Hardloopbroek

hardloopbroek
Capri hardloopbroek

Een hardloopbroek heb je in allerlei vormen en maten

Hardloopbroek: van lange tight tot wielrennersmodel

De bekendste hardloopbroek is de lange tight. Dat is een lange strakke broek, die je benen bedekt tot aan je enkels.

Capri tights

Daarna volgen de capri tights. Die zijn ook strak, en reiken tot net iets over je knieën. Dit is één van mijn favorieten modellen hardloopbroek. Dit model hardloopbroek wordt ook wel een driekwart broek genoemd, of 3/4 broek. Mijn Zaggora Hotpants hebben ook dit model. Dat is denk ik één van de redenen dat ik ze zo vaak draag!

Wielrennersmodel

Ga je voor een nog iets kortere hardloopbroek dan kom je bij het zogenaamde wielrennersmodel. Dat model draag ik beslist niet. Na panty kniekousjes vind ik dit soort broeken zo ongeveer het meest onflatteuze kledingstuk dat er bestaat.

De laatste tijd zie je ook hardloopbroeken die wat wijder, en daardoor vaak flatteuzer, zijn.

Hier zie je een aantal modellen hardloopbroeken op een rijtje.

Waar moeten goede hardloopbroeken aan voldoen?

  • Een goede running tight moet in de eerste plaats van het juist materiaal zijn gemaakt! Dat wil zeggen van materiaal dat zweet en vocht van je lichaam wegtransporteert. Denk aan termen als coolmax, climacool, wicking etc.
  • Goede sportkleding heeft reflecterende elementen. Als hardloper ben je een kwetsbare verkeersdeelnemer. Dus is het belangrijk dat je goed zichtbaar bent. Reflecterende elementen zorgen hiervoor.
  • Hij moet een zakje hebben. Bij voorkeur met rits, om je portemonnee of huissleutel in te doen.
  • Ook belangrijk is natuurlijk de pasvorm. Je wilt niet je hele duurloop je hardloopbroek uit je bilnaad lopen trekken...
  • Hij moet er leuk uit zien. Dit vindt niet iedereen even belangrijk, maar voor sommige hardlopers is een hardloopbroek een fashion statement. Je kunt ze tegenwoordig dan ook kopen in allerlei kleurtjes en patronen. Bijvoorbeeld in panterprint!
  • Het is prettig als je hardloopbroek geen zogenaamde 'camel toe' veroorzaakt. 'Camel toe' is wanneer je door het materiaal je schaamlippen ziet zitten. Blijkbaar lijkt dat op de tenen van een kameel. Bij dit soort termen vraag ik  me altijd af wie ze heeft verzonnen! Camel toe kun je camoufleren met een wat langer shirt.

Waar let jij op als je een hardloopbroek koopt?

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.