Polar FT4 probleem: hartslag van 0

Vorige week deed mijn hartslagmeter, een Polar FT4, het niet meer. Hij bleef hardnekkig beweren dat ik een hartslag van 0 had. Maar aangezien ik nog gewoon rondliep wist ik zeker dat hij er naast zat.

Polar FT4: eerste hulp bij geen hartslag

Ik speurde het internet af op zoek naar informatie, en zag dat dit een vrij bekend probleem is van de Polar FT4. Er zijn een aantal dingen die je kunt controleren als je er last van hebt. Ik zet ze op een rijtje.

1. Is de borstband vochtig genoeg?

In zo'n geval probeer ik eerst altijd mijn borstband nog maar eens extra te bevochtigen. Voor een goede werking moet de borstband namelijk vochtig zijn. Daarom houd ik hem altijd even onder de kraan voor ik hem om doe. Maar helaas, extra bevochtigen hielp niet.

2. Zit de batterij wel goed op de borstband?

Bij de Polar FT4 druk je de batterij met drukknopen op de borstband. Soms zit hij er niet helemaal goed op. Dus ik controleerde de batterij, en drukte er nog eens extra op. Maar volgens mij zat hij goed.

3. Zit de borstband op de juiste plek en strak genoeg?

Ik vind het niet prettig als de borstband erg strak zit, maar te los is ook niet goed, want dan werkt hij niet goed. Ook is het belangrijk dat de gedeeltes van de borstband (de sensors) die je hartslag geleiden op de juiste plek zitten. Ook dat klopte.

4. Zijn de batterijen nog goed?

'Dan moeten het de batterijen zijn!' besloot ik. Dus ik ging met het horloge en de batterij die ik altijd op de borstband moet bevestigen naar een horlogemaker. Die concludeerde dat de batterijen het nog prima deden. Dat vond ik eigenlijk slecht nieuws, want ondertussen had ik geen idee meer wat dan de oorzaak zou kunnen zijn! Van narigheid heb ik twee keer zonder hardloophorloge gelopen.

Polar FT4: zorgvuldig nog een keer proberen

Vanochtend heb ik het hele ritueel nog maar weer eens herhaald: goed bevochtigen, zorgvuldig de borstband om doen, en er het beste van hopen. Eerst stond er weer '0' maar na een paar minuten bleek ik gelukkig toch een hartslag te hebben. Ik liep vervolgens 50 minuten en de borstband deed het ineens weer prima.

Achteraf weet ik niet wat het probleem was. Ik ben in ieder geval blij dat hij het weer doet, want ik heb mijn hartslagmeter wel gemist! Ik vind het toch wel fijn om te lopen op basis van hartslag zones.

Gebruik jij een hartslagmonitor bij het hardlopen, en welk merk?

Similar Posts

4 Comments

 1. Ik heb sinds kort een hartslag meter van de Aldi. Net geen twintig euro maar veel functies. Hartslag, stappenteller, calorieën, horloge, fitnessfuntie. Voor dat geld is het voor mij een prima horloge. Het merk is Ascot. Oh ja je kunt hem ook op de fiets gebruiken.

 2. Hi Nicole,

  Ik heb een Garmin Forerunner 310XT. Dat is z'on groot oranje bakbeest. Een van de oudere hartslaghorloges van Garmin. Ik vind dat prettig omdat ik op mijn leeftijd (51) last heb met het lezen van kleine lettertjes en hier is de display toch lekker groot van.

  Soms heb ik de band van de hartslagmeter op zijn kop om en dan heb ik een rare hartslag. Als de band te strak of te los zit dan krijg ik ook niet de juiste gegevens.

  Ik train niet op hartslagzone maar ik hou wel mijn conditie in de gaten. Als mijn gemiddelde ineens omhoog gaat. Ik kijk ook bij intervallen en wedstrijden of ik niet teveel in de max of over de max loop om te kunnen bepalen hoe lang ik een hoog tempo kan volhouden.

  groetjes,

  Dorothé

 3. Ik heb op dit moment precies hetzelfde probleem. Heb hem een week geleden overgekocht van iemand en heb er nog niks mee kunnen doen..
  Alles geprobeerd, maar niks helpt.
  Iemand tips?

  1. Wat vervelend zeg. Ik zou er mee naar een winkel gaan de batterijen laten vervangen. Kijken of dat helpt. En zo niet, dan zou ik terug gaan naar de verkoper.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.