Afvallen? Ga wandelen!

afvallen? ga wandelen

Ken je de Amerikaanse sterren Kim Kardashian, Ariana Grande and Lady Gaga? Ze zijn alledrie onder de hoede van celebrity trainer en fitness guru Harley Pasternak. En Harley heeft goed nieuws:

Als je wilt afvallen hoef je niet meer te doen dan te gaan wandelen!

Afvallen met hardlopen is volgens Harley niet nodig.

Afvallen? Ga wandelen!

Maar hoe kan het dat je van een minder inspannende vorm van bewegen meer afvalt? 'Heel simpel,' zegt Harley Pasternak. 'Als je heel intensief sport verbrandt je wel meer calorieën, maar die calorieën komen niet van het vet in je lichaam.

Harley:

'The more intense the cardio you do, the more calories per minute you'll burn, however, a higher percentage of those calories will come from non fat sources than if you were engaging in less intense cardio (like walking). In other words, yes, you're burning a lot of calories, but not a lot of fat.'

Bovendien redeneert Harley Pasternak, word je van een hele intensieve work-out vaak heel hongerig. En wat je dan ziet gebeuren is dat mensen na het sporten aan het snacken slaan... En op die manier alle calorieën er weer aan eten.

Oude wijn, in een nieuwe zak

N.B. Echt heel nieuw is Harley Pasternaks nieuws eigenlijk niet. Het idee dat je meer vet verbrandt als je rustig sport is al langer bekend. Maar Harley weet er desalniettemin goed mee te scoren : )

Dit, is dus niet nodig om af te vallen

Bridget Jones wilde afvallen en ging daarom 'spinnen'.

Hoe komt Harley erbij dat je met wandelen meer afvalt?

Harley vergeleek de voedings- en beweeggewoontes van de gezondste landen ter wereld, en vergeleek die met de mensen in de VS. De mensen in de gezondste landen hebben allemaal 1 ding gemeenschappelijk:

Ze lopen veel. Meestal minimaal 10.000 stappen per dag.

De gemiddelde Amerikaan komt niet verder dan 4100 stappen per dag. Volgens Harley hoeven ze alleen maar minimaal 10.000 stappen per dag te zetten om af te vallen, en fitter en gezonder te worden.

De magische 10.000 stappen

De theorie van de magische 10.000 stappen ken ik wel! En deze theorie is ook de reden dat ik inderdaad elke dag probeer om die 10.000 stappen te halen. Dankzij mijn hardlooprondje 's ochtends en het uitlaten van ons hondje Trixie lukt me dat vrijwel altijd. Meestal loop ik op een dag zo'n 15.000 stappen. Een stappenteller als Fitbit helpt hier enorm bij. Je kunt zo goed zien hoeveel stappen je al hebt gezet.

Conclusie

Voor iedereen die hardlopen vervelend vind, of wandelpauzes nodig heeft, is Harley Pasternaks theorie leuk nieuws. Want het geeft dus niet als je liever niet gaat hardlopen. Met wandelen word je ook fit, en je kunt er zelfs prima mee afvallen volgens Harley.

Met hardlopen verbrand je weliswaar meer calorieën zegt Harley, maar niet meer vet.

Het Engelse gezegde 'No pain, no gain,' gaat volgens hem dus niet op als je wilt afvallen.

Zelf houd ik het bij de combinatie hardlopen en wandelen, zoals ik dat nu ook al doe. Want ik vind hardlopen toch wel heel prettig als ik me gestresst voel. Dan heb ik behoefte aan die inspanning. Maar als ik Trixie uitlaat wandel ik. Zo heb ik het beste van twee werelden : )

Lees ook mijn post over de vraag: Hoeveel calorieën verbrand je met hardlopen?

Leestips

Bron afbeelding: Shutterstock

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.