Hoe neem jij je smartphone mee?

hardlopen

Nu de temperaturen vriendelijker worden, kun je je als hardloper weer luchtiger kleden. Dat vind ik heerlijk, maar het nadeel is wel dat je daardoor vaak minder zakken hebt! In de winter draag ik mijn roze bodywarmer, en daarin zit een zakje-met-rits waar ik mijn smartphone in kan doen. Maar nu is dat hesje niet meer nodig.

En dat roept de vraag op:

'Hoe neem ik mijn smartphone/iPod mee als ik ga hardlopen?'

Er zijn verschillende mogelijkheden om uit te kiezen als hardloper!

Oplossingen voor je smartphone/iPod tijdens het hardlopen

1. Gew0on in je hand

Houd 'm in je hand. Dat is de oplossing die ik zelf op dit moment gebruik. Het maakt het bovendien makkelijk om een liedje over te slaan dat ik niet leuk vind. Deze methode staat of valt wel bij de grootte van je smartphone. Ik heb een iPhone5c en die is niet zo groot. Maar als je een grotere smartphone hebt, kan het vervelend zijn om hem vast te moeten houden.

2. Smartphone armband

Het wemelt echt van de smartphone armbanden voor sporters en hardlopers. Je doet ze met klittenband om je arm, en vervolgens doe je je smartphone er in. De prijzen variëren van zo'n 5 euro tot 60 euro. Er zijn dus grote verschillen. Dat geldt ook voor de kwaliteit. Goedkope armbanden hebben vaak van dat plastic dat heel erg spiegelt, waardoor je het scherm van je smartphone niet meer kunt aflezen. Let daar dus op bij aanschaf.

3. FlipBelt

Voor wie niet houdt van iets in de hand, of om de arm, is er de zogenoemde FlipBelt. Die draag je om je taille. De originele FlipBelt heeft heel veel ruimte en vakjes, dus je kunt er van alles in kwijt. Recent is er zelfs een model op de markt gebracht waarin je een flesje drinken kunt doen! Zelf vind ik de FlipBelt niet zo fijn zitten. Maar ik weet dat er veel mensen superblij zijn met hun FlipBelt. De FlipBelt kost 29,95 bij bol.com.

In onderstaand filmpje zie je de FlipBelt in actie:

Wat de FlipBelt onderscheidt van veel andere sportriemen is dat er geen klittenband of gesp aan zit. Het is echt letterlijk een band, die je over je hoofd of benen aantrekt.

4. Overige sportriemen

Er zijn diverse goedkopere varianten van de FlipBelt op de markt. Zo heeft de Hema een 'hardloopriem' voor 8,-:

hardloopriem

Ook de Action heeft een nep-flipbelt.

Bij bol.com vind je een Avento sportband voor maar 12,99 die heel veel lijkt op de dure flipbelt:

avento sportband

5. Koop hardloopkleding met zakken

Koop tights of shorts met een handig zakje, waarin je je smartphone kunt doen. Zelfs mijn tights van de Action hebben een handig zakje onder op de rug. Mijn tights van de Hema hebben dat niet. Let daar dus goed op als je hardlooptights koopt.

6. In je bh

Sommige vrouwen stoppen hun smartphone in hun bh. Zelf lijkt me dat vervelend voelen, en ook niet zo goed voor de smartphone. Ik zou bang zijn dat hij kapot zou gaan door vocht en zweet.

7. Zonder smartphone lopen

En last but not least: je kunt er natuurlijk ook gewoon voor kiezen om zonder smartphone te gaan lopen. Gewoon puur, natuur!

Hoe neem jij je smartphone bij bij het hardlopen?

Similar Posts

14 Comments

 1. Ik heb m meestal in het vakje achterin m'n broek, maar tegenwoordig hoeft dat niet meer want ik heb n sporthorloge. Met muziek, gps en tijd.
  Maar bij een evenement wil ik wel fotos maken en naar huis kunnen bellen dus dan gaat m'n mobiel gewoon mee. Ik heb ook zo n armband voor m'n mobiel, maar dat vind ik niet heel fijn lopen. Het knelt of zakt af, is erg zweterig en van de klittenband beschadigd m'n shirt.

  1. Zo'n vakje in je broek is inderdaad handig. Dat vind ik ook. Wat bijzonder dat je tegenwoordig ook muziek kunt luisteren via je horloge zeg!

   1. Ik heb een TomTom runner 2 met cardio en muziek. Muziek via Bluetooth te beluisteren (met de computer erop gezet). Maar ik gebruik m pas 1 maand en ik heb nog geen fijne goedwerkende oortelefoontjes erbij gevonden. Is wel een frustratie puntje....

 2. Wat was dit artikel welkom! Nu ik mijn jasje thuis laat, zat ik dus ook met het dilemma: waar laat ik dat ding? Ik ben nogal klunzig, dus in mijn hand houden is geen optie.;)

 3. Voor alsnog bewaar ik mijn spullen in de zakken van mijn jasje, dat ik om mijn middel knoop. Maar ik ben een zeer zeer beginnende loper en heb nog nooit in echt warm weer gelopen. Ik neem aan dat ik dan geen zin meer heb in dat ding om m'n middel. Wel handig om mijn keukenwekker van Blokker aan vast te klemmen! 🙂

   1. Inmiddels dat geval van de Hema aangeschaft, bevalt goed. Ja, het eierwekker-idee had ik van jou. Tijdje geleden tijdens een griepweek met veel plezier je hele blog doorgelezen. Was erg inspirerend, dank je wel!

 4. Ik stak mijn vorige smartphone altijd in zo'n houdertje rond mijn bovenarm. Nu heb ik een nieuwe smartphone en die is nu te groot voor dat houdertje. Deze zit nu in zo'n heuptasje voor lange afstands lopers. Heel handig dingetje. Mijn energy bar raak ik erin kwijt, maar ook mijn handschoenen en zonnebril, papieren zakdoekjes, ... Loopt heel makkelijk 🙂

   1. Nee, hoor. Ik draag het 'achterstevoren'. Het zakje op mijn rug dus 😉 Dan bonkt het helemaal niet. Die kont van me vangt volgens mij die schokken op 😀

 5. Hi Nicole,

  Ik gebruik een Spibelt. Google er maar eens op. Echt veel beter dan de andere banden. Verder kun je ook heel goed lopen in een fietsshirt en die hebben vaak zakjes achterop de rug en daar kan je telefoon goed in.

  Groetjes,

  Dorothé

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.