Dazer voor hardlopers als bescherming tegen honden

Dazer

Last van angst voor honden bij het hardlopen? Lees dan deze post over de Dazer!

Eén van de nadelen van hardlopen op het platteland is dat je vaker geconfronteerd wordt met loslopende honden. Mensen laten hun hond hier vaak gewoon los op het erf rondlopen. Dat is op zich geen probleem, maar als ik dan langs kom rennen komt het (te) vaak voor dat zo'n hond achter mij aan komt. Om die reden zijn er zelfs bepaalde routes die ik niet meer durf te lopen.

Zeker niet sinds ik gebeten ben door een bouvier.

Dertien jaar geleden had ik ook last van honden bij het hardlopen en kocht om die reden een zogenoemde Dazer. De Dazer maakt gebruik van ultrasonische technologie en produceert een onprettig, maar niet schadelijk geluid voor honden. Hij werkt tot op 5 meter afstand.

Hieronder lees je mijn post van destijds over de Dazer.

'Met de Dazer op zak, voel je je meer op je gemak!' 2007

Vervelender nog dan honden, vind ik de eigenaars van honden die met een vertederde glimlach toekijken terwijl hun hond mij probeert te molesteren.

'Hij doet niks hoor!' roepen ze aanmoedigend, terwijl hun hond wild naar mijn enkels hapt.
En als zo'n hond, die dat memo blijkbaar niet heeft gehad, zijn blikkerende tanden toch in mijn kuit zet zegt zo'n eigenaar op verwijtende toon: 'Dat doet hij anders nooit', en werpt mij een blik toe die zegt dat ik het zeker zelf heb uitgelokt.

Maar nu hoorde ik dat er een apparaat op de markt met de veelbelovende naam 'Dazer'. 'Een druk op de knop van de dazer en de boze hond maakt rechtsomkeert.' meldt de website en rijmelt er achteraan

'Met de Dazer op zak, voel je je meer op je gemak!'

Ik vraag me af of hij ook op hun baasjes werkt.

De Dazer anno 2020

Anno 2020 wist ik niet waar ik mijn Dazer ook alweer had liggen. Maar ik heb 'm gevonden! Niettemin geeft het feit dat ik niet wist waar de Dazer was wel wat aan natuurlijk. Ik gebruik hem eigenlijk nooit, en heb toch wat twijfels bij de effectiviteit.

Daar komt nog bij dat de Dazer best een groot ding is, met een behoorlijk gewicht. Je kunt hem heel handig aan de tailleband van je hardlooptights clippen, maar doordat hij vrij zwaar is, loopt dat niet zo fijn.

Al met al voel ik me op dit moment niet zo veilig met de Dazer op zak dat ik toch die routes durf te lopen waar de 'enge honden' zijn.

Praktische informatie

Je kunt een Dazer kopen via onder andere bol.com voor 45,95 per stuk.

Dazer
45,95 bij bol.com

Op bol.com krijgt het apparaat 3,5 sterren van de 5. De reacties zijn wisselend. De Dazer lijkt wel degelijk geluid te maken, maar je moet wel waakzaam en voorzichtig blijven als gebruiker.

P.S.

Behalve dat andermans honden eng kunnen zijn, kun je ook veel plezier hebben van honden hebben als hardloper. Bijvoorbeeld door hardlopen met honden!

Similar Posts

One Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.