Elliptigo als je even niet kunt hardlopen?

Elliptigo

Is een Elliptigo het ultieme antwoord voor geblesseerde hardlopers?

Sinds ik 9 dagen niet kon hardlopen vanwege een verzwikte enkel, heb ik ontdekt hoe erg het is om niet te kunnen hardlopen. En dat andere vormen van crosstraining weliswaar in theorie een goed plan zijn, maar in de praktijk best stomvervelend!

Crosstraining bij hardloopblessures is lastiger dan je denkt

Want natuurlijk is aquajogging een prima alternatief, maar je moet er wel eerst voor naar het zwembad rijden. En dat vind ik Gedoe. Ik wil iet eerst helemaal ergens naar toe moeten rijden om te gaan sporten. Dat is juist een van de redenen dat ik kies voor hardlopen.  Binnenshuis een krachttraining doen met een Youtube filmpje vond ik een beter alternatief, maar toen miste ik weer de buitenlucht! Al met al, ben ik dus best een beetje geschrokken van de kracht waarmee ik het hardlopen miste. En dat dit gemis lastiger te compenseren was dan ik dacht. Zie ook Welke spieren train je bij hardlopen?

In het novembernummer van Runner's World las ik over de Elliptigo als een goede crosstraining als je even niet kunt hardlopen. De elliptigo is een combinatie van hardlopen, fietsen en de crosstrainer. Het sprak me aan, omdat het tenminste buiten is. Maar ook vroeg ik me af: 'Wat is in vredesnaam het verschil met gewoon fietsen?!'

Ik zocht het uit.

Elliptigo: Rennen op lucht

Rennen op lucht, zo wordt de Elliptigo beschreven. Dat klinkt goed moet ik zeggen. Op de site geven ze onder andere de volgende voordelen:

  • Low-impact: hoewel je ongeveer dezelfde beweging maakt als bij hardlopen mist bij de Elliptigo de harde landing.
  • Goed voor knieën, heupen, enkels en rug.
  • Een Elliptigo voelt als rennen op lucht.
  • Verbrandt tot 33% meer calorieën dan op een gewone fiets.
  • Omdat je staat wordt ook je bovenlichaam getraind.
  • Je kunt het buiten doen.
  • Met een speciale set die je eronder zet, kun je hem ook binnenshuis gebruiken.

Groot nadeel van de Elliptigo is de prijs: maar liefst 2,799.00. Daar kun je heel wat keertjes voor gaan aquajoggen.

Elliptigo review

Hieronder reviewt een hardlopende vader, die regelmatig hardloopblessures heeft, een Elliptigo. Hij bofte, want hij won er eentje. Hij is positief over de Elliptigo en zegt dat het een uitstekende work-out is. Opvallend: je gaat minder hard op een Elliptigo dan met een gewone fiets. Dat maakt het een handig apparaat om te combineren met een fietsend kind.

Antwoorden op mijn vragen

Mijn grootste vraag was: 'Waarom zou je zo'n dure Elliptigo kopen als je ook gewoon kunt fietsen?!' Het beste antwoord vond ik dat je met de Elliptigo tot 33% meer calorieën verbrandt. Blijkbaar vergt het dus meer energie en kracht dan een gewone fiets.

Elliptigo kopen

Je kunt hem kopen op de officiële website. Ze bieden daar ook gebruikte exemplaren aan. Op deze site kun je ook zoeken naar adressen van dealers bij jou in de buurt. Bij Run2go kun je voor 10,- een proefles kopen. Lijkt het je vervolgens wat, maar ben je nog niet helemaal zeker? Dan kun je een 5- of 10 rittenkaart kopen. Zo'n 5-rittenkaart kost 75,-. Op die manier zit je er niet meteen aan vast. Ik vind het een charmante oplossing.

Mijn conclusie over de Elliptigo

De Elliptigo is een uitstekend apparaat om te hebben als je vanwege een hardloopblessure niet kunt hardlopen maar wel behoefte hebt aan een workout in de buitenlucht. Helaas is het ding superduur. Ik vind het tenminste geen optie om er eentje te kopen voor het geval ik een blessure krijg. Het wordt anders, als ik om de één of andere reden nooit meer zou kunnen hardlopen. In dat geval zou ik er best eentje willen kopen, want dan komt hij nog het meest in de buurt van mijn dagelijkse hardlooprondje.

Je kunt een gratis proefrit aanvragen voor de Elliptigo als je dat wilt. Je kunt ze ook huren op diverse plaatsen in het land.

Lees ook mijn post: Ren apparaat.

Heb jij ervaring met de Elliptigo?

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.