Rennen in rondjes

Posted January 27, 2008 by Nicole in Moederschap en hardlopen / 1 Comment

Over het algemeen ren ik in rondjes. Ik ren het huis uit, in een willekeurige richting, en kom via de andere kant weer terug. Simpelweg een eind van huis rennen en dan op mijn voetschreden terugkeren geeft zo’n gevoel van ‘been there, done that, got the t-shirt.’

Het nadeel van rondjes is echter dat je eindigt waar je begonnen bent. En ook al weet jíj dat je ondertussen een flinke afstand hebt afgelegd, zie het maar eens te bewijzen. Voor hetzelfde geld ben je nooit weggeweest en heb je op een bankje zitten lummelen.

Helaas geldt hetzelfde voor het werk als moeder. Je doet de was, kookt de maaltijden, haalt en brengt de kinderen van en naar school, en aan het eind van de dag ben je terug waar je begon. De was is miraculeus teruggegroeid, de volgende dag moeten de kinderen opnieuw naar school en ze hebben ook alweer honger. Je eindigt waar je begon.

Daarom ben ik erg blij met de wekelijkse zwemlessen van mijn zoon Ot (6) in een dorpje vijf kilometer verderop. Een mooie gelegenheid om in plaats van in een rondje, in een rechte lijn te rennen. Op zaterdag lift ik mee en ren vervolgens van A (naburige dorpje) naar B (huis).

Op zaterdag kom ik nog eens ergens.

One response to “Rennen in rondjes

  1. Zucht, wat is het toch fijn om zoveel dingen te lezen waar je zelf ook tegenaan loopt. Fijn dat jij ook een hardlopende moeder bent hoor, en helemaal met zoveel herkenbare verhalen!
    Ik ben overigens wel blij met even geen zwemlesheenenweeraanenuitkledengestress. Daan mag ik pas opgeven als hij 5 wordt (oktober 2008)en dan duurt het waarschijnlijk nog wel een maand of 9 voordat hij op zaterdag aan de beurt is.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.