Zombies, Run app.

zombies, run app

Dankzij de Zombies, run app vloog ik tijdens mijn zondagse duurloop in een helicopter naar een onbekende bestemming. Het is een superleuke hardloop app!

Maar mijn helicopter werd neergeschoten door onbekende slechteriken! De helicopter stortte neer, maar ik overleefde het gelukkig en rende naar het dichtstbijzijnde dorpje terwijl er zombies achter me aan zaten!

Denk nou niet dat ik teveel endorfines heb gesnoven, want dit is echt gebeurd tijdens mijn eerste loop met de Zombies, Run! app, een hardloopspel en interactief audio avontuur. Je luistert naar een verhaal, maar bent er tegelijkertijd ook onderdeel van.

Het verhaal van de Zombies, Run app!

Je downloadt de app voor je iPhone, iPod Touch of android, doet je loopschoenen aan je voeten, je oordopjes in je oren, en gaat op pad. De Zombies, Run! app kost 8$, en voor dat bedrag word je deel van een apocalyptische wereld waarin de mensheid dramatisch is gereduceerd! De mensen die nog over zijn worden voortdurend belaagd door zombies, die hen willen bijten. Gelukkig is er een nederzetting waar je veilig bent, maar regelmatig moet je er op uit om eten, en andere spullen te halen. En dat is levensgevaarlijk, want buiten loeren de zombies.

Zombies, run app! voegt iets toe aan je loop

De Zombies, Run! app voegt beslist iets toe aan het hardlopen. Op een bepaald moment betrapte ik mezelf zelfs op een blik over mijn schouder om te zien of er echt zombies achter me aan zaten. Terwijl je naar dit audio avontuur luistert kun je gewoon luisteren naar je eigen muziek. Dus terwijl Brad Paisley zich afvroeg wat 'too country' is, verzamelde ik batterijen, flesjes water en 8 onderbroeken.

Wat me verder erg aansprak was de lol die de makers van deze app er duidelijk in hebben. Het verhaal wordt met verve en humor verteld.

Zombies, Run app. minder geschikt voor iPod touch

Ik baalde wel een beetje dat de Zombies, Run! app de zestien kilometer die ik liep niet had geregistreerd. Eenmaal thuis ontdekte ik dat dit komt omdat ik een iPod Touch gebruikte, die ik speciaal voor deze app had geleend van mijn oudste zoon. De GPS functie werkt alleen bij een iPhone of smart phone. Gelukkig is er toch een manier om je loop te registreren met de iPod Touch en dat is met de accelerometer. Nadeel hiervan is wel dat er dan geen 'zombie chases' zijn, en dat het minder betrouwbaar schijnt te zijn.

Omdat ik in de toekomst eigenlijk graag gebruik wil maken van meer running apps, en zeker van de Zombies, Run app, overweeg ik nu zelfs om dan toch maar een (goedkope ) smart phone aan te schaffen.

Wat is er leuk aan de Zombies Run! app

  1. Het is grappig
  2. Het voegt een opwindende twist toe, aan de gemiddelde loop
  3. Je kunt nog steeds je eigen muziek luisteren
  4. Het voelt alsof je één van de helden in een actiefilm bent
  5. Het is motiverend: bij tijd en wijle word je gewaarschuwd dat er zombies aankomen en word je aangespoord harder te lopen
  6. Je kunt je resultaten makkelijk delen met vrienden via Twitter en Facebook
  7. Het geeft een gevoel van onderdeel zijn van een grotere groep
  8. Het is een welkome afwisseling om door zombies te worden opgejaagd in plaats van door kinderen

Meer weten over de Zombies, run app?

Ga dan naar de Zombies, Run! website.

Lees ook mijn reviews van Hardloop app voor beginners C25K en Beginnen met hardlopen apps.

Inmiddels is seizoen 2 van de Zombies, run app uit!

Similar Posts

2 Comments

  1. Ik vind het duur en registreer alles met Runkeeper, maar dat werkt dan natuurlijk niet meer en dat zou ik ook jammer vinden. Maar het klinkt wel leuk!

  2. Hahaha....lijkt mij helemaal te gek. Heb m er opgezet en vanaf morgen ga ik rennen voor mn leven !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.