Hardloopkleding zomer: handige tips!
De juiste hardloopkleding in de zomer is erg belangrijk. Verkeerde sportkleding kan je hele looprondje verzieken. Denk maar aan bh-bandjes die afzakken, of een broek die tussen je billen kruipt. Je loopt de hele tijd te frunniken en te corrigeren. En dan heb ik het nog niet eens over te wárme hardloopkleding. Dat je na 10 minuten hardlopen ontdekt: 'Oh nee, ik heb me te warm aangekleed!'
Hieronder een aantal handige aandachtspunten bij het kopen en dragen van hardloopkleding in de zomer.
Hardloopkleding zomer: handige aandachtspunten
1. Kies lichte kleuren!
Met stip op nummer 1: kies voor lichte kleuren. Donkere kleuren absorberen namelijk warmte, terwijl lichte kleuren de warmte juist reflecteren. Zo heb ik een leuk hardloophemdje, maar het is zwart! Dus hoewel het op luchtig is, draag ik het toch liever niet als het heet is. Kies sus liever voor lichte pastels en witte hardloopkleding.
Witte hardloopshorts van H&M:
Let er meer dan ooit op dat je hardloopkleding voor de zomer van materiaal is dat vocht van je lichaam weg transporteert. Dus geen katoenen hardloopkleding! Katoen neemt al je zweet op, en gaat vervolgens lekker schuren. Kies voor materialen van climacool en dergelijke: die worden niet vochtig door je zweet.
2. Kies losvallende hardloopkleding
Kies voor wat losser vallende kleding: doordat deze hardloopkleding wijder valt is er meer ruimte voor ventilatie namelijk. Als de kleding niet strak op je huid zit, kan de warmte beter weg. Hieronder een voorbeeld van een wat losser vallend loophemdje, dat ook nog eens voldoet aan lichte kleuren:
3. Hardloopsokken van dun materiaal met tenen
Wat voor je kleding geldt, geldt ook voor je hardloopsokken. Zorg dat ze van speciaal technisch materiaal zijn. Extra tip: kies voor hardloopsokken met tenen als je snel blaren krijgt tússen je tenen.
4. Hardloopbroekjes die wrijving tussen de dijen voorkomen
Heb je tijdens het hardlopen vaak last van wrijving tussen je dijen? Kies dan voor broekjes met iets langere pijpen (in een lichte kleur). De pijpen voorkomen de wrijving. Vind je de strakke broekjes niet zo charmant? Dan kun je kiezen voor zo'n wijder broekje dat ook tights heeft. Daarmee heb je het beste van twee werelden. Een andere goede optie dan natuurlijk het hardlooprokje met pijpjes aan de binnenkant.
5. Bloot is niet altijd beter
Bloot is niet altijd beter! Hoe warmer het is, hoe meer je misschien de neiging hebt om tops te dragen zonder mouwen, en broekjes met korte pijpen. Het nadeel hiervan is dat je lichaam meer wordt blootgesteld aan de zon. Smeer je daarom goed in, óf kies voor shirt met lange mouwen. En dan natuurlijk wel in lichte kleuren en van speciaal materiaal. Zo bescherm je je huid tegen de nadelige gevolgen van de zon. Bijkomend voordeel van lange mouwen is dat ze je ook beschermen tegen de haartjes van de processierups.
Maar goed, je moet er wel tegen kunnen om met lange mouwen te lopen als het heet is. Zelf kan ik dat niet.
Hardloopkleding zomer: samenvatting
Hardloopkleding in de zomer is bij voorkeur licht van kleur, dun, van speciaal technisch materiaal dat vocht van je huid weg transporteert en losvallend voor optimale ventilatie.
Hoe kleed jij je in de zomer als hardloper?
Comments
Hardloopkleding zomer: handige tips! — No Comments
HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>