Hielklever of hielenlikker?

Toen ik op een zondagochtend naar huis wilde rennen, bedacht ik dat ik mijn loop wel wat kon uitbreiden door de terugweg via het bós af te leggen.

Normaliter waag ik mij niet op eenzame bosweggetjes, maar die zondagochtend wist ik dat het, naast eventuele bijlmoordenaars ook wemelde van de collega hardlopers.

Dus dan durf ik wel.

Hielklever

En inderdaad, ik rende nog maar net het bospad op of ik kwam al twee lopende dames tegen, die in ongeveer hetzelfde tempo liepen. Oké, eigenlijk liepen ze iets harder dan ik, maar ik besloot in hun buurt te blijven. Want gaat niet het Engelse gezegde 'There's safety in numbers'? Zo ontpopte ik mij onbedoeld tot hielklever. Of is het hielenlikker? Want ik waardeerde immers hun looptempo dermate dat ik bij ze bleef!

Op mijn iPod zag ik dat ze een gemiddelde loopsnelheid van zo'n tien mijl per uur hanteerden, en ik vroeg me af: 'Zouden ze het op prijs stellen als ik ze vertel hoe hard ze gaan?' Maar als hielklever moet je afstand houden, en dus hield ik mijn mond, en observeerde in respectvolle stilte hun loopstijl.

Loopstijlen

De wat dikkere dame zette haar voeten schuin neer, als een waggelende eend, waarbij haar voeten duidelijk naar binnen zakten. Toch gaf zij het tempo aan. Haar vriendin plaatste haar voeten keurig in een rechte lijn vooruit, maar had moeite haar vriendin bij te benen. Wat maar weer eens bewijst dat een mooie loopstijl niet per sé het snelst is, hetgeen mij goed uitkomt!

Veilig

Zo loodsten ze mij langs de eenzame plekjes waar de bijlmoordenaars zich verschanst hadden, tot we uitkwamen bij een drukbevolkte speeltuin annex kinderboerderij.

Toen ben ik eventjes gestopt om mij los te maken van de dames, want een goede hielklever weet wanneer hij zijn hielen moet lichten.

Similar Posts

5 Comments

  1. 10 mijl per uur is toch ongeveer 16 km/uur? Wow... Loop je echt zo hard of heb je je iPod per ongeluk op km/uur gezet :-)?

    Wel grappig idd om die verschillende loopstijlen te zien. Ik zie regelmatig mensen lopen van wie ik denk 'Ik hoop dat ik niet zo loop'. Andersom trouwens ook.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.