Hardlooproutes in de natuur: overzicht

hardlooproutes in de natuur

Hardlooproutes in de natuur zijn populair. Zeker gezien de coronacrisis zoeken veel mensen de natuur op, in de hoop dat ze daar rustig kunnen lopen zonder voortdurend te moeten zigzaggen om andere mensen heen. Maar hoe vind je mooie looproutes in de natuur?

Natuurmonumenten verzamelde een mooi aantal hardlooproutes, en je vindt er ook trailrunroutes. Ik bekeek het aanbod!

Hardlooproutes in de natuur van Natuurmonumenten

Toen ik keek (maart 2020) stonden er 14 hardlooproutes in de natuur op natuurmonumenten.nl/hardlopen. Je kunt zelf een locatie intypen. Dat klinkt handig, maar nadat ik 3 keer een plaatsnaam bij mij in de buurt had ingetypt zonder resultaat, vond ik het handiger om gewoon de lijst met looproutes door te scrollen. Dat zijn er in totaal dus 15.

De kortste route die ik zag was 5 kilometer, en de langste een kleine 22 kilometer.

Met gele sterretjes is beoordeeld hoe leuk, en hoe fijn een hardlooproute is. Je kunt een hardlooproute gratis downloaden als pdf.

Andere manieren om looproutes in de natuur te vinden

  1. Vraag collega hardlopers, of gewoon een buurvrouw/kennis/vriendin of ze nog leuke hardlooproutes in de natuur weten. Eén van mijn buurvrouwen, die overigens wandelt en niet hardloopt, gaf mij een prachtige hardlooproute in de natuur!
  2. De fietsknooproutes gaan vaak ook door prachtige natuurgebieden. Er zijn zelfs speciale routes die officieel door natuurgebieden gaan.
  3. Staatsbosbeheer heeft 3 trailrunroutes die je gratis mag downloaden. De kortste route in de natuur is 7 kilometer.
  4. Op de website Natuur en bos vind je maar liefst 25 hardlooproutes in de natuur!
  5. De ANWB geeft een overzicht van natuurgebieden in Nederland.Vaak vind je daar ter plekke routes die je kunt gaan lopen.

Tot slot

Eerlijk gezegd viel het aanbod van routes in de natuur van Natuurmonumenten mij een beetje tegen. Maar dat komt wellicht ook omdat ik voor alle routes van Natuurmonumenten eerst de auto moet pakken. Ik bof dat ik op het Achterhoekse platteland woon, en de natuur op mijn drempel vindt.

Als je niet in de natuur woont, maar daar wel graag gaat hardlopen, kun je van bovenstaande tips gebruik maken om mooie nieuwe looproutes in de natuur te ontdekken.

Zie ook mijn andere posts over looproutes:

Weet jij nog meer goede manieren om mooie hardlooproutes in de natuur te vinden? Laat het dan weten in de comments hieronder.

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.