Hoe blijf je in vorm gedurende de feestdagen?

Posted December 7, 2012 by Nicole in Hardloop perikelen / 1 Comment

feestdagenDe tekenen zijn overal: de feestdagen komen er aan! Feestelijke straatverlichting, etalages ingericht met Sinterklaas- of Kerstthema, en dagen die korten maar langer voelen.

Sinterklaas gaat nog wel vind ik altijd: je eet eens wat pepernoten, en in mijn geval, een heleboel chocoladesinterklazen. Maar het is vooral Kerstmis dat berucht is om zijn lekkernijen en schranspartijen. Gevolgd door een vervelend opgeblazen gevoel en het besef: ‘Ik heb teveel gegeten.’

Mijn tactiek is om níét te veel te eten, en bovendien Kerstmis of geen Kerstmis, gewoon mijn hardlooprondje te doen. Zo voel ik me fris en fruitig gedurende de feestdagen, in plaats van dik en vadsig.

Hebben de feestdagen invloed op jouw looproutines?

One response to “Hoe blijf je in vorm gedurende de feestdagen?

  1. Nee, feestdagen hebben geen enkele invloed 🙂 Lekker lopen en ondertussen bewust met voeding omgaan. Er is zoveel lekkers te eten zonder dat het ‘slecht’ is. Maar ik ben gek op chocolade en dus niet heilig. Kerstkransjes zullen er wel in gaan, maar dan wel ‘bewust’ zodat ik er écht van geniet. En zonder schuldgevoel dan denk aan het kransje als ik lekker aan het lopen ben.

    Fijne feestdagen allemaal!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.