Meerdere hardloopschoenen? Waarom dat een goed idee is!

Meerdere hardloopschoenen

Na 19 jaar hardlopen heb ik nu voor het eerste meerdere hardloopschoenen.

Dat komt zo!

Een paar weken geleden kocht ik noodgedwongen nieuwe hardloopschoenen. De ervaring leert dat ik meestal zo'n 10 maanden met een paar hardloopschoenen doe.

Ik doe ongeveer 10 maanden met mijn hardloopschoenen

Rond die tijd zitten er meestal grote slijtageplekken onder de zolen, en krijg ik last van kleine pijntjes. Meestal zijn die pijntjes er het eerst. Ze zijn het signaal voor mij om eens naar de zolen van mijn hardloopschoenen te kijken. En meestal blijken ze dan inderdaad flink versleten. Om een beeld te geven:

Ik loop 6 dagen per week, ongeveer 5,5 kilometer per dag.

Zowel lokaal als online kopen

Omdat de lokale hardloopschoenenwinkel een klein aanbod heeft, valt er weinig voor mij te kiezen. Meestal is er maar één model hardloopschoenen dat geschikt is. En ik wil ook niet zo iemand zijn die zich laat helpen in een schoenenwinkel, en vervolgens met die informatie online gaat kopen. Daar is zelfs een heus woord voor: showrooming!

Maar nu had ik een plan, waarmee ik twee vliegen in één klap zou slaan!

Ik kocht op advies van de lokale hardloopschoenenwinkel een paar hardloopschoenen bij hen. Daar heb ik ruim een week op gelopen zodat ik zeker wist dat ze het inderdaad goed zaten.

Hardloopschoenen online kopen voor een lager bedrag

En daarna heb ik online een tweede paar van deze hardloopschoenen gekocht. Voor een veel lagere prijs, én in een veel leukere kleur!

Op die manier doe ik de hardloopwinkel niet te kort, maar gun ik mezelf meer keuze en financieel voordeel.

De nieuwe hardloopschoenen ga ik in de lente en zomer dragen. Zo kan ik bovendien mijn hardloopschoenen afwisselen, en er dus langer mee doen.

Kijk, Asics GT-2000 8 kocht ik voor 99 euro via amazon.nl:

Dat is een besparing van een kleine 30 euro ten opzichte van kopen bij de lokale hardloopwinkel.

Waarom meerdere hardloopschoenen een goed idee is

  1. Eigenlijk is het advies ook om meerdere hardloopschoenen te hebben om af te wisselen. Het idee is dat je schoenen dan langer meegaan.
  2. Als het regent en je hardloopschoenen zijn kleddernat, is het handig om een tweede paar in huis te hebben om te dragen.
  3. Net zoals hardloopkleding kunnen hardloopschoenen motiverend werken.
  4. Door nu een extra paar hardloopschoenen te kopen kon ik 30 euro besparen. Nu hoef ik over 10 maanden niet weer nieuwe hardloopschoenen te kopen, maar pas over 20 maanden.
  5. Niet iedere looptraining is hetzelfde. Als je bijvoorbeeld rondjes door de stad afwisselt met trail runs, dan is het handig om je hardloopschoenen daarop af te stemmen. Ook verschillende tempo's kunnen aanleiding zijn voor verschillende hardloopschoenen.
  6. Door verschillende types hardloopschoenen te dragen kun je soms hardloopblessures voorkomen. Met een ander model schoenen belast je je lichaam immers op een andere manier.

Samenvattend

Omdat ik de lokale hardloopschoenenwinkel wil steunen, maar tegelijkertijd ook wel graag voordelig wil uit zijn, heb ik nu twee paar hardloopschoenen. Het eerste paar hardloopschoenen kocht ik op basis van hun advies bij hen, en het tweede paar kocht ik met flink veel korting online.

Hoeveel paar hardloopschoenen heb jij?

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.