Hardlooproutes met stem navigatie: RunGo

hardlooproutes met stem navigatie

Hardlooproutes met stem navigatie zijn handig, omdat je dan niet telkens op je smartphone hoeft te kijken voor je route.

Ik ben niet zo'n vakantieganger, en blijf het liefst thuis. Maar tijdens één van de zeldzame keren dat we op vakantie gingen in Noord-Holland, was één van de leukste dingen daar gaan hardlopen!

Ik herinner me dat ik vanaf onze camping naar het dorpje Schoorl liep met in mijn hand een uitgeprinte route.... Een hardlooproute met stem navigatie was toen wel handig geweest.

De voordelen van hardlopen als je op vakantie bent

Hardlopen als je op vakantie bent heeft vele voordelen wat mij betreft.

 1. Het helpt tegen heimwee, en ik kan het weten want ik heb altijd heimwee.
 2. Na een lange reis ben je vaak stijf en suf. Een stukje hardloop bedrijft de stijfheid en de muizenissen in je hoofd.
 3. Het is een perfecte manier om je nieuwe omgeving te verkennen en te ontdekken.
 4. Als hardloper ben je niet een cliché toerist, maar onderdeel van het landschap!

Bij de Hilton hotelketen hebben ze ook bedacht dat hardlooproutes met stem navigatie een geweldige manier zijn voor hun gasten om zich thuis en prettig te voelen. Samen met de RunGo app hebben ze speciale routes voor hardlopers uitgezet.

RunGo is 'de actieve app die aanwijzingen geeft.'

Dat leidde tot onderstaand persbericht in mijn mailbox! Normaliter ben ik niet zo van de persberichten, maar deze vind ik leuk. Ook omdat je niet persé een vakantieganger hoeft te zijn, om te genieten van deze hardlooproutes!

Hardlooproutes met stem navigatie: Hilton hardlooproutes in RunGo-app

Hilton is een exclusieve samenwerking aangegaan met de spraakgestuurde hardloop-app RunGo.

Voor 7 hotels in Nederland zijn er drie op maat gemaakte routes gecreëerd met de thema’s hardlopen, sightseeing en mindfulness.

Voor hotelgasten zijn de routes ideaal om de dichtstbijzijnde bezienswaardigheden te ontdekken en fit te blijven. Maar ook buurtbewoners van Hilton kunnen plezier beleven aan de routes omdat zij hiermee hun eigen omgeving op een nieuwe manier leren kennen.

hardlooproutes met stem navigatie

Afstandroutes en thema-runs met GPS-kunst

Door de hardlooproutes met stem navigatie kan de gebruiker trainen en tegelijkertijd genieten van bezienswaardigheden in de omgeving, zonder steeds de route te hoeven checken op de telefoon.

Elke route is gecentreerd rond een van de hotels. Zodra verbinding is gemaakt met de RunGo app kunnen hardlopers kiezen uit verschillende routes:

toegankelijke routes van een paar kilometer, langere sightseeingtours of sportief uitdagende parcoursen. In sommige buurten is het mogelijk de hardloopkunstroutes van Runbrandt te lopen. Deze GPS-kunstenaar ontwerpt en rent routes die een bepaald dier voorstellen. Zo is er bij Hilton Amsterdam een route in de vorm van een vos.

Hardlooproutes met stem navigatie: handig als voorbereiding op marathons

Ook voor marathonliefhebbers is de app. interessant. Zij kunnen voorbereidingsroutes lopen van bijvoorbeeld de Amsterdam Marathon op 17 oktober en de Rotterdam Marathon op 23 oktober. Deze pre-race run routes bevinden zich op de laatste vijf kilometer van het parcours en de app geeft belangrijke inzichten in je prestaties.

Omgeving verkennen en hardlopen met stem navigatie

Noah Bloom, Head of Partnerships bij RunGo is enthousiast over de samenwerking.

'We vinden het geweldig om samen te werken met een internationaal merk als Hilton. Het is mooi dat hotelgasten hun omgeving kunnen verkennen en tegelijkertijd fit kunnen blijven. Wandelen, joggen en hardlopen in de buitenlucht is de perfecte manier om kennis te maken met een stad. Bij het ontwikkelen van de routes hebben wij ervoor gezorgd dat er opties zijn voor alle capaciteiten en interesses. We bieden routes van drie tot negen kilometer of meer en thema-runs die zich richten op sightseeing, mindfulness, GPS-kunst en fitness.'

Als gevolg van de coronamaatregelen en de beperkingen waardoor sportscholen en andere indoorsportfaciliteiten werden gesloten, is hardlopen over de hele wereld enorm in populariteit toegenomen. Nu binnenlandse en internationale reizen weer zijn toegestaan, kunnen reizigers ook in het buitenland genieten van hun passie voor hardlopen in de buitenlucht.

De hardlooproutes met stem navigatie van Hilton en RunGo zijn beschikbaar bij de volgende hotels:

 • Waldorf Astoria Amsterdam
 • Hilton Amsterdam
 • Hilton Amsterdam Airport Schiphol
 • Hilton Rotterdam
 • Hampton by Hilton Amsterdam/Arena
 • DoubleTree by Hilton Amsterdam Centraal Station
 • DoubleTree by Hilton Royal Parc Soestduinen

Hardlooproutes met stem navigatie met de RunGo app

Aangezien het Hilton ver boven mijn budget is en ik in de Achterhoek woon, was ik benieuwd wat de RunGo app mij in mijn eigen omgeving te bieden had. Want hardlopen met stem navigatie spreekt mij erg aan.

Nadat ik de RunGo app had gedownload, vroeg hij om mijn locatie. Nadat ik toestemming had gegeven om mijn locatie te gebruiken kreeg ik meteen diverse hardlooproutes bij mij in de buurt! Superleuk! Kijk, hieronder een screenshot van de RunGo app:

Hardlooproutes met stem navigatie

Leestips

Wat vind jij van hardlooproutes met stem navigatie?

 

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.