|

Hardlopers lastig gevallen

hardlopen lastig gevallenAls hardloper kun je te maken krijgen met vervelende etterbakjes op de fiets, oftewel groepen scholieren die al whatsappend langs slingeren en toch nog kans zien om 'leuke' dingen naar je te roepen.

Maar ook andere weggebruikers vinden het soms leuk om je dingen toe te roepen.

Nicolien Weghorst uit Enschede deed haar verhaal hier over in de Tubantia van 6 november 2016.

Nicolien Weghorts uit Enschede: uitgescholden tijdens het hardlopen

Nicolien Weghorts weet dat ze te zwaar is. Daarom is ze gaan hardlopen om af te vallen. Ze loopt drie keer per week, en zeker één keer per week is het raak. Dan wordt haar tijdens het hardlopen van alles naar haar hoofd geslingerd.

Termen als: 'Hé vetklep! Dikzak! Varken!' vliegen haar om de oren.

Leuk is anders! Op haar Facebookpagina schreef ze wat de gemene dingen die mensen roepen met haar doen.

Haar verhaal verscheen in de Tubantia en inmiddels zijn er al 111 reacties op het artikel. En de meeste zijn vriendelijk en bemoedigend. Ook is er veel herkenning. Nicolien is duidelijk niet de enige die wordt lastig gevallen bij het hardlopen.

Wat mensen zoal roepen tegen hardlopers

De reacties die Nicolien krijgt tijdens het hardlopen zijn gericht op haar overgewicht. Origineel zijn dit soort vervelende types meestal niet. Hier onder een aantal cliché's die mensen graag roepen naar hardlopers.

 • Hé, ze hebben 'm al hoor!
 • Kun je niet harder?!
 • Snel hij ging die kant uit!
 • Run, Forrest run!
 • Je bent er bijna!
 • Wie zit er achter je aan?

TV Enschede: Nicolien Weghorts vertelt

In onderstaand filmpje doet Nicolien Weghorts nog een keer haar verhaal. En ze vertelt bovendien dat ze heel veel positieve en aardige reacties heeft gekregen naar aanleiding van haar Facebookbericht en het artikel in de Tubantia.

Tips en tricks tegen lastig gevallen worden tijdens het hardlopen

 1. Doe duidelijk zichtbare oordopjes in. Als ze denken dat je ze toch niet hoort, is het ook niet zo leuk om dingen te roepen. (Zorg wel dat je omgevingsgeluiden nog kunt horen in verband met veiligheid).
 2. Reageer niet op opmerkingen.
 3. Sluit je aan bij een loopgroep, en loop met anderen. Er wordt minder naar groepen hardlopers geroepen dan naar een enkele hardloper.
 4. Ga hardlopen op momenten dat er niet zoveel verkeer is. Toegegeven het is te gek voor woorden dat het nodig is, maar het werkt wel. Als ik geen zin heb in die stomme scholieren dan ga ik gewoon 20 minuten later hardlopen. Dat zit dat tuig ondertussen op school.
 5. Kies een route waar de kans op vervelende opmerkingen kleiner is. Ik kan bijvoorbeeld een route kiezen waarvan ik weet dat er geen scholieren zijn. Zie ook Hardlooproute maken.

Word jij wel eens lastig gevallen tijdens het hardlopen? En hoe ga je daarmee om?

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.