Hardlooproutes in Utrecht, Den Haag, R'dam, A'dam

hardlooproutes in en rond Nederlandse steden

Hardlopen. Het is een ideale manier om een stad te verkennen: via een hardlooproute in en om die stad. Maaike Marechal is van oorsprong stedenbouwkundige en schreef verschillende boeken over hardlooproutes in steden. Een looproute maakt bovendien afstand meten overbodig, omdat je van te voren het aantal kilometers al kent.

Hardlooproutes in en om de stad

Het viel Maaike op dat de meeste lopers steeds dezelfde looproutes liepen. Meestal uit angst voor gevaarlijke situaties of simpelweg het onbekende. Maaike vond dat jammer, omdat de steden prachtige routes te bieden hebben. Je kunt er prima een leuke hardlooproute maken. Je moet ze alleen even weten te te vinden! En daar heeft zij met haar boekenreeks RENT nu voor gezorgd.

Maaike's eerste boek werd Den Bosch RENT. Maaike verhuisde destijds namelijk naar Den Bosch, en miste een overzicht van de mooiste 'Bossche rondjes'. Dus besloot ze dat zelf dan maar te maken. Het boek met hardlooproutes werd zo'n succes, dat Maaike besloot er meer te maken. En dat werden deze:

Hardlooproutes in Rotterdam: Rotterdam RENT

Hardlooproutes Rotterdam

Hardlooproutes in Amsterdam: Amsterdam RENT


hardlooproute Amsterdam

Hardlooproutes in Utrecht: Utrecht RENT

hardlooproute Utrecht

Hardlooproutes in Den Haag: Den Haag rent

hardlooproute Den Haag

Hardlooproutes in en om Nederlandse steden

De RENT boekjes van Maaike bevatten allemaal 25 routes in of om een stad. De lengte van de looproutes liggen tussen de 6 tot 10 kilometer. Dus ook beginnende hardlopers zullen al snel in staat zijn om zo'n route te lopen. De routes in het boek Den Bosch RENT zijn bovendien ook nog eens aan elkaar 'te knopen' als je ze anders te kort vindt.

Voor haar boeken vroeg Maaike lokale loopclubs naar hun favoriete looproutes. De boekjes zijn opgesierd met kaartjes, foto's van loopclubs en interviews met bekende lopers. Ook niet onbelangrijk: Maaike heeft duidelijke voorwaarden gesteld aan de routes in haar boekjes. Er moeten niet teveel oversteken in zitten en als begin en eindpunt koos Maaike een horecagelegenheid. Na afloop kun je jezelf dus belonen.

Waarom de RENT boeken een aanrader zijn

  • Dankzij deze hardlooproutes kom je op plekken in steden waar je anders waarschijnlijk nooit kwam.
  • Het is ideaal als je last hebt van motivatieproblemen of gewoon een dip. Kies een onbekende looproute uit één van de RENT boekjes en je ziet en hoort nieuwe dingen. Dat kan hardlopen ineens weer leuker maken. Ze zijn dus heel geschikt bij motivatie dips.
  • Met 25 hardlooproutes per boekje zijn ze goed te overzien.
  • Ze zijn erg leuk om cadeau te geven aan hardlopers.
  • Ga je op vakantie in één van de grote Nederlandse steden? Dan kun je een RENT boekje gebruiken om de stad eens op een andere manier te verkennen.

Leestips

Praktische informatie

De RENT boeken zijn te koop bij bol.com voor 18,95 per stuk behalve Den Bosch RENT. Die laatste is alleen nog als eBook te koop via routemakers.nl

Bronnen: Brabants Dagblad, Maaike op Twitter, Bol.com, Sport KnowHow XL, Runner's World, Routemakers

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.