het SamenGezond programma. Je kunt bijvoorbeeld de hardloop app Runkeeper koppelen van de SamenGezond app en elke keer dat je gaat hardlopen krijg je daar punten voor. En met die punten kun je in de webshop van Menzis leuke dingen kopen!

En verzekeraars VGZ en Univé werken samen met Dutch Runners. Als je lid bent van Dutch Runners krijg je 7% collectieve korting op je zorgverzekering en een cadeaubon t.w.v. 50 euro voor Runnersworld.

Conclusie

Als hardlopende klant ben je aantrekkelijk voor verzekeringsmaatschappijen! Wees je hiervan bewust, en wie weet kun je nog een leuke extra korting in de wacht slepen ; )

Similar Posts

One Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.